Quantcast

http://picasion.com/

Το video της νεαρής αγρότισσας από τη Νάουσα τα σπάει - Πώς γνώρισε τον άνδρα της στα χωράφια

Τα πρώτα της βήματα, τα έκανε στο χώμα του χωραφιού. Σε ηλικία τεσσάρων ετών γνώριζε όλες τις ποικιλίες ροδάκινων. Στην εφηβεία βοηθούσε την οικογένειά της στις αγροτικές δουλειές και δεν τις άφησε ακόμη κι όταν κάθισε στο αμφιθέατρο της σχολής πληροφορικής και τεχνολογίας υπολογιστών στο ΑΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Η πτυχιούχος πληροφορικής Βέφα Πατράλη, μέσα από ένα χιουμοριστικό βίντεο, περιγράφει πώς έκανε …αναστροφή πορείας και ξαναβρέθηκε να καλλιεργεί τη γη της πατρίδας της. Η 34χρονη από την Επισκοπή Νάουσας κατέβηκε από τη σκάλα, έκανε ένα διάλειμμα από το μάζεμα των μήλων και μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή την πρόσφατη Παγκόσμια Ημέρα Αγρότισσας, περιγράφοντας τα στάδια της ζωής της.

«Θυμάμαι από μια σταλιά τον εαυτό μου στο χωράφι. Έμαθα έτσι να κάνω όλες τις αγροτικές δουλειές, από πότισμα και μάζεμα φρούτων, μέχρι αραίωμα των καρπών. Η πληροφορική αποδείχθηκε ότι ήταν μία παρένθεση στη ζωή μου, αφού κάποια στιγμή «συναντήθηκε» η πρώτη μου αγάπη, το χωράφι, με τον μεγάλο μου έρωτα, τον νυν σύζυγό μου», δηλώνει η νεαρή αγρότισσα.

Έτσι ξεκίνησε η ιστορία αγάπης του ζευγαριού


Στο πεντάλεπτο βίντεο, τύπου βουβού κινηματογράφου, παρουσιάζει καρέ καρέ την ιστορία αγάπης, που ξεκίνησε από μία αγγελία εύρεσης εργασίας, συνεχίστηκε με φλερτ μέσα στις ανθισμένες βερικοκιές και κατέληξε σε γάμο με δύο παιδιά. «Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα βίντεο που αναπαριστά τη γνωριμία μας, κυρίως για να περάσουμε το μήνυμα στον κόσμο να ασχοληθεί με την αγροτική ζωή», λέει η 34χρονη, επισημαίνοντας ότι η ίδια και ο σύζυγός της απόλαυσαν κάθε λεπτό των γυρισμάτων, ενώ το αποτέλεσμα ενθουσίασε τους περίπου χίλιους πεντακόσιους ανθρώπους που το παρακολούθησαν.

Η Βέφα Πατράλη τονίζει ότι η κατάσταση είναι πολύ πιο εύκολη σήμερα για τις νέες αγρότισσες σε σχέση με μισό αιώνα πριν, καθώς η εξέλιξη της τεχνολογίας βοηθά σε όλα τα στάδια της παραγωγής. «Όλοι μπορούν να ασχοληθούν με τη γεωργία, αρκεί να το θέλουν. Δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορείς να μάθεις και, μάλιστα, αυτήν την περίοδο που δεν υπάρχει πληθώρα προσφοράς εργασίας, είναι μια καλή ευκαιρία να ασχοληθεί κόσμος με τον πρωτογενή τομέα», υπογραμμίζει.


3 σχόλια:

  1. Και μετά έγινε το εμπάργκο φρούτων από Ρωσία και φύγαμε όλοι Γερμανία χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...πες την μανταμιτσα...εκ του ασφαλους καλο το μπλα μπλα..οσο για τα αλλα..τρια πουλακια καθονταν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ ωραιο το βιντεάκι, μπράβο στα παιδιά και καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ