Quantcast

http://picasion.com/

Διεθνές Φεστιβάλ Αστικής Τέχνης στη Νάουσα

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας, ο Σύλλογος Τέχνης «Πυρετός Χρωμάτων-Τέχνη σε δημόσιο χώρο» (Farbfieber-Kunst im Öffentlichen Raum) του Ντίσελντορφ της Γερμανίας, η Εταιρεία Ελλήνων Συγγραφέων στη Γερμανία, σε συνεργασία με την Κίνηση για τα Γράμματα και τις Τέχνες, συνδιοργανώνουν από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2020 το Διεθνές Φεστιβάλ Αστικής Τέχνης «Naoussa Urban Art Festival 2020». Η πόλη της Νάουσας έπειτα από σχετική υποβολή πρότασης στον φορέα υλοποίησης, επιλέχθηκε μεταξύ άλλων πόλεων της Ελλάδας, που υπέβαλαν αντίστοιχες προτάσεις, έχοντας όλα τα κριτήρια για την διεξαγωγή του Φεστιβάλ. Ο σκοπός της διοργάνωσης αποτελεί και την αφετηρία υποβολής συμμετοχής του Δήμου Η.Π. Νάουσας, ως εκπρόσωπο της Ελλάδας, σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα αστικής τέχνης με την ονομασία «Δρόμοι των Ανοιχτών Μουσείων της Ευρώπης», στο οποίο θα συμμετέχουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Πολωνία κλπ.).

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων, σε σημεία της πόλης της Νάουσας (7ο Δημοτικό Σχολείο, Λαϊκή Αγορά, περιοχή Δημαρχείου, κτίριο «ΕΡΙΑ») θα πραγματοποιούνται οι εικαστικές δράσεις με τη συμμετοχή ζωγράφων παγκόσμιας φήμης, προεξάρχοντος του Κλάους Κλίνγκερ, ο οποίος θεωρείται ο «πατέρας» του Urban Art παγκοσμίως, με εκατοντάδες έργα στην υφήλιο, που τελούν υπό την αιγίδα της UNESCO.

Παράλληλα, το Φεστιβάλ θα πλαισιώνεται με μουσικές, λογοτεχνικές, εικαστικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή μουσικών, λογοτεχνών και εικαστικών από την Ελλάδα και την Γερμανία. Κατά την διάρκεια δημιουργίας των υπαίθριων εικαστικών έργων, θα πραγματοποιούνται εργαστήρια ζωγραφικής για παιδιά, που θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν τους καλλιτέχνες και να ζωγραφίσουν μαζί τους.

Η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 στην πλατεία Δημαρχίας (δίπλα στο Ρολόι) της Νάουσας. Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί στο επόμενο διάστημα. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας για τη νόσο Covid-19 και σύμφωνα με τη νομοθεσία των αρμόδιων Υπουργείων.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού, του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και του Υπουργείου Πολιτισμού του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ