Quantcast

http://picasion.com/

Ψυχραιμία και σοβαρότητα στα σχολεία της Βέροιας

Μαθητές και γονείς έδειξαν υπεύθυνη στάση
Η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με εντελώς διαφορετικά πρότυπα από ότι τα προηγούμενα χρόνια. Τα νέα περιοριστικά μέτρα και η μάχη κατά του κορωνοϊού έφεραν ουσιαστικές αλλαγές στα σχολικά συγκροτήματα, ενώ αρκετοί γονείς και
μαθητές δεν είδαν με «καλό μάτι» την έλευση της μάσκας στις αίθουσες διδασκαλίας. Αξίζει να σημειωθεί, πως ενώ σε άλλες πόλεις, ακούσαμε για εκτός ορίων καταστάσεις, που ξεκινούσαν από άρνηση εισόδου στα σχολεία, καταλήψεις, αντεγκλήσεις μέχρι και ξυλοδαρμού δασκάλου στην Κρήτη, ευτυχώς η Βέροια επέδειξε μια ψύχραιμη και σοβαρή στάση. 

Ακόμα και εκείνοι που έχουν για τους δικούς τους λόγους, σοβαρές επιφυλάξεις για τον ιό, σεβάστηκαν την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και δεν δημιούργησαν κανένα απολύτως πρόβλημα στα σχολεία. Εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις, οι μονάδες εκπαίδευσης της Βέροιας λειτουργούν με άψογο τρόπο, με τους μαθητές να μένουν προσηλωμένοι στα μαθήματά τους.

6 σχόλια:

  1. Από αύριο μεθαύριο ξεκινήσει το πανηγύρι...Είναι τραγικό όλο αυτό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επισυνάπτω την πρόταση του μικρού μου σήμερα όταν ήρθε από το σχολείο. «Μπαμπά η δασκάλα είχε τη μάσκα της κατεβασμένη όλη την ώρα...». Αν αυτό ορίζεται ως σοβαρότητα τότε ντέφι να γίνει η γελοιότητα! Ας ανοίξει τώρα η συζήτηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρε τηλ στον διευθυντη και πες τον ή θα την μαθεις τη δασκαλα να φοραει μασκα ή θα παρω εισαγγελεα. Δε θα στελνουμε εμεις τα παιδια με μασκα και οι δασκαλες να μη φορανε.

      Διαγραφή
  3. Μη βιάζεστε να θριαμβολογήσετε. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Πολλά από τα μέτρα του ΕΟΔΥ χωλαίνουν στην εφαρμογή τους λόγω του μεγάλου αριθμού των παιδιών ανά τμήμα. Στα δημοτικά και στα νηπιαγωγεία η χρήση της μάσκας ειναι προβληματική λογω τγς ηλικιας των παιδιών. Συνεχεια τις κατεβάζουν,τις βγάζουν, τις πιάνουν με τα χέρια κλπ πράγματα αναμενόμενα... Δε θέλω να γίνω Κασσάνδρα αλλά δεν είμαι αισιόδοξος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι αγαπητέ Παναγιώτη. Αυτή την κατάσταση την διατηρουν τα παντός είδους κομματόσκυλα. Ενα σόβρακο πας να πάρεις και το κοιτας απο όλες τις μεριές. Αυτοί δεν δοκίμασαν καμία μάσκα; Δεν ειμαστε ικανοί ουτε για μια μάσκα σε τεσσερα μεγέθη; Μα πως να ειμαστε; Το καθε κομματόσκυλο, του χτες και του σήμερα, κόβει και ράβει. Σα να έδωσαν μπουφάν σαραντάχρονου , σε δεκάχρονο. Παπούτσια του παππού μου σε εξάχρονο. Ο καθε παπατζής αφισοκολλητής, εγινε παράγων. Για αυτα να μην εισαι αισιόδοξος.

      Διαγραφή
  4. Ουφφφ!!! Τραγικη ολη η κατασταση..Ο γιος μου δε προλαβε να παει νηπιαγωγειο κ τον στειλαν πισω την πρωτη μερα πρωτη ωρα.κ που σαι ακομα, με το παραμικρο θα πηγαινουν σπιτι.Εβηξες; φτερνιστηκες; δακρυσες;; σπιιιιτιιιι!!!
    Ελεος!! Ξεχαστε τη φετινη σχολικη χρονια γιατι δεν θα εχουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ