Quantcast

http://picasion.com/

Βεσυρόπουλος: «Το νέο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών απαντά στις ανάγκες επιχειρήσεων αλλά και φυσικών προσώπων»

Στο νέο πλαίσιο για την ρύθμιση οφειλών αναφέρθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος. Σε δήλωσή του τόνισε τα εξής: «Το νέο πλαίσιο για τη ρύθμιση οφειλών, που δημιουργήθηκαν την περίοδο της πανδημίας, στηρίζεται στον ορθολογισμό. Δίνει τη δυνατότητα σε όλους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Πρόκειται για ένα ολιστικό πλαίσιο ρύθμισης των οφειλών αυτής της περιόδου, που αντιμετωπίζει όλες τις περιπτώσεις. Έχουμε πλήρη συναίσθηση της πραγματικότητας, γι’ αυτό και οι διατάξεις για το νέο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών, απαντούν στις ανάγκες επιχειρήσεων αλλά και φυσικών προσώπων. Ρυθμίζονται οφειλές της περιόδου Μαρτίου-Ιουνίου, ενώ παράλληλα δίνεται η ευκαιρία σε όσους είχαν ενταχθεί στις προηγούμενες ρυθμίσεις να ξαναπιάσουν το νήμα της κανονικότητας και να επανενταχθούν σε αυτές.

Παραθέτω συγκεκριμένα παραδείγματα για να αντιληφθούν όλοι πως λειτουργεί το νέο πλαίσιο ρύθμισης:

1ον. Νέα ρύθμιση για την εξόφληση τρεχουσών φορολογικών υποχρεώσεων της περιόδου Μαρτίου – Ιουνίου 2020

-Επιχείρηση με ΚΑΔ, που ανήκει στους πληττόμενους από την πανδημία του κορονοϊού οφείλει ΦΠΑ, βάσει δήλωσης Μαρτίου, ο οποίος έπρεπε να καταβληθεί τον Απρίλιο και για τον οποίο έχει χορηγηθεί αναστολή πληρωμής μέχρι 30/4/2021. Ποια διευκόλυνση παρέχεται για την αποπληρωμή της οφειλής της;
Η επιχείρηση θα εντάξει τον ΦΠΑ στη νέα ρύθμιση των 12 δόσεων άτοκα ή 24 δόσεων με επιτόκιο 2,5% και θα αρχίσει να τον καταβάλει από τον Μάιο του 2021.

-Φορολογούμενος (είτε έχει πληγεί οικονομικά από την πανδημία είτε όχι) έχει τρέχουσες φορολογικές οφειλές, οι οποίες δεν είναι σε αναστολή (π.χ. φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ). Πώς μπορεί να διευκολυνθεί για την αποπληρωμή τους;
Μπορεί να τις εντάξει στην πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων.

-Φορολογούμενος που είχε ενταχθεί σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής (π.χ. ρύθμιση 100 δόσεων, ρύθμιση 120 δόσεων) και ανήκει στους πληττόμενους από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας δεν κατέβαλε τις δόσεις της ρύθμισης τους μήνες Μάρτιο έως Ιούνιο του 2020, αξιοποιώντας τη δυνατότητα αναστολής πληρωμής. Τι θα γίνει με τις δόσεις αυτές;
Η περίοδος αναστολής πληρωμής λήγει στις 30/4/2021. Οι παραπάνω δόσεις θα προστεθούν, από τον Μάιο του 2021 και μετά, στο τέλος των δόσεων της αρχικής ρύθμισης.

2ον. Αναβίωση της προϋπάρχουσας ρύθμισης για οφειλέτες που επλήγησαν από την πανδημία, δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τις δόσεις της ρύθμισής τους και την έχασαν το διάστημα Μαρτίου – Σεπτεμβρίου 2020

-Φορολογούμενος που ανήκει στους πληττόμενους από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας είχε ενταχθεί στη ρύθμιση των 120 δόσεων, αλλά δεν μπόρεσε να πληρώσει τις δόσεις του Ιουλίου και του Αυγούστου 2020 και έχασε τη ρύθμιση. Τι κάνει;
Από τον Οκτώβριο του 2020 θα συνεχίσει να πληρώνει κανονικά τη ρύθμιση η οποία αναβιώνει με όλα τα ευεργετήματα της. Οι δόσεις που δεν καταβλήθηκαν προστίθενται στο τέλος των δόσεων της αρχικής ρύθμισης.

-Φορολογούμενος (είτε έχει πληγεί οικονομικά από την πανδημία είτε όχι) ο οποίος είχε ενήμερη πάγια ρύθμιση την 1η/11/2019 και την έχασε οποτεδήποτε στη συνέχεια, έχασε το δικαίωμα να ρυθμίσει ξανά τις συγκεκριμένες οφειλές του. Τι αλλάζει τώρα για αυτόν;
Πλέον αποκτά τη δυνατότητα να εντάξει τις οφειλές αυτές στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων.

3ον. Ρύθμιση 120 δόσεων για την αποπληρωμή οφειλών που προέρχονται από δάνεια με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου

-Επιχείρηση με βεβαιωμένες οφειλές προς τη Φορολογική Διοίκηση, οι οποίες προέρχονται από δάνειο που έλαβε με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, μπορεί να τις ρυθμίσει;
Πλέον, ναι. Μπορεί να ενταχθεί σε πρόγραμμα που προβλέπει έως 120 δόσεις με κλιμακούμενη απαλλαγή από προσαυξήσεις και τόκους, η οποία φτάνει σε ποσοστό μέχρι και το 100%»

4 σχόλια:

  1. το χρεος με χρεος δεν σβυνει και η ρυθμιση η εντοκη χρεος ειναι , αναβολη εκτελεσης κυριοι οικονομολογοι σπουδαγμενοι, η πιατσα ξερει περισσοτερα στην οικονομια γιατι την δημιουργει δεν την σπουδαζει. οποιος θελει καταλαβενει..
    διαγραψτε ιδιωτικα και κρατικα χρεη και μην λιβανιζετε τις τραπεζες αλλα και ενισχυστε τα ασφαλιστικα ταμεια που με νομους αναγκαστηκαν να γορασουν και αυτα χρεη γιατι οι συναταξιουχου θα βαλουν πλατη παλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η λέξη κεφάλαιο που χρησιμοποιούμε στην οικονομία, βγαίνει απο τη λεξη κεφαλι δηλαδή ποσά κεφαλια εχεις? δηλαδη ζωα. βεβαια αντι για ζωα βαλαμε ροδακινα, μπάμιες και γιναμε εμεις ζωα.

    ΥΓ 1 Ημαθία, κοιμάται πάνω στο χρυσαφί (καμπος της, ορεινοι ογκοι, υδατινοι ποροι).
    ΥΓ 2 οσον αναφορά τη δημοσίευση ραγιαδιστικο τερτίπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΗΜΑΘΙΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ. ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΜΠΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝ. ΖΩΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ 1955 ΚΑΙ ΜΕΤΑ. ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΜΕΙΝΑΜΕ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΧΕΔΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ) ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑ. ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝ. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ '55 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 1985. ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑΕΙ ΤΟ ΠΡΑΜΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.

      Διαγραφή
    2. σοβαρέψου, αν ειχες 40 εκατομμύρια ζωα σε καμπό και ορη.
      τα κτήρια που ρημάζουν να γινοντουσαν χωροι μεταποίησης κρεμες σαμπουαν τα παντα ,τυροκομεια κτλπ . εχεις αναρωτηθει τι χρημα θα υπηρχε ? δεν θα φταναν ουτε τα εργατικα χερια των μεταναστων που ειναι στα χοτ σποτ κτλπ. απλως φαγαν ολη την πατατα με τους νεωτερισμους για μεγαλες εσοδειες (εσοδα) . ο κάμπος λεγόταν γίδας και αιγές η πρωτεύουσα.και βέβαια στα χρονια του μέγα στρατηγού έδωσε την δυνατότητα να πάει μέχρι τα περατά της οικουμένης χωρίς αεροπλάνα και αυτοκίνητα. γιατι να μην παραξει πλουτο και τωρα?

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ