Quantcast

http://picasion.com/

Χρυσοχοΐδης για Χρυσή Αυγή: «Είναι μαχαιροβγάλτες και δειλοί»

«Η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της την Τετάρτη»
Το δικό του μήνυμα εν όψει της έκδοσης της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. O κ. Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κλήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για την ετυμηγορία της δίκης της Χρυσής Αυγής που αναμένεται να ανακοινωθεί την προσεχή Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, στις 11:00 το πρωί και υποστήριξε ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της την Τετάρτη. Ο υπουργός αναφέρθηκε και στον κορωνοϊό αλλά και στο θέμα των καταλήψεων, λέγοντας πως δεν έχουν κανένα σκοπό και επισημαίνοντας πως η Αστυνομία μπορεί να παρέμβει στις καταλήψεις μόνο με εντολή εισαγγελέα.

Για τη δίκη της ΧΑ

«Η τρομοκρατία στην Ελλάδα είναι υποτονική, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχει», τόνισε ο υπουργός. Όπως εξήγησε είναι υποχρέωση της πολιτείας να εξιχνιάσει όλες τις υποθέσεις. «Εργαζόμαστε και για την εξιχνίαση της υπόθεσης της Marfin», δήλωσε.

Σχετικά με τη δίκη της Χρυσής Αυγής ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της την Τετάρτη. «Είναι μαχαιροβγάλτες. Δεν παλεύουν με τα χέρια τους αλλά βγάζουν μαχαίρια. Είναι όλοι δειλοί. Πρέπει να σταθούμε όλοι ενεργά απέναντι σε αυτό το φαινόμενο», υπογράμμισε.

Για την εφαρμογή των μέτρων

Ο υπουργός ακόμη ανέφερε ότι η προσπάθεια της αστυνομίας με ήπια μέσα για να εφαρμοστούν τα μέτρα είναι υπεράνθρωπη, ενώ στη συνέχεια έκανε έκκληση στη συνείδηση όλων. Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι όποιο μέτρο λαμβάνεται έχει επιπτώσεις στην οικονομία. «Γι’ αυτό πρέπει τόσο οι πολίτες όσο και οι επιχειρηματίες να λάβουν σοβαρά υπόψη τα μέτρα», δήλωσε.

Παράλληλα, είπε ότι οι έλεγχοι και οι αποτροπές είναι χιλιάδες. «Αυτό που μπορεί να κάνει ένας αστυνομικός είναι να κόψει πρόστιμα. Είναι πολύ σημαντικό ζήτημα πια η ευθύνη του καθενός. Αυτή τη στιγμή περνάμε μια δοκιμασία», ανέφερε.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης προσέθεσε ότι η δουλειά της πολιτείας και των αρχών είναι να εποπτεύσουν την εφαρμογή των μέτρων για μηδενισμό του προβλήματος. «Το πρόβλημα είναι στις πλατείες. Συσσωρεύονται μαζικά σε πλατείες», είπε και συμπλήρωσε πως «τα μέτρα κλιμακώνονται διαρκώς. «Εάν νοσήσει η αστυνομία, καταρρέει το κράτος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, είπε ότι σημαντικό είναι και το θέμα με τους μετανάστες που νοσούν, ωστόσο «είναι ελεγχόμενο το πρόβλημα. «Το ζήτημα είναι στο κέντρο της Αθήνας», τόνισε.

Για τις καταλήψεις στα σχολεία

«Δεν θα ασκήσουμε βία στα παιδιά για να ανοίξουμε τα σχολεία. Η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία έχει δικαιωθεί πλήρως. Δεν έχουμε κρούσματα στα σχολεία», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι θα τελειώσουν γιατί δεν έχουν κανένα σκοπό. Τις καταστάσεις αυτές τις πληρώνουν τα παιδιά που θέλουν να περάσουν στο πανεπιστήμιο».

«Η αστυνομία μπορεί να παρέμβει στις καταλήψεις μόνο με εντολή εισαγγελέα», επεσήμανε.

5 σχόλια:

  1. Να χαμε παλικάρια σαν κ εσένα που δεν πρόλαβες να διαβάσεις το μνημόνιο θα είχε μεγαλουργήσει το Ελληνικό Έθνος...!
    Τι δεν πιστεύεται στο Έθνος ..?
    Καλά τότε... σε αυτό το τουρλουμπούκι που θέλετε να μας επιβάλετε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν αδιάβαστος ψήφιζες τα μνημόνια, έδινες χώρο και λόγο στην χρυσή αυγή . Άραγε ποιων ψηφοφόροι την έβαλαν και στην Βουλή ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μίλησε ο διορισμένος... που δε ξεχνούσε τι σημαίνει δεξιά κάποτε...και αυτός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βαρυσήμαντοι δηλώσεις Τενεκοχοΐδου, ὅστις εἶπεν ἀπό τηλοψίας ὅτι «τήν πολιτική εὐθύνη γιά τίς δολοφονίες τῆς 17 Νοέμβρη ἀνέλαβε ὁ κύριος (sic) Κουφοντίνας»._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι δουλειά εχει να κανει τη δουλειά της; Απεφάνθει ο λαός. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ. Για τους νεκρους της ΜΑΡΦΙΝ; Εχουμε κανέναν ενοχο ή ολοι αθώοι γιατι απεφάνθη ο ίδιος λαός; Άχυρομαζώματα, Συριζοσκορπίσματα, αερολογήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ