Ο δήμος Βέροιας για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Με αφορμή την 4η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, ο Δήμος Βέροιας αποστέλλει την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με το πρόγραμμα που εφαρμόζει για τα κατοικίδια και αδέσποτα ζώα συντροφιάς: «Η Βέροια είναι από τις πολλές πόλεις που αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Με την ίδρυση Δημοτικού Κτηνιατρείου και Καταφυγίου Ζώων πριν λίγα χρόνια επιχειρήσαμε να δώσουμε διέξοδο στο πρόβλημα. Καταθέσαμε ήδη από τις αρχές του 2020 πρόταση για τη βελτίωση, τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των εγκαταστάσεων του Δήμου Βέροιας.

Επιπλέον, εφαρμόζουμε σε ετήσια βάση πρόγραμμα μαζικών στειρώσεων προκειμένου να ελεγχθεί και να μειωθεί σταδιακά ο πληθυσμός των αδέσποτων ζώων στο δήμο μας. Παρόλο αυτά παρατηρείται συνεχώς εμφάνιση νέων ζώων συντροφιάς τα οποία προστίθενται στον ήδη υφιστάμενο πληθυσμό.

Ευρύτερα, για τη την καλύτερη διαχείριση του ζητήματος, μέσω της πολιτικής μας:

• Επιδιώκουμε τη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των εγκαταλείψεων νέων αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην πόλη μας

• Επιδιώκουμε τη συνεργασία με τους ιδιώτες κτηνίατρους ώστε πριν από οποιαδήποτε κτηνιατρική ενέργεια να πραγματοποιείται σήμανση του αδέσποτου ζώου συντροφιάς

• Συνεχίζουμε τη διαχείριση όλων των αδέσποτων ζώων με το ικανό προσωπικό του Δήμου Βέροιας με τον τρόπο πάντα που ορίζει το υπάρχον νομικό πλαίσιο

• Επιδιώκουμε τη συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις σε μια βάση κοινής λογικής και αμοιβαίας ειλικρίνειας

Τέλος, δεσμευόμαστε να ασκούμε πολιτική πίεση προκειμένου να αλλάξει το νομικό πλαίσιο σχετικά με τον τρόπο επανένταξης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που έχουν λάβει φροντίδα από τις υπηρεσίες μας ώστε να σταματήσει ο φαύλος κύκλος που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια».

6 σχόλια:

 1. Ο ΕΧΩΝ ΤΗΝ ΜΥΓΑ ΜΥΓΙΑΖΕΤΑΙ.....

  ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΠΟΤΕ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ .
  ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙ ΑΔΕΣΠΟΤΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δηλαδή γιορτάζουν κ τα ζώα που πετάνε τα σκουπίδια από το αυτοκίνητο από όπου περνάνε κ βρομίζουν την πόλη κ τους δρόμους στο βουνο κ κάμπο???????
  Τα άλλα που γκαζώνουν στα στενά κ δεν σέβονται ούτε που θα αφήσουν το αμάξι τους γιορτάζουν κ αυτά???
  Ξεχάστηκα κ βρίζω τα ζώα κ τα φέρνω στο ίδιο μπόι με τους Νεάντερταλ που κυκλοφορούν ανάμεσα μας...!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΜΠΡΑΒΟ ΦΙΛΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ,ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΟΣ.
   ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ

   Διαγραφή
 3. Ο Δήμος της Βέροιας τα αγαπάει τόσο πολύ τα αδέσποτα που τους έχει παραχωρήσει ολόκληρη την πόλη.
  Τα χάλια μας τα μαύρα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τα αδέσποτα δεν τα έβαλε ο Δήμος στην πόλη, αυτός τα έβαλε στο κυνοκομείο (το οποίο πληρώθηκε αδρά από όλους μας), στην πόλη τα έχει βάλει ο κόσμος που τα εγκαταλείπει και ο Νόμος που προβλέπει ότι αφού το κυνοκομείο είναι γεμάτο τα ζώα θα βρίσκονται ανάμεσά μας. Αν σταματήσετε να εγκαταλείπετε ζώα και αλλάξει ο Νόμος τότε δεν θα υπάρχουν αδέσποτα.
   Για να ξέρεις τι λες.

   Διαγραφή
  2. Παραδέξου τις δικές σου ευθύνες πρώτα, ξέρει τι λέει ο κόσμος !

   Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ