Quantcast

http://picasion.com/

Η Ιφιγένεια Βλαχογιάννη μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Ανακοινώθηκε το απόγευμα Παρασκευής το νέο ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου με πέντε από τα επτά μέλη να είναι γυναίκες. Μεταξύ αυτών και η Ιφιγένεια Βλαχογιάννη, η οικογένεια της οποίας διατηρεί τον μοναδικό κινηματογράφο στη Βέροια. Συγκεκριμένα, πρόεδρος αναλαμβάνει ο γνωστός σκηνοθέτης με τις διεθνείς συνεργασίες Μάρκος Χολέβας, αντιπρόεδρος η έμπειρη και σε ζητήματα ευρωπαϊκής χρηματοδότησης και παραγωγής Ελένη Χανδρινού που δραστηριοποιείται έντονα στις Βρυξέλλες και μέλη η σημαντική και πολυβραβευμένη ηθοποιός Μαρία Καλλιμάνη, ο με σημαντικές διακρίσεις και διεθνή παρουσία σκηνοθέτης Αργύρης Παπαδημητρόπουλος (η νέα του ταινία έκανε μόλις πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορόντο), η ανά τον κόσμο δραστήρια στην οργάνωση και παραγωγή ταινιών Γαλλίδα Isabelle Fauvel, η νομικός Δάφνη Χατζηπροκοπίου, ειδική σε θέματα πνευματικών δικαιωμάτων που είναι συνεργάτης και της Λυρικής. Αλλά και η Ιφιγένεια Βλαχογιάννη, η οικογένεια της οποίας διατηρεί τον κινηματογράφο «ΣΤΑΡ» στη Βέροια, ο οποίος τον Ιούνιο επελέγη από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Cinemas as Innovation Hubs for Local Communities που δημιουργήθηκε με σκοπό τη στήριξη καινοτόμων πολιτιστικών κέντρων με επίκεντρο κινηματογραφικές αίθουσες, ιδίως σε περιοχές όπου υπάρχει περιορισμένη κινηματογραφική και πολιτιστική υποδομή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΠΟ «στόχος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα είναι η άμεση επίλυση των ζητημάτων που έχουν προκύψει με το Ειδικό Πρόγραμμα για την Ενίσχυση της Κινηματογραφικής Κοινότητας, καθώς και η εύρυθμη λειτουργία του ΕΚΚ με στόχο την άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών του προς όφελος της κινηματογραφικής κοινότητας στο σύνολό της, την επίσπευση των διαδικασιών του και την επίτευξη των ιδρυτικών του σκοπών».

8 σχόλια:

  1. Μαρία Καλλιμάνη:σημαντικη και μάλιστα πολυβραβευμένη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καιρό είχαμε να ακούσουμε νέα της και ανησυχούσαμε.
    Πάλι ''καθάρισε'' η Νέα Δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αθάνατη Νέα Δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Afta mas maranan.o kosmos na fai den exi k oi aloi asxolute me to cinema.re ti ginetevse afti ti xora.i skatokultura mas nikise.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με τέτοια στελέχη θα κτίσει το νέο κράτος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έτσι δεν αναδεικνύονται στελέχη. Τουλάχιστον ουσιαστικά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ