Quantcast

http://picasion.com/

Πάτησε την κορυφή του Ολύμπου κουβαλώντας νεαρή με κινητικά προβλήματα

Ο Μάριος Γιαννάκου και η 22χρονη Ελευθερία, την οποία μετέφερε με ειδικά τροποποιημένο σακίδιο, κατέκτησαν σήμερα το πρωί την κορυφή του Ολύμπου! «9:02π.μ. Φτάσαμε στην κορυφή της Ελλάδας μαζί με την Ελευθερία και την ομάδα μας»! Με αυτή την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο αθλητής υπεραποστάσεων Μάριος Γιαννάκου ενημερώνει για την επιτυχή κατάληξη αυτού που ο ίδιος περιέγραφε λίγες μέρες πριν ως τον σπουδαιότερο και ωραιότερο αγώνα της ζωής του. Κατέκτησε την κορυφή του Ολύμπου, κουβαλώντας στην πλάτη του, σε ειδικά τροποποιημένο σακίδιο την 22χρονη Ελευθερία, η οποία αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο αληθινό από το όνειρο», γράφει ο Δραμινός αθλητής συνοδεύοντας την ανάρτησή του με μια φωτογραφία του ίδιου με τη νεαρή φοιτήτρια βιολογίας στην πλάτη του, την ελληνική σημαία ανά χείρας κι ένα πλατύ χαμόγελο ικανοποίησης στα πρόσωπα και των δύο.
Λίγες μέρες προτού ανέβει στην κορυφή του Ολύμπου -για 51η φορά, η οποία είχε ωστόσο έναν ιδιαίτερο συμβολισμό- ο Μάριος Γιαννάκου, ο οποίος έχει δώσει με επιτυχία αγώνες υπεραποστάσεων στην έρημο, τη ζούγκλα αλλά και την Ανταρκτική, είχε δηλώσει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «όλοι οι αγώνες του κόσμου, τα μετάλλια αλλά και οι μέχρι τώρα διακρίσεις είναι λίγα μπροστά σε αυτόν τον σκοπό».

Η Ελευθερία Τόσιου είναι 22 ετών και όταν γνώρισε τον Μάριο, μέσω μιας κοινής φίλης τους, τού εκμυστηρεύτηκε πως θέλει ν' ανέβει στον Όλυμπο. Χωρίς δεύτερη σκέψη, ο Δραμινός αθλητής τσέκαρε το ημερολόγιο, μελέτησε τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οργάνωσε την κατάλληλη ομάδα υποστήριξης και έκανε το όνειρο της νεαρής φίλης του πραγματικότητα.

8 σχόλια:

  1. Είσαι πολύ μεγάλος αγόρι μου. Περήφανοι οι γονείς σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ!Για τέτοιους ανθρώπους θελουμε να διαβάζουμε κ όχι για κάθε ξεκωλο τιποτένιο με φολοουερς στο ινσταγκραμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βουνό είσαι αδερφέ!!! Εύγε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ! ΣΥΜΦΩΝΏ ΑΠΌΛΥΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο αγόρι μου. Να σε έχει η Παναγία Καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο στα παιδιά. Άξιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επιτέλους. Κάτι πολύ δυνατό να συζητήσω με τα παιδια στο σχολείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και στους δύο είστε πραγματικά μεγάλες ψυχές, παραδείγματα προς μίμηση. Απο καρδιάς σας εύχομαι αυτό το κατόρθωμα να είναι απλά η αρχή για νέες κατακτήσεις. Κορυφές δεν έχουν μόνο το βουνά. Εύγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ