Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κεραμέως για καταλήψεις: Ολες οι χαμένες ώρες θα καλυφθούν - Μαθήματα σε αργίες, Σάββατα, σχολικές εορτές

Τα μέτρα που θα ισχύσουν για τα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Η υπουργός προσέθεσε ότι είναι «θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση». Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα 152 σχολεία και τμήματα παραμένουν κλειστά λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού. Αναφερόμενη στο φαινόμενο των καταλήψεων -που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις σε όλη την Ελλάδα η κ, Κεραμέως σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Σχετικά με τις καταλήψεις σχολικών μονάδων, σημειώνονται τα εξής:

▪ Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.

▪ Από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους.»

15 σχόλια:

  1. Tίς 70-80 ἡμέρες, πού ἔκλεισε τά σχολεῖα γιά ἕνα συνάχι ἡ ἀφωρισμένη, πῶς θά τίς ἀναπληρώσουμε οέο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΦΤΗ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα είναι που δν θα τα ανοιξουμε ......ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣΣ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ο τζερτζελές, ειναι μέσα στα εφηβικά πεπρεγμένα. Όμως, εσεις παληκάρι μου ή κοπελιά μου, κατω τα ξερά σας απο την μάθηση. Η , δυστυχώς σκληρή, δουλειά σας , ειναι να πάτε σχολείο. Τις συνθήκες του σχολείου , δεν μπορείτε να τις καθορίσετε εσεις. Θα κλείσουμε τις εφορίες επειδή κλέβουν; Τις υπηρεσίες επειδή προσφέρουν άθλιες υπηρεσίες; Και βεβαια δεν φταίτε εσεις. Εμείς οι μεγάλοι , οι άθλιοι. Τι καναμε εμείς για να μην μας μιμηθείτε; Το οτι τα κάναμε θάλασσα, φαίνεται στην συμπεριφορά σας. Ο άθλιος κομματισμός, μπορει να μου πει καποιος , τι δουλειά εχει στην εκπαίδευση; Εμεις οι μεγάλοι, τα σκατώσαμε μάγκες μου.

      Διαγραφή
    2. Σας αφήνουν να παίζετε με τις καταλήψεις. Μόλις αποφασίσουν να δώσουν τέλος σ αυτό το παιχνιδάκι θα το κάνουν σε ένα απόγευμα χωρίς να το καταλάβετε. Η ώρα έρχεται σιγά σιγά. Και για τα μνημόνια ακούγαμε και δεν τα πιστεύαμε...

      Διαγραφή
  4. οποιος περιμενει να μαθουν τα παιδια δημοτικου και γυμνασιου "5 γραμματα" οπως 'λεγαν οι παλιοι στα χωρια μας με την εξ αποστασεως...καληνυχτα!!!
    και αυτο το ξερει πολυ καλα το υπουργειο αλλα ριχνει στάχτη στα ματια του κοσμου παρουσιαζοντας δήθεν και καινοτομα προγραμματα στην παιδεια, τα οποια δεν εχουν σχεδον κανενα όφελος αφου δεν ειναι αποτελεσματικα για τις βαθμιδες αυτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχει πεθάνει η δημόσια παιδεία εδώ και χρόνια.Για παρκάρισμα παιδιών χρησιμεύουν πλέον το πρωί, στα φροντιστήρια γίνεται η μάθηση.Είναι αργά για υποκριτικά δάκρυα πλέον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 30 χρόνια στην εκπαίδευση, κάθε φορά που γίνονται καταλήψεις το υπουργείο ανακοινώνει αυτό το "μέτρο" Δεν το τηρεί σχεδόν ποτέ,. Ίσως οι παλιότεροι θα θυμούνται την περίοδο του: «Κάτσε Καλά Γεράσιμε» Χάθηκαν μαθήματα 3 μηνών. Αναπληρώθηκαν όλα σε 2 ή 3 Σαββατοκύριακα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εδω χαθηκαν ολοκληρα εξαμηνα στα αει και δεν εγινε αναπληρωση στα γυμνασια θες να γινει που τα μισα μαθηματα ειναι αχρηστα και ξεπερασμενα και υπαρχουν για να εχουν εργασια καποιες ειδικοτητες και να γινονται διορισμοι;;;;

      Διαγραφή
  7. Τέτοιου είδους εκβιασμούς τους έχουμε ξανακουσει.Κατι πιο ουσιαστικό.Γιαυτο είσαι υπουργός για να βρίσκεις θετικές λύσεις και όχι εκβιαστικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οταν η ανικανοτητα και η μη προβλεψη γινεται εκδικητικο μεσο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να εφαρμοστεί η νομοθεσία για όσους κάνουν κατάληψη και δεν θα χρειαστεί κανένα νέο μέτρο αναπλήρωσης των χαμένων ωρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αδιαφορία σε όλα τα επίπεδα.
    επιφάνεια παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εισάγουμε τα παιδιά σε μια ελαφρότητα και στο τέλος δεν μπορούν να διεκδικήσουν τίποτα ουσιαστικά, μόνο φωνές και εντύπωση. Στο τέλος των καταλήψεων τα προβλήματα θα είναι στη θέση τους, ο υπουργός θα λέει ΄΄έσπασα τις καταλήψεις¨ και του χρόνου πάλι εδώ είμαστε. Γονείς και μαθητές απαξιώνουν από μόνοι τους τους θεσμούς και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Για τα θέματα υγιεινής και ασφάλειας υπάρχουν κρατικές αρχές που επιλαμβάνονται άμεσα των καταγγελιών αλλά ουδείς κατήγγειλε τίποτα για τα σχολεία εκεί. Τέλος, ας σταματήσουμε να υποστηρίζουμε ότι μια πλειοψηφία νομιμοποιήται για παράνομες πράξεις. Έλεος, ας εφαρμοστεί ο νόμος για τις καταλήψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ