Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Παίζουμε Tennis με ασφάλεια στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αλέξανδρος Βέροιας

Το πιο ακίνδυνο άθλημα για τη μετάδοση του ιού
Δυναμικά ξεκίνησε η νέα αγωνιστική χρονιά στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αλέξανδρος Βέροιας. Μάλιστα, έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές και οι ειδικές προσφορές, όπως τα δωρεάν τα 3 πρώτα μαθήματα (δείτε εδώ), ώστε τα παιδιά 
να κάνουν μια πρώτη
επαφή με το tennis και να αποφασίσουν εάν θέλουν να συνεχίσουν! Ακολουθώντας πάντα τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Ε.Φ.Ο.Α και τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας. Το τένις αποτελεί ένα άθλημα που βρίσκεται στην χαμηλότερη επικινδυνότητα μετάδοσης Covid 19.
Έρευνα της ιταλικής ολυμπιακής επιτροπής έδειξε ότι στο τένις διατρέχεις τον λιγότερο κίνδυνο να κολλήσεις τον κορωνοϊό σε σχέση με άλλα σπορ. Με αφορμή τη σταδιακή επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας, είναι χρήσιμο να δούμε το ποιο άθλημα θεωρείται λιγότερο επικίνδυνο για όσους το εξασκούν. Τη σχετική έρευνα ανέλαβε το Πολυτεχνείο του Τορίνο, όπως μας πληροφορεί το tennisnews.gr, θέλοντας να αναδείξει την επικινδυνότητα διάδοσης του κορωνοϊού σε κάθε άθλημα.
Αναφορικά με την έρευνα τα δεδομένα που λήφθηκαν υπόψη ήταν τα εξής: οι αθλητικές εγκαταστάσεις, οι χώροι προπονήσεων, η επικινδυνότητα κατά τη διάρκεια του αγώνα εντός του αγωνιστικού χώρου και η επικινδυνότητα κατά τη διάρκεια του αγώνα για τους φιλάθλους. Παράλληλα, έγινε μια διαβάθμιση όσον αφορά στην επικινδυνότητα: Από 0 έως 1 ο βαθμός επικινδυνότητας είναι χαμηλός, από 1 έως 2 είναι μέτριος, από 2 έως 3 υψηλός και από 3 έως 4 πολύ υψηλός.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το τένις και η γυμναστική είναι τα πιο ακίνδυνα αθλήματα, με σχεδόν μηδενικό μέσο όρο επικινδυνότητας, συγκεκριμένα 0,1. Ακολουθούν το αλπικό σκι με 0,5, το γκολφ με 0,7 και ο στίβος με 0,9. Η ξιφασκία, η κολύμβηση και η κωπηλασία έχουν από 1,2, το ποδόσφαιρο 1,3, η ποδηλασία 1,4, η πυγμαχία 1,6, το τζούντο 1,8 και ακολουθούν ως πιο επικίνδυνα αθλήματα το μπάσκετ (2,2), το ράγκμπι (2,7) και το βόλεϊ (3,1).


Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου: http://www.oaav-tennis.gr/ αλλά και στο τηλέφωνο: 6978154532 (Προπονητής: Σταύρος Κουκουλομάτης).



Διεύθυνση ΟΑΑΒ: Ραχιά (Περιοχή Καβάκια), Βέροια
e-mail: oaav.tennis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ