Έκτακτο: Δεν ανοίγουν τα σχολεία στην Πέλλα και 1 σχολείο στην Ημαθία!

Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων στην περιφερειακή ενότητα της Πέλλας και της Λέσβου, από τις 14 έως τις 16 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσαν τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας ύστερα από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού μετά τα τελευταία αποτελέσματα ιχνηλάτησης κρουσμάτων. Το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή της Πέλλας οδήγησε σε αυτή την απόφαση, έπειτα από ένα... μπάχαλο που επικράτησε τις τελευταίες ημέρες μεταξύ δημοτικών αρχών και υπουργείου Παιδείας.

Παράλληλα, η πολιτεία αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και στη Λέσβο έπειτα από την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί μετά την καταστροφή της Μόριας. Τα σχολεία σε αυτές τις περιοχές αναμένεται να λειτουργήσουν από τις 17 Σεπτεμβρίου.

Η ανακοίνωση όμως αναφέρεται και στην προσωρινή αναστολή έως και την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου συγκεκριμένων σχολικών μονάδων, για προληπτικούς λόγους. Μεταξύ αυτών και το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου

1. Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος η πρώτη ημέρα ξεκινά στις σχολικές μονάδες της χώρας στις 8:15 το πρωί, σύμφωνα με τις διευκρινιστικές οδηγίες που έχουν δοθεί. Υπενθυμίζεται ότι:

Οι μαθητές/μαθήτριες καλούνται να προσέλθουν στις σχολικές μονάδες τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:15 π.μ. και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου που θα περιλαμβάνει:

➢ Επεξήγηση και συζήτηση όλων των μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ

➢ Διανομή μάσκας και ατομικού δοχείου / παγουριού ανά μαθητή

➢ Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς ανά μαθητή

➢ Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας.

2. Κατόπιν των τελευταίων αποτελεσμάτων ιχνηλάτησης κρουσμάτων κορωνοϊού και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες, τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας και Θρησκευμάτων έχουν λάβει εισήγηση από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, για προσωρινή αναστολή λειτουργίας από 14.9.2020 έως και 16.9.2020 των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών των ακολούθων σχολικών μονάδων:

- όλων των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου και

- όλων των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας,

καθώς και για προσωρινή αναστολή λειτουργίας από 14.9.2020 έως και 18.9.2020 των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών των ακολούθων σχολικών μονάδων:

- του Δημοτικού Σχολείου Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου

- του Νηπιαγωγείου Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου και

- του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας Ημαθίας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας.

για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Εκδίδεται σχετική ΚΥΑ των Υπουργών Υγείας και Παιδείας και Θρησκευμάτων.

3. Τέλος, ενημερώνουμε ότι έχει δημιουργηθεί μια ομάδα διαχείρισης, Task Force, με την σύμπραξη των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ, που θα υποστηρίζει σε καθημερινή βάση κατά το πρώτο διάστημα τους Διευθυντές Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, στη διαχείριση τυχόν κρουσμάτων στα σχολεία. Η επικοινωνία με την ομάδα διαχείρισης θα είναι δυνατή από την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου μετά τις 9 π.μ. είτε μέσω τηλεφώνου, στα τηλέφωνα 213 1510984, 213 1510985 και 213 1510986, είτε μέσω email στη διεύθυνση schools@civilprotection.gr.

Όπως έχει επανειλημμένως τονιστεί, πρόκειται για μία διαδικασία δυναμική και, εφόσον χρειαστεί, τα μέτρα προσαρμόζονται και επικαιροποιούνται σύμφωνα πάντοτε με τις οδηγίες των ειδικών. Επιστρέφουμε στα θρανία με αυξημένα μέτρα προστασίας και πρόληψης, #ΜαθαίνουμεΑσφαλείς.

7 σχόλια:

 1. Αν ειχε κανει αιτημα κι ο δημος Ημαθιας θα ειχε εισακουστει οπως οι αλλοι δημαρχοι. Μαλλον μας κοροιδευετε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο δημος Βεροιας εστειλε σημερα την αιτηση οτι πρεπει να μεριμνησει το υπουργειο να κλεισει για λιγες μερες τα σχολεια στις τοπικες εφημεριδες?( Αφου τους εκραξε ολη η Βεροια ) Για αυτο βρε κουτα δεν ελαβε το μυνημα το υπουργειο......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ερωτήματα της ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) προς τη Διεύθυνση Π.Ε. Ημαθίας για το κλείσιμο του 7ου Δ.Σ. Αλεξάνδρειας

  Βέροια 13/9/2020

  Όπως πληροφορούμαστε από τα τοπικά ΜΜΕ με απόφαση των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας προσωρινά αναστέλλεται έως και την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου η λειτουργία συγκεκριμένων σχολικών μονάδων, για προληπτικούς λόγους. Μεταξύ αυτών των σχολείων που ανακοινώθηκαν είναι και το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

  Θεωρούμε αυτονόητο καθήκον της Διεύθυνσης Π.Ε. Ημαθίας να εξηγήσει σε γονείς και εκπαιδευτικούς:

  1. Για ποιο λόγο κλείνει το συγκεκριμένο σχολείο;

  2. Υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα/κρούσματα;

  3. Πώς είναι δυνατόν να κλείνει μόνο το συγκεκριμένο σχολείο, εφόσον υπηρετούν σε αυτό εκπαιδευτικοί που είτε εργάζονται και σε άλλα σχολεία της πόλης και των γύρω χωριών ή έχουν κοινωνικές σχέσεις με συναδέλφους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε άλλα σχολεία του δήμου;

  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΠΑΜΕ) ΗΜΑΘΙΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εφόσον δεν θα ανοίξουν τα σχολεία στην Πέλλα και στην Λέσβο δεν πρέπει να ανοίξουν ούτε στην Βέροια γιατί έχει τεθεί και αυτή σε καραντίνα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ας νοσήσει κανένα παιδί ΜΕΣΑ στο σχολείο να δω που θα κρυφτείτε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. εμένα το παιδί μου αν η τάξη έχει άλλα 8 παιδάκια του είπα να μην μπει!
  Είναι καιρός για πρόστιμα τώρα? Ο νόμος είναι ξεκάθαρος!
  Συναθροίσεις όχι άνω των 9! Που ξέρω εγώ αν πάει κανένας έλεγχος?
  Φύλαγε τα ρούχα σου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Την πατησαμε ρε γαμώτο τελικά η Υπουργός δεν διαβάζει μάλλον τα σάιτ της Ημαθίας να δει την ανακοίνωση της Αντιδημάρχου Παιδείας κας Συρμούλας. Κρίμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ