Quantcast

http://picasion.com/

«Θάνος Μικρούτσικος» θα ονομαστεί ο Χώρος Τεχνών

Κατά την χθεσινή συναυλία στο Θέατρο Άλσος με την συμμετοχή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και του Μίλτου Πασχαλίδη, ο Δήμαρχος Βέροιας έκανε μια σημαντική αποκάλυψη. Ο Κώστας Βοργιαζίδης, παίρνοντας αρχικά τον λόγο, και αφού ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν στις
εκδηλώσεις της «Εύηχης Πόλης» εξήρε την προσωπικότητα και το ήθος του αλησμόνητου καλλιτέχνη. Μάλιστα, δια μικροφώνου, ανέφερε πως μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, η Δημοτική Αρχή σκοπεύει να τιμήσει τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη, δίνοντας το όνομα του στον Χώρο Τεχνών. 
Όπως ήταν αναμενόμενο η τοποθέτησή του αυτή, προκάλεσε το παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου που βρισκόταν στις εξέδρες. Ο Θάνος Μικρούτσικος αγαπούσε πολύ τη Βέροια και την βοήθησε σε μεγάλο βαθμό όταν διετέλεσε Υπουργός Πολιτισμού. Χάρη σ' εκείνον κατασκευάστηκε το συγκεκριμένο «παλάτι» στο κέντρο της Βέροιας, το οποίο χτίστηκε επί δημαρχίας Γιάννη Χασιώτη!


10 σχόλια:

  1. Ωραία η κίνηση αυτή να ονομαστεί έτσι και ακόμα πιο όμορφο θα ήταν εν ζωή να ειχε τιμηθεί με το όνομα του πιστεύω θα ήταν μεγάλη του χαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το να δοθεί το ονομα του στο κτιριο επειδη ο Θ. Μικρουτσικος ήταν καποιος σημαντικος καλλιτεχνης και αρκετα σεχετικος με το Χωρο Τεχνων ισως να ειναι καποια προταση που εχει λογικη και μπορει να "μπει σε συζητηση". Αλλα το να δοθεί το ονομα του επειδη αυτος ηταν ο υπουργος που εβαλε την υπογραφή του ωστε να να γινει το κτίριο ( δρομος, γηπεδο, μετρό, σταδιο, σχολειο, νοσοκομειο κτλ...) με τα ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ειναι μεγαλο λαθος και κακως εχει γινει, εαν εχει γινει και αλλου!
    Μονο όποιος βαζει το χερι στην δικη του τσεπη και κανει καποιο εργο για το λαο μπορει να ακουσει και να δει το ονομα του σε καποια ταμπελα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ότι γινόταν χαμός ο ένας.πανω στον άλλο δεν το βλέπετε ;η βράβευση μας.μαρανε κ η τιμή μετά θάνατον αρε μπατσες που θέλουν μερικοί ανεύθυνοι κ ανεγκεφαλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί δεν υπάρχει κάποιος ντόπιος για να βάλουμε το όνομα του στο κτίριο.....αυτον τον κομμουνιστή πρέπει να τιμήσουμε ΕΛΕΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟ.
    ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ.
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΥΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΟΛΙΖΑΝ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.
    ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΔΙΔΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.
    ΕΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΗΤΑΝ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Βέροια δεν έχει άλλα σπουδαία πρόσωπα να τιμήσει ?
    Πρέπει να τιμήσει έναν ''ξένο'', και επιπλέον έναν άθεο και κομμουνιστή ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τόσο χαμηλό επίπεδο;;; Τελικά πολύ εύκολα βγάζεις έναν άνθρωπο από ένα χωριό αλλά πολύ δύσκολα βγάζεις ένα χωριό από έναν άνθρωπο.

      Διαγραφή
  7. Σωστά, συμφωνώ κι εγώ. Να το ονομασουμε με το όνομα καποιου βεροιωτη παιχτη ριάλιτι σόου. Να πιασουν τοπο τα λεφτα μας βρε αδελφε. Ποιος θα θυμαται στο μελλον την προσφορα του ασημαντου Μικρουτσικου η της αδιαφορης Μερκουρη. Ενω τον ,,τσακα,, την ,,κολετσα,, κλπ τους αγαπαμε για την προσφορα τους στον τοπο μας... Φερανε ,,επενδυαεις,,.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ - ΒΕΡΟΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΔΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απο φιεστες και χειροκροτηματα χορτασαμε !! Ας μιλουσε στην φιεστα , για τις απολυμανσεις στα σχολεια , τις προσληψεις καθαριστριων , την πολυκοσμια στα καφε, ποδηλατοδρομους , ενα εργο η θεματα που εχουν αμεσο ενδιαφερον για τους πολιτες της πολης, .....εαν θα το ονομασει Μικρουτσικου η Μεγαλουστικου δεν με αποασχολει , Σαχλαμαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ