Quantcast

http://picasion.com/

Τη Δευτέρα μπαίνει σε λειτουργία Κλινική Covid στο Νοσοκομείο Βέροιας

Για κάλυψη έως 20 ασθενών
Την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 τίθεται σε λειτουργία η Κλινική Covid που δημιουργήθηκε στην πρώην Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Βέροιας. Πρόκειται για μια από τις αρτιότερα εξοπλισμένες και πλήρως απομονωμένες
κλινικές Covid, διαθέτει πέντε θαλάμους και τρεις χώρους για το προσωπικό, ενώ μπορεί να καλύψει έως και 20 ασθενείς θετικούς σε Covid-19 που χρήζουν νοσηλείας. Οι ασθενείς με σοβαρότερα συμπτώματα που θα χρήζουν διασωλήνωση, θα μεταφέρονται θα μεταφέρονται σε ΜΕΘ Νοσοκομείων αναφοράς.
Οι εργασίες μετατροπής της πρώην Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βέροιας σε κλινική Covid ολοκληρώθηκαν στις 22 Αυγούστου, έπειτα από απόφαση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας Ηλία Πλιόγκα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η αναδιάρθρωση των χώρων ξεκίνησε χωρίς να προηγηθεί σχετική οδηγία, παρά μόνο η προνοητικότητα που διέκρινε την Διοίκηση του Νοσοκομείου, που προφανώς «έβλεπε» τα χειρότερα να έρχονται.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών στους χώρους της κλινικής, την αναδιάταξη χώρων, τις απαραίτητες μετατροπές και προσθήκες, την απομόνωση των θαλάμων και την ενίσχυση των υποδομών, ακολούθησε η εκπαίδευση του προσωπικού. Στα τέλη Αυγούστου, ομάδα νοσηλευτών του Νοσοκομείου Βέροιας μετέβησαν στην Κλινική Covid στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, για εκπαίδευση και αποτύπωση του πρωτοκόλλου λειτουργίας. 
Από Δευτέρα λοιπόν, η νέα κλινική Covid στο Νοσοκομείο της Βέροιας θα είναι έτοιμη προς λειτουργία, με την ευχή και ελπίδα όλων, Διοίκησης, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, να μην χρειαστεί να υποδεχθεί κανέναν συμπολίτη μας.

14 σχόλια:

  1. καταλαβαίνετε τι περιμένουν από εδώ και εμπρός ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν εχω λογια.Εκαναν κατι χωρίς εντολή!Γίνονται αυτά στην Ελλάδα;Μηπως ζω σε αλλη χώρα;Παντως ενα μπραβο το αξιζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα αυτά γίνονται με εντολή του υπουργείου υγείας και της τρίτης υγιειν/κης περιφέρειας και όχι της διοίκησης!!!! Συγχαρητήρια πρέπει να δώσουμε στο προσωπικό της διαλογής των ΤΕΠ παθολογικής,ιατρικό και νοσηλευτικό..Την επιστημονική ευθύνη του κοβιντ έχει ο συντονιστής διευθυντής Κ.Κούτρας με τος εξαίρετους συνεργάτες του διευθυντές και επιμελητές που θα σηκώσουν όλο το βάρος αυτής τις πανδημίας!!! Θερμά συγχαρητήρια

      Διαγραφή
  3. Πνευμονιολογος υπάρχει? Η θα μας γιατρέψουν οι νοσοκομες? υπαρχουν οι ειδικότητες η μόνο κρεβάτια για καλό ψοφο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. σκάσε ρε βλήμα..τα πράγματα είναι σοβαρά..ξύπνα

      Διαγραφή
    2. Ἅμα βλέπῃς πολλά δελτία τρόμου, φυσικό εἶναι νά ἔχῃς ἐφιάλτες, νά βλέπῃς φανταστικούς κινδύνους καί νά σοῦ δημιουργοῦνται παράλογες φοβίες.

      Σημείωσε αὐτό πού ἔγραψα: Ἀχρείαστη θά εἶναι ἡ νέα πτέρυξ γιά τόν κοροϊδοϊό._

      Διαγραφή
  5. Προτείνω να ονομαστεί πτέρυγα Demetrios Hadjinicolaou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητήρια στην διοίκηση του νοσοκομείου.Αχρειαστη ας είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΠΡΑΒΟ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΜΕ ΠΡΟΝΟΗΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ Ο ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΤΗΣ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφου βελτιωθηκε γενικοτερα το νοσοκομειο σε σημαντικες ειδικοτητες....ειπαν βα κανουν και μια τετοια κλινικη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ