Quantcast

http://picasion.com/

Καταδίκη Χρυσής Αυγής: Όταν η παρουσία της εγκληματικής οργάνωσης προκάλεσε επεισόδια στη Βέροια

Η χθεσινή ημέρα θα μείνει στην ιστορία ως ένα από τα ορόσημα της πολιτικής ζωής του τόπου. Η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε από την Ελληνική Δικαιοσύνη ως εγκληματική οργάνωση, με τα ηγετικά στελέχη της να κρίνονται ένοχα για τις κατηγορίες που τους βάρυναν. Την εποχή που η Χρυσή Αυγή ήταν στο απόγειο της δύναμής της, πολλές πόλεις της Ελλάδας, όπως και η Βέροια, αντιμετώπισαν την πρόκληση της παρουσίας των νεοναζί. Ήταν 14 Ιανουαρίου του 2017, όταν η συγκεκριμένη οργάνωση αποφάσισε να ανοίξει γραφεία στην Πλατεία Ωρολογίου. Μια απόφαση που έφερε αντιδράσεις και επεισόδια. 
Στα εγκαίνια των γραφείων είχαν παραστεί τότε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ελευθέριος Συνοδινός και ο Γιάννης Λαγός. Σημειώθηκαν πολλά επεισόδια, με πέτρες και χημικά, με τις διμοιρίες των ΜΑΤ να είναι παρατεταγμένες στην Μητροπόλεως για την διασφάλιση της έννομης τάξης. Η αρχή έγινε γύρω στις 10 το πρωί έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Πλατεία Ρακτιβάν και συνεχίστηκε στη Μητροπόλεως. Η πρωτεύουσα της Ημαθίας για πάνω από τρεις ώρες θύμιζε εμπόλεμη ζώνη. Ουσιαστικά, τα εν λόγω γραφεία, δεν άνοιξαν ποτέ, καθώς μετά από μερικές εβδομάδες σταμάτησαν οριστικά την λειτουργία τους. Δείτε φωτογραφίες και video από εκείνη την «μαύρη» ημέρα:













31 σχόλια:

  1. τοτε τα καθάρματα περνώντας χτύπησαν τον Σαββαιδη με μια σιδερένια καρέκλα κ παραλίγο να τον αφήσουν στον τόπο στα καλά του καθουμένου.
    Κ μετά στα παλιά δικαστήρια στην δίκη τους το έπαιζαν Παναγίες..!
    Από την Κρύα Βρύση είχαν έρθει κάτι κουτσαβάκια που έβαζαν υπογραφή με +
    Να κάτσουν κ να δουν τον καθρέπτη αυτοί που τους ψήφισαν κ να σκεφτούν ότι το κάθε θύμα τους ήταν ο αδερφός τους ή ο πατέρας τους!!
    Αλλά τι να περιμένεις από έναν λαό που επιβραβεύει τόσα κ τόσα χρόνια τους Βιαστές του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε 8 Οκτωβρίου 2020 - 5:33 μ.μ. Δεν έχει άδικο όμως σε αυτό που λέει εκτός αν θεωρείς οτι η δικαιοσύνη πρέπει να πιάνει μόνο την ακροδεξιά, οι ακροαριστεροί αναρχικοί και τα συναφή έχουν να λογοδοτήσουν για πολλά εγκλήματα

      Διαγραφή
  2. Αν δεν συλληφθούν οι φασίστες που έκαψαν τους τέσσερις ανθρώπους ζωντανούς στη μαρφιν και τους έχουν καταγράψει τόσες κάμερες,και αν δεν συλληφθούν οι δύο εκτελεστές των χρυσαυγιτων που επίσης κατέγραψαν οι κάμερες,θα ξαναβγεί η Χρυσή Αυγή.Οτι και να γράφεις εσύ και όλο το αριστερό προοδευτικό σκυλολόι η αλα καρτ και επιλεκτική δικαιοσύνη δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.Μονο αντίδραση θα φέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκουλίκι στην τρύπα σου!!!! Ακόμα να το χωνέψεις;

      Διαγραφή
  3. Εγκαίνια στα γραφεία τους πηγανε να κάνουν τοτε. Μαύρη μερα την έκαναν οι αναρχοαπλυτοι που σπάσανε τα πάντα στην πόλη. Για ποια δημοκρατία μιλαμε όταν αυτή είναι επιλεκτική. Δημοκρατία των δημοσιογράφων και των πουλημένων πολιτικών που γίνανε ένα για να φιμώσουν τους εθνικιστές . Μας λένε για την μανα του φυσσα που πήρε αποζημίωση 800000 από το κράτος. Ποιος μιλάει ομως για καπελωνη και φουντουλη;; τα δυο παιδιά της χρυσης αυγής που σκοτώθηκαν εν ψυχρώ;; Αυτοι δεν είχαν μανα;; Ελεος με την σαπίλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιος ειπαμε προκάλεσε επεισόδια εκεινη τη μέρα; Οι φασίστες. Σωστό. Οι οποίοι μαζεύτηκαν στην πλατεία και πετούσαν πέτρες στον πρωτο οροφο στα γραφεία που κάποιοι ήθελαν να ανοίξουν. Μα ειναι φασίστες. Να μην ανοίξουν γραφεία. Ωστόσο, όταν αυτοί ανοίγουν στέκια, γραφεία, το κάνουν ανενόχλητα. Η Δημοκρατία μας, αυτη που ειναι τελος πάντων, τους δίνει το δικαίωμα. Αυτοί αφαιρούν απο καποιους με το ετσι θελω, το ιδιο δικαίωμα. Ποιοι ειναι οι φασίστες; Το πρόσωπο εγκληματικών , φασιστικων ομάδων φαίνεται και απο το εξής. Για τους δολοφονημένους στην ΜΑΡΦΙΝ, τοποθέτησαν μια μαρμάρινη πλάκα, για να μην ξεχνάμε. Η μνήμη ειναι οπλο. Κάποιοι μάλλον φονιάδες , την βρόμισαν με σπρει. Απλά τωτάω. Γιατί; Και απαντάω. Αυτής της κοσμοθεωρίας άτομα, στο Αουσβιτς, θα ηταν οι βασανιστές. Επι Στάλιν, οι φονιάδες σε υπόγεια φυλακισμένων. Ειναι τα κατακάθια της ανθρώπινης λογικής και ψυχής. Οι δωσίλογοι κουκουλοφόροι. Ολη δική μας η ντροπή , σαν μαλθακοί πολίτες, που τους ανεχόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το μυαλό σου είναι θολό
      και της Χ.Α. πιο λειψό.
      Σας εθολώσαν οι ναζί
      τράβα Φασίστα φυλακή.

      Διαγραφή
    2. Επειδή εχεις εσυ καθαρό μυαλό, εκτός απο ποιητής, μπορεις να καταθεσεις αντεπιχειρήματα;

      Διαγραφή
  5. Αυτοί που έστειλαν με τα οικονομικά τους εγκλήματα κι έστειλαν στην αυτοκτονία 6000 συνανθρώπους μας θα λογοδοτήσουν???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραια τωρα που. Μπήκαν οι κακοι στην φυλακη ελπιζω τα ατιθασα νιατα να αφησουν και, κανενα τοιχο αβαφο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό που θυμάμαι από εκείνη την μέρα είναι να κλαίει όλη η πόλη από τα δακρυγόνα που έριξε η αστυνομία. Ως τον Άγιο Αντώνιο οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν. Κάποια στιγμή πρέπει να απαγορευτούν, δεν φταίνε σε τίποτα οι πολίτες να υφίστανται τέτοια βία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΨΕΥΤΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΝΟΜΙΜΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ( ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ) ΤΟΣΩΝ ΚΑΙ ΤΟΣΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥΣ ΑΚΡΑΙΟΥΣ ΜΠΕΤΟΝΟΧΑΖΟΒΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΧΑ ΠΟΥ ΘΕΛΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ( ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ )..."ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μερικοί ακόμα δεν καταλάβανε τίποτα! Τα απομεινάρια της ΧΑ -ΝΑΖΙ εγγόνια των δοσιλογων της Κατοχής,τσιράκια της Νέας Τάξης Πραγμάτων του Χίτλερ και Φυρερισκου Μιχαλολιάκου ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΉ ΟΡΓΑΝΩΣΗ.Και έτσι θα αντιμετωπίζονται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ πάλι αυτό που θυμάμαι από εκείνη τη μέρα είναι την αστυνομία να πλακώνεται με αναρχοαριστερούς και όχι με Χρυσαυγίτες. Και δεν το θυμάμαι απλά, αλλά έχω και φώτο και βίντεο. Τώρα πάλι θα πεις αυτοί ανήκουν στη Δημοκρατία που νίκησε χθες. Δεν δικαιολογώ σε τίποτα του Χρυσαυγίτες και χάρηκα με την καταδίκη τους, απλά λέω πως έχει πολύ δρόμο ακόμα για να νικήσει η Δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν νομιζεις εσυ οτι μπορεις να διαλυσεις εναν οχλο με λουλουδια, τοτε να σε παρουν για σουπερμαν στο χολιγουντ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. όταν κάποιο πολιτικό κόμμα ανοίγει γραφεία μαζεύονται τα υπόλοιπα και κάνουν αντιπορεία?
    Ειλικρινά αυτά που γράφετε εδώ τα σκεφτήκατε πολύ?
    Αν δεν υπήρχε η λεγόμενη "αντιπορεία" των δήθεν ¨αντιφασιστών" που φυσικά κι αυτοί το ίδιο φασιστές (ίσως και παραπάνω) είναι, θα υπήρχε κάποιο επεισόδιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρυσαυγιτης του κερατά είσαι και κρύβεσαι πίσω από το Έλληνας. Κάτι σαν και σένα βρωμιζουν την έννοια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο ειναι το έγκλημα που εκαναν όλοι τους. Ευτυχώς δεν το εκανε ΚΑΙ νόμο ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν εχεις ελληνική σημαία στο μπαλκόνι, εισαι ακροδεξιός και φασίστας. Αν την εχει στη μπλούζα σου , το ίδιο. Είναι ετσι όμως; Το αντίθετο αγαπητέμου συμβαίνει. Πίσω, πανω, κάτω, μπροστα απο τους υποτιθέμενους ΑΝΤΙΦΑ, αλωνίζει αποκλειστικά ο ΦΑ. Ο απόλυτος εγκληματικός, απάνθρωπος φασισμός. Αν δεν μπορεις να διαβάσεις, ρωτα κανέναν ηλικιωμένο απο τις παλιές κομουνιστικες χωρες.

      Διαγραφή
    2. Άσε ! Προς το παρόν ρωτάω τις χώρες του υπαρκτού Καπιταλισμού και του δικαιώματος να ...πείνας!!!! Ή βλέπεις να πηγαίνουμε καλά; Στην απελπισία και την ανέχεια βρήκε πάτημα ο ναζισμοος της Χρυσούλας Αυγουλας

      Διαγραφή
    3. Φίλε μου, ο καπιταλισμός ειναι πίσω μας. Τωρα θριαμβεύει η βάρβαρη νεοαποικιοκρατεία. Και όποιος δεν ακούει την τάχα μου δημοκρατική δύση, μιλούν οι σφαίρες. Δες τα πρόσφατα μόνον. Συρία, Ιράκ,Σερβία κλπ. Αποικιακά στρατεύματα παντού στον κόσμο σε χώρας πάμπτωχες. Κλέβουν πλούτο για να τις ονομάζουμε εμείς πλούσιες και προηγμένες. Η τεχνολογία τα αλλαξε όλα σε σχέση με την συμπεριφορά μας και θα πάει χειρότερα. Δικαιούμαι να εχω άποψη ε;

      Διαγραφή
    4. πόσο στόκοι τελικά και ΟΥΓΚ όλοι οι αριστεροί!
      Μάθατε μια καραμέλα , την πιπιλάτε και αντί να απαντήσετε σε αυτό που σας λένε αρχίζετε τα περί φασισμού , εθνικισμού και ιμπερεαλισμού που σας έμαθαν τα αφεντικά σας.
      Αν θελήσεις να μιλήσεις πάνω σε αυτό που έγραψα , είμαι έτοιμος να σε ακούσω

      Διαγραφή
  14. Εγκληματική οργάνωση λοιπόν. Έχοντας πρόσφατες μνήμας, ο κλέφτης τσοχατζόπουλος, εδρασε μόνος του;. Δεν υπήρχε οργανωμένο κόμμα που τον σιγοντάριζε; Και μιλώ για το πλήθος των Τσοχατζόπουλων, κάθε κόμματος. Κατέστρεψαν την χώρα μας αυτα τα προσωπα και αυτα τα κόμματα. Δεν θα μιλήσει καποιος για έγκλημα οργανωμένο; Η ιιστορία, θέλει χρόνο για να γραφτεί. Στον κουριαχτό, μόνο σκόνη βλέπεις. Το εγκληματικό, διακομματιτό σύστημα που κατέστρεψε τη χώρα, καταδίκασε κάποιους ως εγκληματίες. Και ειναι πανίσχηρο αυτο το σύστημα, γιατί εμείς οι πολίτες ειμαστε αυτοι που ειμαστε. Και για να μην ξεχνάμε. Ναι. Ηταν δολοφονία και του Φύσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με νταβατζηδες,τραμπούκους,δολοφόνους δεν ανατρέπεις το σύστημα φίλε. Το αβανταρεις και γίνεσαι ο καλύτερος συνεργατης.

      Διαγραφή
    2. ΜΠΑ!!! ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ "ΤΖΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΑΙΩΝ" ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΧΑΠΜΑΡΙ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΠΑΛΙΚΑΡΩΝ ΤΟΥΣ. ΑΡΑ ΠώΣ ΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΗΘΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ;;;;; ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΣ ΣΦΥΡΙΖΑΝ ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΛΙΤΣΕΣ!!!

      Διαγραφή
  15. Τα επεισόδια στην πλατεία ωρολογίου τα είχαν προκαλέσει τα άλλα φασιστόμουτρα της ακροαριστεράς. Οι αναρχοάπλυτοι που μεταφέρθηκαν με κάθε δυνατό μέσο από γειτονικούς νομούς για να βοηθήσουν τους εδώ λιγοστούς γραφικούς αναρχομπάχαλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για ποιό λόγο είχαν έρθει οι χρυσαυγίτες εκείνη την περίοδο στην Βέροια και μάλιστα μεγάλα κεφάλια όπως κασιδιάρης? Ίσως είχε σχέση με αυτά που συμβαίναν. Συμφωνώ με την καταδίκη του κόμματος αλλά πιστεύω ότι αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που έκαναν και κάνουν ακόμα οι κυβερνόντες. Δεν ζητοκραυγάζω καθόλου για κάτι που θα έπρεπε να θεωρούμε φυσιολογικό σε μια υγιή κοινωνία και εσείς που χαίρεστε είστε πολύ κορόιδα γιατί ο αγώνας για επιβίωση και για δημοκρατία δεν νικιέται επειδή μπήκαν οι χρυσαυγίτες στην φυλακή. Αυτό βολεύει πολύ και το κράτος ή παρακράτος που με αυτή την κίνηση σας έκανε να αισθανθείτε ότι κερδίσατε κάτι. Όσο για τους αναρχικούς θα πώ ότι είστε μόνο για μπύρες και πάρτη δεν θα σας έβλεπα σε καμία περίπτωση σοβαρά αφού οι περισσότεροι είστε πλουσιόπαιδα που κάνατε τον χαβαλέ σας όσο για αυτούς που το βλέπουν πιο βίαια και ας πούμε σοβαρά να μήν τους πλησιάζεται καν διότι είμαι σίγουρος ότι είναι τσιράκια όλοι του παρακράτους και της μπατσίας. Δήθεν αναρχικοί σας πουλάνε παραμύθι και είναι στην πραγματικότητα οι χειρότεροι ταγματασφαλίτες ντυμένοι πανκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μνημεῖο ψευδοῦς, χαλκευμένης «εἰδήσεως» (fake news) καί παραπλανήσεως ὁ τίτλος. Ντροπή, ρέ Βεῤῥοιώτη!

    Ἡ Χρυσῆ Αὐγή προκάλεσε τά ἐπεισόδια στίς 14-01-2017 στήν Βέῤῥοια ἢ οἱ ἀναρχοάπλυτοι κουκκουλοφλῶροι, πού ἔκαψαν καί ἑλληνική σημαία τήν ὁποία κατέβασαν ἀπό τήν ἱστό τῆς Ἐθνικῆς τραπέζης; Διαψεύδεις καί τόν ἴδιο τόν ἑαυτό σου: https://www.veriotis.gr/2017/01/vs_14.html

    Ξέχασες τί ἔκαναν ὅτι οἱ ἀγαπημένοι τοῦ καθεστῶτος Σαμαρᾶ τό ἀμέσως προηγούμενο βράδυ; Ἀκόμα τό ἔχουν ἀνεβασμένο στό YouTube ἀλλά γιά τήν περιβόητη δίωξι ἠλεκτρονικοῦ ἐγκλήματος καί τήν Εἰσαγγελία ἦταν ἁπλῶς μία νύκτα τοῦ Ἰανουαρίου: https://www.youtube.com/watch?v=vbIT0rE9jfM

    Ὅσῳ γιά τήν ἀπόφασι τῆς γκαβῆς μέ τό καντάρι, καλή ὅσῳ καί οἱ ἀναρίθμητες ἀποφάσεις καθ' ἃς (αὐτο)δικαιώνονται οἱ δικασταί στήν εἴσπραξι ἀναδρομικῶν._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Έχει απόλυτο δίκιο ο ατρόμητος και ανιδιοτελής Χατζηνικολάου, Βεροιώτη... . Το να παραπληροφορείς τον κόσμο, δε σημαίνει πως αυτός δεν έχει μνήμη για όσα εσύ δημοσίευες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. καλή αρχή, να ανοίξει ο δρόμος και για τη καταδίκη του κόκκινου φασισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ