Quantcast

http://picasion.com/

Προσοχή: Άλλαξαν σήμερα οι ώρες κοινής ησυχίας

Αλλάζουν από σήμερα 1 Οκτωβρίου 2020 οι ώρες κοινής ησυχίας, καθώς σήμερα εισήλθαμε στην χειμερινή περίοδο. Ως χειμερινή περίοδος λογίζεται το χρονικό διάστημα από την 1η Οκτωβρίου 2020 έως την 31η Μαρτίου 2021. Οι ώρες κοινής ησυχίας ορίζονται με βάση Αστυνομική Διάταξη και οι παραβάτες διώκονται σε βαθμό πταίσματος. Σύμφωνα με τη Αστυνομική Διάταξη 3 του 1996 οι ώρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας κατά τη χειμερινή περίοδο είναι οι ακόλουθες:

- Το μεσημέρι από τις 15:30 έως τις 17:30 και
- Το βράδυ από τις 22:00 έως τις 07:30

Κατά τις ώρες της μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας απαγορεύονται
  • Οι εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.
  • Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου ή τηλεόραση σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.
  • Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.
  • Τα θορυβώδη παίγνια σε καφενείο, σφαιριστήρια ή άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.
  • Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ΤΑΞΙ, κ.λ.π.), η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση.
  • Η χρήση σειρήνων ή άλλων ηχητικών οργάνων ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.
  • Υπενθυμίζεται ότι οι παραβάτες των διατάξεων για τις ώρες κοινής ησυχίας, διώκονται σε βαθμό πταίσματος.
Προς τούτο οι Πολίτες δύνανται να απευθύνονται στην Αστυνομία για βεβαίωση της παράβασης, καθώς και να υποβάλλουν Έγκληση σε βάρος των παραβατών

8 σχόλια:

  1. Επίσης στην ίδια διάταξη :

    1. Απαγορεύεται καθ` όλες τις ώρες του 24ώρου:

    α. Το ποδόσφαιρο και άλλα παιχνίδια στους δρόμους, στις πλατείες και γενικά στους κοινόχρηστους χώρους που προκαλούν θόρυβο.

    β. Η διαλάληση με τη χρήση μεγαφώνων ή άλλων ηχητικών οργάνων από μικροπωλητές, εμπόρους και λοιπούς επαγγελματίες ή άλλα πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό αυτών των πωλουμένων ειδών, του επαγγέλματος ή των παρεχομένων υπηρεσιών τους, καθώς και η, με τα ίδια μέσα, αναγγελία από οποιοδήποτε πρόσωπο περί της τελέσεως καλλιτεχνικών, θεατρικών ή μουσικών παραστάσεων, θεαμάτων και λοιπών παρεμφερών εκδηλώσεων ή επιδείξεων».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μαλλον εσυ πρεπει να εχεις κοντα σου κανα παρκο που παιζουν πιτσιρικια μπαλα και σε ενοχλουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χρειάζονται πάρκο. Είναι καμιά 40-50 από τις γύρω γειτονιές από όλες τις ηλικίες και είναι κάτω από το σπίτι μου κάθε μέρα όλες τις ώρες. Μοιράζονται βάρδιες. Στον ίδιο χώρο όταν έπαιζαν τα δικά μου τα παιδιά (μαζί με άλλα) σε καμία περίπτωση δεν είχαν αυτόν τον γενικό χαμό. Επίσης τότε ήταν μόνο παιδιά από την πολυκατοικία μας και όχι από τις γύρω γειτονιές. Τόσα πολλά δεν μπορούν να τιθασευτούν. Να προσθέσω επίσης πως είναι και κάποιοι γονείς με τα μικρότερα που κάνουν πιο πολύ φασαρία από τα παιδιά.

      Διαγραφή
    2. Καιωγω τα ιδια χαλια ζω,μηπως ζουμε στην ιδια γειτονια;

      Διαγραφή
    3. Τζουτζου Μπρουτζου6 Οκτωβρίου 2020 στις 1:37 μ.μ.

      Γιατί δεν τους προτείνετε να πάρουν από ένα τάμπλετ και να κάτσουν ήσυχα ήσυχα στο σπιτάκι τους?

      Διαγραφή
    4. το τάμπλετ εν είναι λύση όπως επίσης και οι εξυπνάδες. Στα 200 μέτρα έχει γήπεδο μπάσκετ και παιδική χαρά. Εκεί έπαιζαν τα παιδιά μου.

      Διαγραφή
  3. Στο πάρκο της γειτονιάς μου πάντως, παίζουν καθημερινά 4 λεβεντόπαιδα. Απ' ότι παρατήρησα τους τρείς τους λένε μαλάκα και τον τέταρτο Δημήτρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ πάντως που τηρώ τις ώρες κοινής ησυχίας έχω έναν μαλακά από κάτω που τον ενοχλεί ακόμα και το καζανάκι της τουαλέτας και όσες φορές έχω καλέσει την αστυνομία για τις απειλές του και τις βρισιές δεν κάνουν τίποτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ