Quantcast

http://picasion.com/

Με γραπτές εξετάσεις η χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας

Οι γραπτές εξετάσεις από τις οποίες θα πιστοποιείται η επαρκής γνώση σε πέντε κομβικούς τομείς και συγκεκριμένα σε γλώσσα, ιστορία, γεωγραφία, πολιτισμό και θεσμούς του πολιτεύματος θα είναι πλέον προαπαιτούμενο για κάθε ενδιαφερόμενο ώστε να υποβάλει αίτηση πολιτογράφησης προς την Ελληνική Πολιτεία. Τα παραπάνω προβλέπει νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών το οποίο κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή και εισάγεται άμεσα προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. 

Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο ορίζει ότι η επαρκής γνώση της ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας, του πολιτισμού και των θεσμών του πολιτεύματος διαχωρίζεται από την οικονομική και κοινωνική ένταξη του αιτούντος και εφεξής θα πιστοποιούνται με Πιστοποιητικό Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση το οποίο θα αποκτάται μέσω γραπτών εξετάσεων. 

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η απόκτηση του Πιστοποιητικού θα αποτελεί προαπαιτούμενο για την υποβολή αίτησης πολιτογράφησης. Ειδικά για τη γνώση ελληνικής προβλέπεται ότι θα πρέπει να είναι στο επίπεδο γνώσεων μαθητή που έχει ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση.

8 σχόλια:

  1. Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΕΙΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ελλάδα μεγαλώνει.
    Διώχνει τα παιδιά της Γερμανία-Αγγλία μετανάστες, και τους αντικαθιστά με Πακιστανόυς αφγανους κενυατες και γκανεζους.
    Καλή επιτυχία στις εξετάσεις εύχομαι.Με γραπτες εξετάσεις κρίνεται το δίκαιο του αίματος και του γένους. Έγραψες καλά είσαι Έλληνας. Είσαι δυσλεκτικος; Είσαι ανιθαγενης.

    Η Ελλάδα ποτε δε πεθαίνει. Λίγο σκουραινει. Αλλάζει θρήσκευμα. Φοράει και μπουργκα.
    Και ξανά όρος τη δοξα(δραμμας) ξεκινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν εγώ δώσω τις 300, γνωστές εκ των προτέρων, ερωτήσεις θα μου δώσουν ιθαγένεια (όχι απλώς υπηκοότητα) το Βέλγιο, το Πακιστάν ή η Αυστρία; Σαφώς ΟΧΙ. Η Ελλάδα τότε γιατί μοιράζει ιθαγένειες με το κιλό; Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά όπως αποδείχτηκε δεν μας άξιζε αυτή η Χώρα που παραλάβαμε!!
    Με ένα 500ρικο επίδομα πουλάμε κ την μάνα μας!!
    Η λέξη Νεοέλληνες πρέπει να έχει δίπλα μια φωτογραφία με κοπριές!!
    Α κ μην ξεχάσετε στις εκλογές να τρέξετε να τους ξανά βγάλετε όλους αυτούς πους μας Ξεπουλάνε καθημερινά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΡΑΝΟΙΑ, ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ὅ,τι πρέπει γιά κατασκόπους. Ὁ κνίτης Θεοδωρικᾶκος καί ὁ ἀφωρισμένος Κούλης μοιράζουν ἰθαγένειες στόν κάθε ἄσχετο ἢ καί ἐχθρικό πρός τήν Ἑλλάδα «διαβασμένο»._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τους δίνουν διαβατήρια για να πάνε Γερμανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ιθαγένεια δεν μπορεί να δωθει.
    υπηκοότητα ναι και τα κρητηρια-εξετασεις ειναι σωστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ