Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Φτιάχνουμε κριθαρότο με μανιτάρια και παρμεζάνα

Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Τρελαίνεστε για κριθαρότα; Δεν είστε οι μόνοι. Θαλασσινών, λαχανικών, αλλά και το αγαπημένο όλων, μανιταριών, είναι πάντα μια γρήγορη και πεντανόστιμη πρόταση για ορεκτικό ή για κυρίως πιάτο. Προσοχή όμως, γιατί το καλό κριθαρότο έχει
τη διαδικασία του. Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, μας προτείνει κριθαρότο με μανιτάρια και φλούδες παρμεζάνας. Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:


Υλικά 

• 1/3 φλ. ελαιόλαδο
• 50 γρ. μανιτάρια πορτσίνι (αποξηραμένα)
• 250 γρ. (πορτομπέλο, ασπρομανίταρα)
• 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
• 400 γρ. κριθαράκι χοντρό
• 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
• 1/4 φλ. κονιάκ
• 1 λίτρο ζωμός κότας ή λαχανικών 
• 150 γρ. παρμεζάνα (flakes)
• 50 γρ. βούτυρο (κρύο)
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε σε λίγο καυτό νερό τα αποξηραμένα μανιτάρια.

Τα υπόλοιπα τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες.

Σε ένα μεγάλο βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3΄. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, σοτάρουμε για λίγο μέχρι γίνει διάφανο και προσθέτουμε το σκόρδο και το κριθαράκι.

Σβήνουμε με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε κάνα δυο κουταλιές καυτό ζωμό. Αφήνουμε το κριθαράκι να βράσει, μέχρι να απορροφήσει όλο το ζωμό. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να απορροφηθεί(από το κριθαράκι) όλος ο ζωμός.

Προσθέτουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια, καθώς και αυτά που μουλιάσαμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μείνουν λίγα υγρά στο τηγάνι.

Αλατοπιπερώνουμε κι αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με την παρμεζάνα.

Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ