Quantcast

http://picasion.com/

Αντιδράσεις στη Βέροια για τις δηλώσεις Τσιόδρα, Χαρδαλιά για καφέ και εστιατόρια - Τι απαντούν οι ιδιοκτήτες

Κριτική ασκούν στον επικεφαλής λοιμοξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και στο υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά οι καταστηματάρχες της Βέροιας. Με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Ιδιοκτητών καφετεριών κέντρων διασκέδασης & ψυχαγωγίας Βέροιας εκφράζει την λύπη του για τις πρόσφατες δηλώσεις των δύο αντρών και τονίζει ότι ο κλάδος έχει επενδύσει σημαντικά κονδύλια για την προστασία των πελατών του και συμμορφώνεται πλήρως με τις υποδείξεις της Πολιτείας. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Με τα λύπη μας παρακολουθούμε οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης τις δηλώσεις του - κατά τα άλλα εξαιρετικά συμπαθούς - επικεφαλής λοιμοξιολόγου, κ. Σωτήρη Τσιόδρα που εμμέσως πλην σαφώς στοχοποιεί τις επισκέψεις σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ ως επικίνδυνες για τη μετάδοση του κορωνοϊού, αναφέροντας δημόσια ότι «έχει να επισκεφθεί καφέ ή εστιατόριο από τον περασμένο Φεβρουάριο». Σε ανάλογο πνεύμα και η αναφορά του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκου Χαρδαλιά ο οποίος βάζει στο ίδιο «τσουβάλι» ευσυνείδητους και ασυνείδητους επαγγελματίες με τους τελευταίους να συνιστούν μια απειροελάχιστη μειοψηφία. 

Οι ιδιοκτήτες της εστίασης και καταστηματάρχες είναι σε θέση να διαβεβαιώσουν ότι τηρούν στο ακέραιο στην συντριπτική τους πλειονότητα τα μέτρα Υγιεινής, έχοντας επενδύσει σημαντικά κονδύλια για την προστασία των πελατών τους και συμμορφώνονται πλήρως με τις υποδείξεις της Πολιτείας για την τήρηση των νέων ωραρίων και των αποστάσεων. Κάθε γενικόλογο και ατεκμηρίωτο επιχείρημα προς την αντίθετη κατεύθυνση πλήττει τόσο τον κλάδο όσο και τις χιλιάδες οικογένειες που ζουν από αυτόν».

38 σχόλια:

  1. Ολικη καταστροφη των επιχειρησεων.
    Αυριο μονο δημοσιοι υπαλληλοι και συνταξιουχοι θα βγουν κερδισμενοι.
    Οσοι κολησουν κορονα και τα κακαρωσουν ,η,οσοι δεν κολησουν κορονα αλλα ασκουν επιχειρηματικη δραστηριοτητα γεια σας.Εις τοπο καταψυξεως.Απλα τους δευτερους ουτε παππας δε θα τους διαβασει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε κομπλεξικέ, αν και δεν είμαι δημ. υπάλληλος αλλά ιδιωτικός, με τους δημ. και τους συνταξιούχους τα βάζεις; Κερδισμένοι από τι θα βγούνε με τους μισθούς των 700 και 800 € όταν εσύ τις καλές μέρες έβγαζες χιλιάρικα και μάλιστα μαύρα, αφορολόγητα; Και πλήρωνες το προσωπικό σου με 200 και 300 € ; Τότε βέβαια ήταν όλα καλά!Οι σωστοί επαγγελματίες δεν μιλούν έτσι για τους πελάτες τους! Και φαίνεται καθαρά ότι δεν είσαι απαυτούς!

      Διαγραφή
    2. Και θα μείνεις ολη σου την ζωή ιδιωτικός υπαλληλος γιατι δε σε κοβει το νιονιο.Σπιτια μαγαζια και χωραφια οι τραπεζες βγαζουν σε πλειστηριασμο απο συνταξιουχους και δημ.υπαλληλους η απο αγροτες και ελευθ.επαγγελματιες?
      Καλύτερα κομπλεξικός παρα α-νοητος(χωρις νοηση)

      Διαγραφή
    3. Σε ευχαριστώ. Για την ταμπακιέρα όμως δεν απάντησες.Βέβαια εσύ έχεις νιονιό. Σε βάρος των άλλων βέβαια.

      Διαγραφή
  2. Παιδιά μη μας δουλεύετε. Κρατείστε τουλάχιστον τα προσχήματα. Στα καφέ όχι μόνο είναι δίπλα ο ένας στον άλλο, αλλά ο ένας πάνω στον άλλο!Μόνο τα εστιατόρια τηρούν τα μέτρα, τουλάχιστον τα περισσότερα. Τα καφέ είναι το κάτι άλλο! Μην διαμαρτύρεστε καθόλου! Είναι λερωμένη η φωλιά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απείρως σωστό το σχόλιο...

      Διαγραφή
    2. Οποιος ενηλικος καθεται σε καφε χωρις αποστασεις και χωρις μετρα απο την επιχειρηση ΕΙΝΑΙ ΣΥΝ ΥΠΕΥΘΗΝΟς.Δε σε βαζει στη καρεκλα ο επιχειρηματιας με απειλη οπλου.Αν εσυ θελεις μοστρα πρωτο τραπεζι εληας να κοβεις χαλβα ,εκτος απο υποψηφιο θυμα κορονοιου εισαι και θυμα γενικος.

      Διαγραφή
    3. Φίλε αν ο επιχ/τίας δεν τηρεί αποστάσεις με τα τραπέζια και ότι άλλο προβλέπεται έχει ευθύνες. Το θέμα δεν είναι το θύμα αλλά οι διαμαρτυρίες αυτών που και παρανομούν και ζητούν και τα ρέστα!

      Διαγραφή
    4. @ 5:48 ΣΩΠΑ ΡΕ. ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟΥ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ 10 10 ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΗ ΜΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΔΙΠΛΑ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΜΟΝΟ!

      Διαγραφή
  3. Ο Σκορδαλιας να παει να χειροφιλησει κανεναν παπα και μετα να κατηγορει τους αλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ. ΤΩΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την 28η Οκτωβρίου το πρωί ΣΕ ΟΛΑ τα καφέ-μπαρ της οδού Εληάς οι θαμώνες ήταν στη κυριολεξία πλάτη με πλάτη. Τώρα κλαίγονται που θα κλείσουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χθες λόγω και της αργίας βγήκαμε για ένα καφέ στο κέντρο (πεζόδρομος) της Βέροιας. Ποιές αποστάσεις τηρείτε και ποιά μέτρα ορέ παλληκάρια; Ο ένας πάνω στον άλλο, παντού τραπέζια, το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι το κέρδος. Μάτια έχουμε και βλέπουμε, τουλάχιστον μη μας προκαλείτε μ' αυτά που λέτε, γιατί εκτίθεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ερθεις στο προμηθεα να πινεις καφε που τηρουμε αποστασεις γιατι πηγες στην κορονοφωλια?
      Πουλ μουρ ολοι .

      Διαγραφή
    2. που ρε φίλε στα εβραίϊκα μνήματα; πλάκα μας κάνεις ότι τηρείτε αποστάσεις; πάνε σε κανέναν αγώνα να δεις τι γίνεται!

      Διαγραφή
    3. Την ημέρα της 28 Οκτωβρίου όλοι βγήκατε για καφέ κ ξέρατε όλοι πως θα γινόταν χαμός σε όλα τα καφέ διάλεξε παιδιά τι θέλετε τέλος πάντων, όλοι μες στα σπίτια σας κ να βγάλετε για τα απαραίτητα. Ο κόσμος κουράστηκε δεν έχει άλλο υπομονη κ αυτό φαίνεται έχει χαθεί ο έλεγχος κ πλέον ο καθένας θα κάνει αυτό που πιστεύει για τον εαυτό του δίκιο. Δίκιο στους καταστηματάρχες δίκιο στα μαγαζιά αίσθησης δίκιο σε όλα τα επαγγέλματα που έχουν πληγει δίκιο κ στους ανθρώπους που φοβούνται γιατί έχουν υποκείμενα νοσήματα αλλά δε μπορεί να ξανά μαντωσεις μια ολόκληρη χώρα φτάνει.

      Διαγραφή
  7. Δε τηρηται καμμια αποσταση έξω στα καφέ, ειναι κυριολεκτικά ο ένας πανω στον άλλον. Για ποια μέτρα μιλάτε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στα καφε γινεται χαμος μηδενος εξαιρουμενου.. να κλεισουν μπας και συνελθουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγγνώμη αλλά με αυτήν σας την απάντηση σας χρειάζεται να μείνετε στο δρόμο και να μην έχετε χρήματα ούτε για ψωμί! Μας ρωτάς εμάς κύριε / κυρά που έχουμε να δουλέψουμε από τον Φεβρουάριο ? Ντροπή σας! Οικογένειες έχουμε! Και ναι καλά κάνουν και ανοίγουν τα καφέ και αν δεν θέλετε μην πατε! Εμείς θέλουμε να πάμε αλλά ψάχνουμε τα απαραίτητα προτίστως!

      Διαγραφή
  9. Στα καφε γίνεται πανικος, θελω εδω κ ποσα Σάββατα να παω για καφε στο κεντρο οπως παλια και επειδή γίνεται το αδιαχώρητο και οι σερβιτοροι κ ιδιοκτήτες ειναι με κατεβασμενες μασκες, φευγω. Προσπαθώ να μην γίνομαι μερος του προβλήματος, αλλα οχι και οτι δεν υπάρχει το πρόβλημα...μην κλεγεστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπάρχει κι ένα διακοσμητικό μπουκαλάκι με αντισηπτικό ενώ το προσωπικό πιάνει τα πάντα με τα χέρια (ποτήρια κτλ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. γέλασα με την τήρηση των μέτρων..😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. δικαιο εχει ο χαρδαλιας!!! κανενα μετρο στο κεντρο..καμια αποσταση στα τραπεζια...για 2-3 καταστηματαρχες θα την πληρωσει ολη βεροια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κύριε μιτσοτακη κλειστούς όλους εφόσον δεν καταλαβαίνουν. Είμαστε μαζί σας. Εμείς οι δημόσιοι υπάλληλοι είμαστε χαζοί που ερχόμαστε σε κίνδυνο με τόσο κόσμο?? Κλείστε όλα τα μαγαζιά εδώ κ τώρα. Μόνο τα σούπερ μάρκετ ανοικτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΜΠΑΡ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΛΕΜΕ. ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ. ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΛΘΑΚΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ. ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΛΙ Ο ΕΝΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΗΤΑΝΕ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ ΤΑ ΒΟΔΙΑ. ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ! ΦΡΑΠΠΕΤΖΙΔΕΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να αγοράσει το στόμα σου....να κλείσουν όλα τα καφέ...που είναι η απολύμανση όταν σηκώνεται ο ένας πελάτης και κάθεται ο άλλος;

      Διαγραφή
  15. Ακόμα πιστεύετε στον ιό αχααααααααάαααχαχαχαχαχαχαχ έλεός ποια ο λύκος σας περιμένει με το στόμα ανοικτό μπεεεεε. Αικιου πεντικιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ας προστατευθούν οι ίδιοι από τους συναδέλφους τους .Δεν έχουν κάνει το παραμικρό για να αποφύγουν το κλείσιμο. Ενώ τους έδωσαν χώρο για να απλώσουν τα τραπέζια τους αυτοί πρόσθεσαν και άλλα. Είναι άξιοι της μοίρας τους.Δυστυχως θα την πληρώσουν και οι ευσυνείδητοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμε 3:39 ναι δεν είσαι ΔΥ.
    Οχι μόνο είσαι απο τον τρόπο που μιλάς αλλά πρεπει να εισαι 5ης γενιάς ΔΥ από πάππου προς πάππου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φαίνεται πως κανένας σας δεν έχει ιδέα του τι συμβαίνει στην εστίαση και συγκεκριμένα μιλάω για τη Βέροια.. Αν είχατε να βγάλετε τα σπασμένα μηνών Μάρτιο Απρίλιο Μάιο δεν θα γράφατε τις χαζομάρες σας.. Καταλάβετε ότι μια μέρα που είδατε τα καφέ γεμάτα κανένας ιδιοκτήτης δεν σώθηκε.. Μάθετε σε αυτή τη χώρα να μη τα γυρνάτε όλα στην ατομική ευθύνη.. Αν θέλετε να τηρούνται τα μέτρα βγείτε έξω και φωνάξτε και ζητήστε αξιοκρατικους μηχανισμούς ελέγχων.. Λοιμωξιολογοι από το από τη στάνη όλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ποια καφέ ρε παιδιά; εδώ δεν βρίσκεις παγκάκι να καθίσεις να πιεις τον καφέ πακέτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. εδώ δεν υπακούν οι βόρειοι της Ευρώπης στα μετρα θα πειθαρχούν οι μεσόγειοι.
    όμως o covid-19 είναι εδώ με αγριες διαθέσεις. παρτε μακαρόνια κι ρύζι και ανοιχτέ τα βιβλία ιστορίας για να καταλάβετε ότι έχουν ξανα συμβεί πανδημίες και μάλιστα σε εποχές που δεν υπήρχε ρεύμα αλλά και πρόσβαση σε πόσιμο νερο, ούτε καν γραφεία κηδειών κτλπ. βέβαια ολοι εσείς θαμώνες και εμποροι-ιδιοκτητες θέλετε να κάνετε το κεφι σας ελεώ πανδημίας. ε, δεν γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Με λυπουν πολυ τα παραπάνω σχολια!Η οικονομια ειναι ουτως η αλλως αλυσιδα και λειτουργει σαν ντομινο.Μα πηρε και μας σηκωσε ολους αυτη η πανδημία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ας ξυπνήσουμε όλοι μας και να αφήσουμε τη διχόνοια μεταξύ μας ως λαός ας προσευχηθούμε διότι ίσως ζήσουμε και πιο δύσκολες μέρες αυτά είναι η αρχη μονάχα.η μόνη μας ελπίδα η Παναγία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΛΕΣ;
      Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ...
      ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ.

      Διαγραφή
  23. Για πείτε μας εσείς που ξέρετε τι γίνεται με την εστίαση στη Βέροια, για να βγάλουν τα σπασμένα των προηγούμενων μηνών έχουν βάλει τα τραπέζια το ένα πάνω στο άλλο? Ε τότε όταν θα τα κλείσουν όλα εντελώς, να μην παραπονεθούν, δεν φταίει κανείς άλλος πέρα απο τους ίδιους. Μόνοι τους βγάζουν τα μάτια τους, είναι άξιοι της μοίρας τους όλοι οι ανεύθυνοι κερδοσκόποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτοι που σχολιαζουν για το πως πιανουν τα ποτηρια οι σερβιτοροι ή αν απολυμαινονται οι καρεκλες που τα ξερουν;;;;Προφανως γιατι ειβαι αυτοι που ειναι ολοι μερα στις καφετεριες....και τωρα κραζουν....ειστε ΤΡΑΓΙΚΟΙ!!!!!ΝΤΡΟΠΗΗΗΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σε μια από τις συνηθισμένες συναντήσεις με τους συνεργάτες του, ο Στάλιν ζήτησε να του φέρουν μία κότα, την πήρε στην αγκαλιά του και πιέζοντας την σφιχτά με το ένα χέρι, με το άλλο άρχισε να την ξεπουπουλίζει.

    Η κότα φώναζε από πόνο και προσπαθούσε να δραπετεύσει με κάθε τρόπο χωρίς επιτυχία, η λαβή ήταν πολύ δυνατή για εκείνη.

    Ο Στάλιν κατάφερε να αφαιρέσει όλα τα φτερά χωρίς μεγάλα προβλήματα και αφού τελείωσε είπε στους συνεργάτες του:

    “Τώρα κοιτάξτε τι θα συμβεί.”

    Έβαλε την κότα στο έδαφος και απομακρύνθηκε από αυτήν, πήγε και πήρε λίγο σιτάρι, ενώ οι συνεργάτες του παρακολουθούσαν με έκπληξη καθώς, παρά τούς πόνους και την αιμορραγία, η κότα έτρεξε προς αυτόν μόλις έριξε χούφτες σιτάρι στο έδαφος, περιμετρικά στο δωμάτιο.

    Η κότα όχι μόνο δεν έφυγε αλλά τον ακολουθούσε σε κάθε του βήμα.

    Σε αυτό το σημείο ο Στάλιν στράφηκε στους βοηθούς του, που έκπληκτοι παρατηρούσαν το θέαμα και είπε: “Είδατε, έτσι κυβερνώνται οι ανόητοι άνθρωποι.

    Είδατε πως η κότα με ακολουθούσε παρά τον πόνο που της προκάλεσα;

    Οι περισσότεροι λαοί είναι έτσι, συνεχίζουν να ακολουθούν τους κυβερνήτες και τους πολιτικούς τους παρά τον πόνο που τους προκαλούν, με μοναδικό σκοπό να λάβουν ένα δωράκι, λίγο παραπάνω από το τίποτα ή απλώς κάποιο φαγητό για να ξεχάσουν την πείνα τους για λίγες μέρες “.

    Από ότι φαίνεται ο Έλληνας ανήκει σ’ αυτήν την κατηγορία!
    Σας φταίνε τα μαγαζιά και οι επαγγελματίες. ΠΡΟΒΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ