Quantcast

http://picasion.com/

Τσαβδαρίδης: Προτεραιότητα της ΝΔ η υγεία, η εργασία και η εκπαίδευση

Πληθώρα κρίσιμων και αναγκαίων νομοθετικών ρυθμίσεων για τον πολλαπλασιασμό της αποδοτικότητας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τη θωράκιση της οικονομίας της χώρας και της εργασιακής ασφάλειας των πολιτών καθώς και τη βελτιστοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και
τη μεγιστοποίηση της προστασίας της μαθητιώσας νεολαίας μας εν καιρώ κορωνοϊού, φέρνει το σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας το οποίο σήμερα (8 Σεπτεμβρίου) ανέλυσε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ως Εισηγητής της ΝΔ ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Παραθέτοντας τις βασικές πτυχές των διατάξεων του νομοθετήματος, ο κ. Τσαβδαρίδης στάθηκε ιδιαίτερα στη μέριμνα της Κυβέρνησης της ΝΔ να μην αφήσει την πανδημία να αποσυναρμολογήσει την εργασιακή ασφάλεια. Αντιθέτως, «η ενθάρρυνση νέων προσλήψεων σε καιρό κρίσης, η διατήρηση θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, η αποτροπή απολύσεων εργαζομένων που δεν μπορούσαν να ενταχθούν στον μηχανισμό λόγω μεταγενέστερης της 20ης Μαΐου 2020 πρόσληψής τους, η δίκαιη αποζημίωση των εργαζομένων που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας αλλά και η προάσπιση των ανέργων, αποδεικνύουν ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ είναι εδώ για όλους για να εγγυηθεί ότι κανείς δεν θα αφεθεί πίσω, κανείς δεν θα ξεχαστεί» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κομβικής σημασίας και οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου αναφορικά με τη βέλτιστη αντιμετώπιση της πανδημίας με απόλυτη προτεραιότητα την υγεία του πολίτη. Ενίσχυση των ΜΕΘ και των ΜΑΦ, διευκόλυνση του ΕΚΑΒ να επιταχύνει τον χρόνο της ανταπόκρισής του στις τεράστιες ανάγκες, παράταση συμβάσεων επαγγελματιών υγείας διαφόρων ειδικοτήτων στον ΕΟΔΥ σε όλη την επικράτεια, ενίσχυση του στελεχιακού δυναμικού των Κινητών Ομάδων Υγείας, προσθήκη και άλλων ειδικοτήτων ιδιωτών ιατρών που θα μπορούν να απασχολούνται στα δημόσια νοσοκομεία για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών λόγω της υγειονομικής κρίσης, προσθήκη και των Κέντρων Υγείας στις δομές στις οποίες ιδιώτες ιατροί δύνανται να απασχολούνται για τους ίδιους έκτακτους λόγους.

Ο Βουλευτής Ημαθίας και εισηγητής της ΝΔ στάθηκε και στις ρυθμίσεις που αφορούν την θωράκιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας εν καιρώ κορονοϊού, όπως αυτή που αφορά στη δυνατότητα πρόσληψης προσωρινών αναπληρωτών με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου κατ’ ελάχιστον τρίμηνης διάρκειας προκειμένου να ανταποκριθούν σε ενδεχόμενες έκτακτες συνθήκες λόγω του κορονοϊού και ιδιαίτερα σε αυτή που αφορά τη δυνατότητα παροχής εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν δια ζώσης την εκπαιδευτική διαδικασία για λόγους που ανάγονται σε έκτακτο ή απρόβλεπτο γεγονός.

«Μία ρύθμιση, που από τη στιγμή που θα γίνει νόμος, θα γυρίσει και τυπικά μία νέα σελίδα σε αυτή τη σύγχρονη μορφή εκπαιδευτικής διαδικασίας στη χώρα μας, η οποία κατά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων έφερε εντυπωσιακά αποτελέσματα» τόνισε.

Επιπροσθέτως, ο κ. Τσαβδαρίδης επισήμανε τη μεγάλη σημασία των εισαχθεισών ρυθμίσεων για την ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών, που προνοούν για την αποφυγή συνωστισμού και τη βέλτιστη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού εν καιρώ κορονοϊού, των ρυθμίσεων που αφορούν στην απαλλαγή των μισθωτών επαγγελματικής μίσθωσης που πλήττονται από τον κορονοϊό, από την υποχρέωση καταβολής του 40% του μισθώματος καθώς και των ρυθμίσεων που αφορούν στη στήριξη των πλημμυροπαθών της Εύβοιας από τις προ μηνός καταστρεπτικές πλημμύρες (με τα άρθρα 11 και 12) μέσω της χορήγησης σημαντικού αφορολόγητου επιδόματος βοήθειας, ύψους 5.000 ευρώ για τα φυσικά και 8.000 ευρώ για τα νομικά πρόσωπα.

Αναλυτικά η Εισήγηση του κ. Τσαβδαρίδη:


5 σχόλια:

  1. Καλό ανέκδοτο.Το άλλο με τον Τοτό,το ξερετε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EMEΙΣ ΧΑΣΑΜΕ 180.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΕΙΣ ΘΕΩΡΟΥΜΑΣΤΕ ΠΛΗΤΟΜΕΝΟΙ ή ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΓΙΑ ΞΕΠΑΣΤΡΕΜΑ...
    ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΤΑΙΖΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑΙΖΟΥΜΕ ΔΟΜΕΣ, ΡΟΜΑ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΝΤΑ..
    ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΧΑΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΗΤΑΝ ΑΔΗΛΩΤΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΑ..
    ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗ ΠΡΙΝ ΧΩΘΕΙΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΝΑ ΜΑΣ
    ΣΩΣΕΙΣ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΆ ΕΚΑΝΕΣ; ΈΧΕΙΣ 1 ΈΝΣΗΜΟ ΑΛΉΘΕΙΑ ;
    ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΣΥ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΌΣ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μεγάλη επιτυχία και στα τρία .....!!¡. Μας φτύνουν και εμείς πρέπει να λέμε ότι ψιχαλιζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...για την Εθνική Άμυνα...;
    ξέχασα, ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ