Καταδικάστηκε η Χρυσή Αυγή: Ένοχα τα πολιτικά στελέχη για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

Ένοχος ο Ρουπακιάς για τη δολοφονία Φύσσα
Ιστορική απόφαση του δικαστηρίου, αφού η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση. Πριν από λίγα λεπτά το δικαστήριο ανακοίνωσε την ενοχή περιφερειακών στελεχών κατηγορούμενων στην υπόθεση Φύσσα και για την πράξη της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Η ανακοίνωση αυτή καθιστά σαφές ότι προμηνύει και στην ενοχή μελών της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής για την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Και τα 17 πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν ένοχοι για εγκληματική οργάνωση. Οι 7 μάλιστα, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
Ένοχος ο Ρουπακιάς για τη δολοφονία Φύσσα

Ένοχο έκρινε το δικαστήριο τον Γιώργο Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Επίσης, καταδικάστηκαν για τη δολοφονία Φύσσα πέρα από τον Γιώργο Ρουπακιά, 15 από τους 17 κατηγορούμενους. Ειδικότερα, σχετικά με την υπόθεση Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι όλοι εκτός από Σαντοριναίο και Τσακανίκα λόγω αμφιβολιών.
Ένοχοι κρίθηκαν οι Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης, Γεώργιος Δήμου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας- πυρηνάρχης της οργάνωσης, Γεώργιος Σκάλκος, Γέωργιος Σταμπέλος, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος Τσόρβας, Νικόλαος Τσόρβας και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης.

Και στην υπόθεση του ΠΑΜΕ και στην υπόθεση των Αιγυπτίων κηρύχθηκαν ένοχοι οι κατηγορούμενοι. Ειδικότερα, όσον αφορά την επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και έκρινε ένοχους τους κατηγορούμενους Καστρινός, Πανταζής και Χατζηδάκης, ενώ για τους υπόλοιπους παύει η δίωξη για απλή σωματική βλάβη.
Ξέσπασαν σε χειροκροτήματα στο άκουσμα της απόφασης

Τόσο όσοι βρίσκονταν έξω από το Εφετείο όσο και όσοι βρίσκονταν μέσα σε αυτό, στο άκουσμα της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Το ίδιο έκανε και η Μάγδα Φύσσα, η μητέρα του Παύλου Φύσσα, που ύψωσε τα χέρια της στον ουρανό και φώναξε: «Παύλο μου, νικήσαμε. Γιε μου, τα καταφέραμε».

6 σχόλια:

  1. Να δούμε τώρα ποιοι είναι οι κότες και ποιοι τα παλικάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βεροιώτη,γράψε και την δήλωση του Τσαρτα! Επιτέλους δικαιώνονται όσοι τον λένε ακροδεξιό,φασιστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ