Μελωδικά φθινοπωρινά βράδια στη Βέροια με το Μουσικό Περίπτερο

Η μουσική παίρνει τους δρόμους!
Ένα διαφορετικό περίπτερο έχει σηκώσει τα ρολά του τις τελευταίες ημέρες στην πόλη μας. Ένα περιπλανώμενο περίπτερο που το μόνο που έχει να προσφέρει είναι δωρεάν μελωδίες από όλο τον κόσμο στις γειτονιές της Βέροιας. Η φετινή πρωτοβουλία της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, το Κινητό Μουσικό Περίπτερο, έχει σκοπό να προβάλλει νέα μουσικά ταλέντα και να γεμίσει τα φθινοπωρινά βράδια στην πόλη με νότες χαράς και αισιοδοξίας, με δέκα βράδια και δώδεκα ξεχωριστές παρουσιάσεις. Το μουσικό περίπτερο θα βρίσκουμε κάθε βράδυ, μέχρι και την Παρασκευή, σε διαφορετικό σημείο της πόλης, στον εμπορικό πεζόδρομο της Βέροιας, στην οδό Ελιάς, στα Παπάκια.

Χθες το Μουσικό Περίπτερο στήθηκε στον εμπορικό πεζόδρομο, στη συμβολή των οδών Τσαλδάρη και Ιπποκράτους, με τον κόσμο που καθόταν στα κοντινά καφέ και εστιατόρια, να απολαμβάνουν μελωδίες Αρμενίας και Μέσης Ανατολής από το ούτι και τη φωνή του Haig Yazgdian. Μαζί του στο πιάνο ο Δ
ημήτρης Τασούδης και ο Κώστας Ρίζος στα κρουστά.

Σήμερα το περίπτερο θα βρίσκεται στην οδό Ελιάς, όπου από τις 8 το βράδυ θα μας προσφέρουν μπλουζ μελωδίες αποκλειστικά με τις ακουστικές κιθάρες τους οι Acoustic Blues, Ηλίας Ζάικος και Σπύρος Μισοκέφαλος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των επόμενων ημερών:

❖ Τετάρτη 30/9, 8.00μ.μ.

Acoustic Blues I
«Κύριο συστατικό» της εμφάνισης του ντουέτου , θα είναι φυσικά τα Μπλουζ. Πιο συγκεκριμένα, το ρεπερτόριο του σχήματος θα αποτελείται από μια μεγάλη γκάμα κομματιών, με μερικά να έχουν τον ήχο και τον χαρακτήρα των παλαιότερων Delta Blues ενώ θα ακουστούν και πιο σύγχρονα κομμάτια διαφορετικού ύφους και στυλ. Όλα αυτά φυσικά θα προσαρμοστούν στον ήχο της ακουστικής κιθάρας αφού το σχήμα αποτελείται από δύο κιθάρες και δυο φωνές.

Ηλίας Ζάικος, κιθάρα - Σπύρος Μισοκέφαλος, κιθάρα

Οδός Εληάς, (έμπροσθεν Τσιτσιγιά)

❖ Πέμπτη 01/10 , 8.00μ.μ. Balkan
Duo Ακορντεόν - Βιολί
Βαλκανικές μελωδίες με βιολί και ακορντεόν..
Σταμάτης Πασόπουλος , ακορντεόν
Μάκης Μπακλατζής , βιολί

Πεζόδρομος , Τσούπελη

❖ Παρασκευή 02/10 ,8.00μ.μ. Jazz..swing
INNUENDO TRIO
Μία μουσική άποψη, μέσα από την οπτική του τρίο, εμπνευσμένη από όλο το φάσμα της ελληνικής και ξένης μουσικής, με jazz αισθητική.
Νόνικα Μαλκουτζή, φωνή
Γιώργος Σμυρνής, μπάσο - καχόν
Δημήτρης Αραμπατζής, ακορντεόν

Πεζόδρομος, Προφήτη Ηλία

❖ Σάββατο 3/10, 8.00μ.μ.
Gipsy Swing Jazz standards
Μαγευτική παραδοσιακή τσιγγάνικη jazz …
Γιάννης Ποιμενίδης βιολί
Λένα Τσαμπάζη κιθάρα, φωνή

Πεζόδρομος , Κάππου - Τσαλδάρη

❖ Δευτέρα 05/10, 8.00 μ.μ
ΑΡΓΑΛΕΙΟΣ
Το παλαιό καλό ύφασμα, αντέχει στο χρόνο και παραμένει σύγχρονο όταν έχει υφανθεί με γνήσιο συναίσθημα. Ακολουθώντας το νήμα που ενώνει παρελθόν, παρόν και μέλλον, ο “Αργαλειός” μεταφράζει σε σημερινή γλώσσα κάποιες πολύ παλιές ιστορίες..
Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, πιάνο
Ζωή Μάντσου, τραγούδι
Ελευθερία Ματσεντίδου, κρουστά

Πεζόδρομος, Τσούπελη

❖ Τρίτη 06/10 , 8.00μ.μ.
"Για κοντραμπάσο και ακορντεόν" ι Duo Ακορντεόν - Κοντραμπάσο
Βαγγέλης Βραχνός Κοντραμπάσσο
Παναγιώτης Ανδρέογλου Ακορντεόν
Πεζόδρομος, Τσαλδάρη - Ιπποκράττους

❖ Τετάρτη 07/10 , 8.00μ.μ.
Όταν οι κλασικοί συνάντησαν τον Κινηματόγραφο
- Τι κάνει ένα φλάουτο όταν συναντήσει ένα βιολί;
Μουσική…
- Αυτό κάπου το ξέρω..
- Τι μου θυμίζει αυτό το κομμάτι??
- Κλασικό είναι αποκλείεται..
- Α ναι, στη διαφήμιση ήταν!!!

Και ο ΗΧΟΣ συνάντησε την ΕΙΚΟΝΑ… Και η ΕΙΚΟΝΑ του έδωσε λίγο από την λάμψη της …Μα ο ΗΧΟΣ λίγο από τη φωνή του..

Από το Μπαρόκ στο σήμερα, από τον βουβό κινηματογράφο στον έγχρωμο και τη σύγχρονη διαφήμιση, ΗΧΟΣ και ΕΙΚΟΝΑ έχουν συνυπάρξει κι έχουν μαγέψει. Σίγουρα το ξέρεις, σίγουρα το έχεις ακούσει, αλλά και το έχεις δει…

Σαν απαύγασμα της σύγχρονης εποχής, η μουσική παίζει σημαντικό πια ρόλο στον κινηματογράφο και η σύνδεση των τεχνών αποτυπώνεται σαν αποκύημα της φαντασίας και ονειρική συνύπαρξη.

Μέσα από τον ιδιαίτερο ηχοχρωματικό συνδυασμό φλάουτου-βιολιού παρουσιάζεται ένα ποτ-πουρί σε μια ζεστή συναυλία μουσικής δωματίου που μάλλον «κάπου» το ξέρουμε!

Νάντια Μωχάμεντ ,βιολί
Σίσσυ Γεωργοπούλου , φλάουτο

Πεζόδρομος , Κάππου - Τσούπελη

❖ Πέμπτη 8/10 , 8.00μ.μ.
ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ
Με μοναδικό όπλο την αυτοσχεδιαστική ανησυχία τους, τρεις μουσικοί αναζητούν τα δικά τους όρια καθώς αποδομούν γνωστά και μη μουσικά έργα.

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης , πιάνο
Στέφανος Χαμαλίδης , τρομπέτα
Χρήστος Κουτσίδης , κιθάρα - φλάουτο

Πεζόδρομος , Ιπποκρατους - Προφ.Ηλία

❖ Παρασκευή 09/10 , 8.00μ.μ.
ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ: ενδοσκόπηση και διάδραση
Το νεοσύστατο Bad taste trio με μία συναυλία αυτοσχεδιαστικού χαρακτήρα θα προσπαθήσει να φέρει μία άλλη διάσταση στην άμεση σχέση ακροατή και καλλιτέχνη, θέτοντας την διάδραση ως πυρήνα εξέλιξης της συναυλίας. Μέσα από επεξεργασμένες μελωδίες γνωστών τραγουδιών, ηχοτοπία, και εκτεταμένες τεχνικές των οργάνων το trio καλείται να αυτοσχεδιάσει και να προκαλέσει ένα διαφορετικό μουσικό περιβάλλον κάθε φορά, ακόμη και με τη βοήθεια του κοινού. Μέσω των διαφορετικών ηχοχρωμάτων των οργάνων πειραματιζόμαστε πάνω στην μουσική σε συνδυασμό με το τοπίο, με τον καιρό και το συναίσθημα, καθώς και με την αύρα που αποπνέει το κοινό σε εμάς.

Τάσος Σαρήογλου, σαξόφωνο
Ηλίας Παλαπέλας, κιθάρα
Γιώργος Μαδίκας, κρουστά
Πεζόδρομος, Ιπποκρατους - Προφ.Ηλία

1 σχόλιο:

  1. εκει δεν κολλάει..?
    Ήρθαν στα παπάκια κ μας έπαιξαν Ατικ που ο τελευταίος φαν του πέθανε την δεκαετία του 80....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ