Quantcast

http://picasion.com/

Θλίψη στον ΣΥΡΙΖΑ: «Έφυγε» ο Νίκος Κόγιας

Την βαθιά της θλίψη για την απώλεια του Νίκου Κόγια εκφράζει η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ημαθίας που με ανακοίνωσή της αποχαιρετά τον «ξεχωριστό σύντροφο και αγωνιστή της Αριστεράς». Αναλυτικά ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας αναφέρει τα εξής: «Με βαθιά θλίψη οι φίλοι και οι φίλες, οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες από την Βέροια και από τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, αποχαιρετάμε έναν ξεχωριστό σύντροφο, αγωνιστή της ζωής , που υπηρέτησε την Αριστερά και τις αξίες της, για επτά και πλέον δεκαετίες, τον Νίκο Κόγια.

Φυλακίστηκε το 1945 με τον στρατιωτικό νόμο 509 «περι αποσπάσεως ελληνικού εδάφους από τους Βουλγάρους» και αποφυλακίστηκε το 1962, στάλθηκε στην εξορία το 1968 στα καταραμένα Νησιά, που η Χούντα ανεπιτυχώς τα χαρακτήριζε σαν τόπους «αναμόρφωσης πολιτικών κρατουμένων», ενώ στην πραγματικότητα ήταν τόποι μαρτυρίων και επέστρεψε το 1971, Ιδρυτικό μέλος του Κ.Κ.Ε εσωτερικού, Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝ, μέλος της Γραμματείας του Α.Κ.Ε, Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος υπήρξε όλη του την ζωή ένας αγωνιστής της Αριστεράς, συνεπής και ευγενικός, αξιοπρεπής, πάντα παρών, ένας άνθρωπος που πάντα έδινε και δεν ζήτησε ποτέ τίποτα. Η ζωή του όλη, ένας ατέλειωτος αγώνας για την Αριστερά και το κίνημα.

Η συμμετοχή του όπου χτυπούσε η καρδιά της Δημοκρατίας, στα πεζοδρόμια στους Λαϊκούς αγώνες, στις συνελεύσεις, την διέκοψαν τα χρόνια του και το βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό του. Δίκαια οι συν/φοι του, οι φίλοι του, βλέπουν στο πρόσωπο του Νίκου το πρόσωπο ενός αληθινού «Λαϊκού Αγωνιστή».

Συμπαραστάτρια, πάντα δίπλα στο πλευρό του όλα τα δύσκολα χρόνια της φυλακής και της εξορίας, η ακούραστη και ηρωική γυναίκα του, η Λίτσα. Θα μας συντροφεύει πάντα ο ανιδιοτελής αγώνας του, η συμμετοχή του σε οποιαδήποτε συλλογική προσπάθεια, η αγωνία του για την πορεία του κινήματος».

3 σχόλια:

  1. Αγωνιστής πραγματικός ,ανιδιοτελής άνθρωπος ,κομμουνιστής 4-5 ήταν σαν κ αυτόν στη βεροια αυτος Ήταν ο τελευταίος εν ζωή ,που μόνο προσφέρανε χωρις ανταλλάγματα και θέσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σάββας Γαβριηλίδης8 Οκτωβρίου 2020 στις 12:35 μ.μ.

    Του ανυποχώρητου αγωνιστή ,η διαλεκτική σκέψη ,η πραότητα ,η γλυκύτητα , η ανεκτικότητα .
    Και η Αριστερά ανέδειξε τους Αγίους της στο εορτολόγιό της , στη νύχτα μέσα των αφρόνων .
    Σε αγαπάμε ,Κυρ-Νίκο .
    Σάββας Γαβριηλίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ