Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ακραίες εκφράσεις Καρανίκα στην επέτειο του «ΟΧΙ»

Τη χειρότερη ημέρα επέλεξε ο Ημαθιώτης πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας, την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, για να διχάσει, κάνοντας μάλιστα, ένα ιστορικό λάθος. Ο Νίκος Καρανίκας, με ακραίους και διχαστικούς χαρακτηρισμούς, απευθύνθηκε σε όσους γιορτάζουν την 28η Οκτωβρίου και το έπος του 1940, αναρτώντας σημαία του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ: «Φασίστες, ρουφιάνοι, δοσίλογοι, ταγματασφαλίτες, ακροδεξιοί, τα κεφάλια μέσα και σκασμό. Σήμερα η μνήμη εκδικείται και τιμάει ηρωίδες και ήρωες. Τιμάμε τον αντιστασιακό λαό, την Εθνική Αντίσταση», έγραψε στην ανάρτησή του.

Το λάθος του Νίκου Καρανίκα είναι ότι το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (εν συντομία: ΕΑΜ) ιδρύθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου του 1941 στην κατεχόμενη τότε Αθήνα και αποτέλεσε τη μεγαλύτερη ελληνική αντιστασιακή οργάνωση κατά την διάρκεια της Κατοχής. 

Η Επέτειος του ΟΧΙ που γιορτάζει όλος ο Ελληνισμός, μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε από τον Ιταλό πρέσβη στον Έλληνα δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά την 28η Οκτωβρίου του 1940. 

Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της Χώρας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940. 

Ο Ν. Καρανίκας συνέχισε μάλιστα τις ακραίες εκφράσεις, μετά τις δεκάδες αντιδράσεις στην ανάρτησή του:


13 σχόλια:

  1. ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάθετε του ιστορία ρεεεεεε!!!! Πείτε του ποτε ιδρύθηκε το ΕΑΜ του καρνάβαλου να πούμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ενα κουμουνιστή δεν υπάρχει Ιστορία,
      μονή αρχή είναι το κωμα.
      Αρα μην ζητάτε παράλογα πράγματα(να ξέρει ιστορια).

      Διαγραφή
    2. ΑΥΤΟΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΩΜΑ

      Διαγραφή
  3. ΑΛΕΞΗ ΑΚΟΜΗ ΕΧΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ???ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΣΟΥ.ΔΙΩΞΤΟΥΣ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ.ΧΘΕΣ ΟΧΙ ΣΗΜΕΡΑ.ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ, ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ.ΤΙ ΕΝΣΗΜΑ ΕΧΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΔΕΡΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΟΗΣΙΑ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ... ΕΝΣΗΜΑ!!!
      ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΝΟΥΣ ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ... ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΟΥ!!!

      Διαγραφή
  4. Τι ευκαιρία εχασε το σύμπαν ρε Καρανίκα. Σε λάθος εποχή και τόπο γεννήθηκες και ελάχιστα αναδείχθηκαν τα ταλέντα σου. Χαλασε εο κόσμος δηλαδή να γεννιόσουν Γερμανός στον Δεύτερο παγκόσμιο; Ή ας πούμε την ιδια εποχή στην Ρουσίγια. Στάλιν αγόρι μου. Θα κεντούσες. Καρανίκα θα ακούγανε και θα τους πήγαινε αίμα. Στο ενα χέρι τον σουγιά, οχι για μήλα βεβαια, και στο άλλο το βιβλίο.
    Όμως σκέφτομαι, μήπως και οι άλλοι εγκληματίες και εκεινης της εποχής, βγήκατε απο το ιδιο μηχάνημα. Ειμαι απολύτως βεβαιος οτι ατομα του δικού σου ψυχισμού, φασίστες μεχρι το μεδούλι, πήρατε στο λαιμό σας, εκατομμύρια αθώους. Τελικά, αυτα που ειδες κατι σαν γιορτή εδω, δεν ηταν επέτειος της εισβολής αυτων που εχουν το ηθικό πλεονέκτημα, στην Πολωνία τότε. Και εκει στην Ηπειρο, δεν σκοτώθηκαν ναζιστες και φασίστες, τότε. Συνέχισε να μιλάς για να φαίνεται πόσα τζιρνίκια εχουν σφηνώσει στο κεφάλι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΕ ΟΑΙΔΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΞΥΝΕΙ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΤΟΥ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να κάνουμε εμετό τώρα?Μόνο για εμετό είναι και αυτός και όλοι του κόμματος.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πόσο ανάγκη υπαρξιακής επιβεβαίωσης τέλος πάντων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kλασική τακτική των αναρχοαριστερών, να συγχέουν την 28η Οκτωβρίου με την Εθνική Αντίσταση. Και τούτο διότι το τότε ΚΚΕ μέσω επιστολών του Νίκου Ζαχαριάδη (βλ. https://www.liberal.gr/apopsi/1940-ta-tria-grammata-tou-n-zachariadi/272080) καλούσε τον ελληνικό λαό να μην πολεμήσει, καθώς τότε ήταν σε ισχύ το σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότωφ και η Σταλινική ΕΣΣΔ ήταν σύμμαχος των Ναζί. Αργότερα δε, λίγο πριν την εαρινή επίθεση του Μουσολίνι, ο Ριζοσπάστης καλούσε τους Έλληνες στρατιώτες να "πετάξουν τα όπλα τους" και να σταματήσουν να πειθαρχούν στους αξιωματικούς τους, , ενώ το ΚΚΕ με προκηρύξεις δήλωνε "Που μας πάνε στην Αλβανία; τι δουλειά έχουμε εκεί; Ο λαός μας δεν θέλει άλλο Σαγγάριο". Δυστυχώς, η αριστερά σε ένα μεγάλο βαθμό έχει καταφέρει με τις σκόπιμες και επίμονες διαχρονικές ανακρίβειές της να επιφέρει την σύγχυση μεταξύ Έπους του ΄40 και Εθνικής Αντίστασης, ειδικά στις νέες γενιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φάτε Κουλη βλήματα!! Σας έχει τελειώσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ