Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Νέο υπερσύγχρονο λεωφορείο για τα παιδιά του ΚΕΜΑΕΔ Βέροιας

Στην παραλαβή ενός ολοκαίνουργιου και σύγχρονου λεωφορείου για ΑμΕΑ, παραχώρηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», προχώρησε ο Φιλανθρωπικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Φίλων Κέντρου Μέριμνας ΑμΕΑ Βέροιας (ΚΕΜΑΕΔ) το πρωί της Τετάρτης 30 Σεπτεμβρίου 2020. Η παραλαβή του οχήματος έγινε στον χώρο του ΚΕΜΑΕΔ, παρουσία της διευθύντριας του Κέντρου Μελίνα Δαμιανίδου, των μελών του Συλλόγου, των παιδιών και του προσωπικού, του αντιδημάρχου Βέροιας Βασίλη Παπαδόπουλου, εκπροσώπων του δήμου, εκπροσώπων του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», της εταιρείας Γ. Κεσίδης Α.Ε. και του νομικού σύμβουλο του Συλλόγου Μιχάλη Χασιώτη.

Το νέο λεωφορείο θα μεταφέρει καθημερινά, από και προς τα σπίτια τους, τα 20 παιδιά που φιλοξενεί το Κέντρο, καθώς και στις εκδηλώσεις και δράσεις που συμμετέχουν. 
Το νέο λεωφορείο είναι μια παραχώρηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στο Κέντρο Μέριμνας, το οποίο με τη σειρά του θα το κάνει δωρεά στον δήμο Βέροιας, καθώς όπως διευκρίνησε η κ. Δαμιανίδου, η Μέριμνα δεν είναι σε θέση να «σηκώσει» τα έξοδα ενός τέτοιου οχήματος.

«Ο δήμος Βέροιας δέχθηκε να το παραλάβει ως δωρεά προκειμένου να εξυπηρετεί τις ανάγκες του ΚΕΜΑΕΔ φροντίζοντας για τα έξοδα και παρέχοντας και οδηγό», ανέφερε η διευθύντρια, λέγοντας παράλληλα πως με την απόκτηση του νέου λεωφορείου ανακουφίζεται και οικονομικά το Κέντρο. Όπως εξήγησε, πλέον, με τους σύγχρονους μηχανισμούς που διαθέτει, θα μπορούν να εξυπηρετούνται όλα τα παιδιά, καθώς μέχρι τώρα κάποια εξυπηρετούνταν με το παλιό λεωφορείο αλλά κάποια, που δεν μπορούσαν να ανέβουν, ερχόταν στο Κέντρο με ταξί.

«Καταφέραμε με πολύ κόπο και πολλή αγάπη να φέρουμε ένα καινούριο λεωφορείο για τις ανάγκες του ΚΕΜΑΕΔ αλλά και για όσες φορές ο δήμος κρίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις που χρειαστεί από ΑμΕΑ», ανέφερε η κ. Δαμιανίδου, ενώ 
θέλησε να ευχαριστήσει τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον βουλευτή Ημαθίας Τάσο Μπαρτζώκα, που βοήθησαν στην προσπάθεια του ΚΕΜΑΕΔ, τον Δήμαρχο Βέροιας, τον αντιδήμαρχο Βασίλη Παπαδόπουλο και τον Γενικό Διευθυντή του δήμου Βέροιας Κώστα Τσιλογιάννη, την Αντιπροσωπεία της Mercedes «Γ. Κεσίδης Α.Ε.», τον Πρόεδρο και Διευθύνονται Σύμβουλο Νίκο Καλαφατίδη, τον Τεχνικό Σύμβουλο Στέργιο Κόγια και τον Υπεύθυνο του Τμήματος Πωλήσεων Δημήτρη Ζία και φυσικά το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» που εμπιστεύθηκε το ΚΕΜΑΕΔ για την παραχώρηση ενός τέτοιου οχήματος αλλά και τους εκπροσώπους του Ιδρύματος που ταξίδεψαν μέχρι τη Βέροια για να δουν από κοντά τις ανάγκες του Κέντρου. 

«Ο δήμος Βέροιας πάντα ήταν και είναι κοντά σε τέτοιες δράσεις. Το ΔΣ του ΚΕΜΑΕΔ κατάφερε με μεγάλη προσπάθεια να πάρει ένα καινούριο λεωφορείο για την μεταφορά των παιδιών, αντικαθιστώντας το παλιό. Ο δήμος Βέροιας θα αναλάβει την ευθύνη, παρέχοντας και οδηγό που θα αναλάβει τα δρομολόγια, ενώ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τις ανάγκες του δήμου, όποτε αυτές προκύψουν», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Δείτε φωτογραφίες:


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ