«Ανοσία» κατά του κορωνοϊού, όσοι έχουν ομάδα αίματος Ο

Δύο νέες έρευνες, μία από τη Δανία και μία από τον Καναδά δείχνουν ότι οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Ο έχουν λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν με Covid-19 και να παρουσιάσουν σοβαρά συμπτώματα, εν αντιθέσει με όσους έχουν ομάδα αίματος Α και ΑΒ, οι οποίοι παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο να νοσήσουν με σοβαρά κλινικά συμπτώματα (π.χ. εμφανίζοντας επιπλοκές σε άλλα όργανα) και να χρειασθούν εισαγωγή σε ΜΕΘ και διασωλήνωση.

Οι δύο αυτές έρευνες δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Blood Advances» της Αμερικανικής Εταιρείας Αιματολογίας και έρχονται να επιβεβαιώσουν αποτελέσματα προγενέστερων μελετών, ότι – δηλαδή- ο τύπος του αίματος παίζει ρόλο σε σχέση τόσο με το αν θα κολλήσει κάποιος τον κορονοϊό SARS-CoV-2 όσο και πόσο σοβαρά θα αρρωστήσει εξαιτίας του.

Στη μελέτη που διενήργησαν ερευνητές του Πανεπιστήμιου της Νότιας Δανίας και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Οντένσε, με επικεφαλής τον δρα Τόρμπεν Μπάρινγκτον, συνέκριναν στοιχεία από 473.000 άτομα που είχαν κάνει τεστ αίματος για κορονοϊό με τα στοιχεία αίματος 2,2 εκατομμυρίων ατόμων από τον γενικό πληθυσμό. Τα αποτέλεσμα που συνάχθηκε από αυτή την σύγκριση, ήταν πως σε σχέση με την κατανομή των ομάδων αίματος στον πληθυσμό της χώρας, αναλογικά λιγότεροι άνθρωποι με ομάδα Ο έχουν Covid-19. Η συγκεκριμένη μελέτη δεν βρήκε σημαντικές διαφορές στα ποσοστά λοίμωξης για τις ομάδες Α, Β και ΑΒ.

Η δεύτερη μελέτη, η οποία διεξήχθη στον Καναδά, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Εντατικολογίας δρα Μαϊπίντερ Σεκχόν του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας, εξέτασε στοιχεία από 95 σοβαρά νοσούντες με Covid-19, οι οποίοι νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο του Βανκούβερ. Η τελική διαπίστωση ήταν ότι όσοι ασθενείς είχαν ομάδα Α ή ΑΒ, ήταν πιθανότερο -σε σχέση με όσους ανήκαν στις ομάδες αίματος Ο και Β- να χρειασθούν διασωλήνωση, λόγω σοβαρότερης βλάβης στους πνεύμονες, καθώς και ότι είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να χρειαστούν αιμοκάθαρση εξαιτίας σοβαρής νεφρικής ανεπάρκειας.

7 σχόλια:

 1. Ο DEMETRIOS HATZINIKOLAOU ΆΡΑΓΕ ΤΙ ΟΜΆΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΧΕΙ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στις φλέβες του τρέχει αγιασμός άρα δεν τον πιάνει τίποτα

   Διαγραφή
  2. Ομάδα αίματος 0 θα έχει, γι' αυτό λέει ότι δεν υπάρχει κορονωιός. Μιλάει εκ του ασφαλούς.

   Διαγραφή
  3. Oὐδέποτε εἶπα ὅτι δέν ὑπάρχει κοροϊδοϊός. Ὑπάρχει, ἀλλ' εἶναι συγκρίσιμος μέ ἠπίας ἕως μετρίας μορφῆς γρίππη. Ἐπίσης, μεταλλάσσεται ὅπως ὅλοι οἱ κορωνοϊοί, γι' αὐτό καί δέν θά εἶναι ὁ ἐμβολιασμός ἀποτελεσματικός τρόπος καταπολεμήσεώς του, ὅπως δέν καταπολεμᾶται ἀποτελεσματικῶς μέ ἐμβόλια καί ἡ γρίππη.

   Πανδημία δέν ὑπάρχει καί τά τέστ PCR εἶναι ΓΤΠ (γιά τά πανηγύρια), οἱ δέ ἀποδιδόμενοι στόν κοροϊδοϊό θάνατοι εἶναι ψευδεῖς - αὐτό τό ὡμολόγησε ἐπαιρόμενος καί ὁ πολύς Τσιόδρας. Ἐπίσης, τά μέτρα μέ πρόσχημα τόν κοροϊδοϊό δέν ἔχουν καμμία ὑγειονομική ἀξία. Τά σχολιάζω γι' αὐτό πού εἶναι, θρησκευτικῆς καί πολιτικῆς ὑφῆς.
   Αὐτά._

   Διαγραφή
 2. Σε όλες τις έρευνες υπάρχει και το στατιστικό λάθος. Αν εγώ που έχω ομάδα αίματος 0 χρειαστεί για κάποιο λόγο να νοσηλευθώ σε ΜΕΘ εξαιτίας του κορονοϊού, τι με νοιάζει αν όλοι οι υπόλοιποι της ίδιας ομάδας αίματος δεν πάθουν τίποτα; Εγώ θα είμαι ο άτυχος της έρευνας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Χαχαχαχα σοβαρευτείτε κάτι τέτοια τζαζ χαλάνε την επίσημη θέση της Εκκλησίας..... ο Θεός μας έδωσε και μυαλό για να σκεφτόμαστε.... φυσικά και υπάρχει ο ιός

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ