Quantcast

http://picasion.com/

Τι θα γίνει με τα σχολεία στη Βέροια

Συνεδρίασε η εκτελεστική επιτροπή του Δήμου
Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει σε γονείς και μαθητές η επικείμενη έναρξη της σχολικής χρονιάς, υπό συνθήκες μέτρων προστασίας για τον covid 19. Ως εκ τούτου συνεδρίασε εκτάκτως η εκτελεστική επιτροπή του Δήμου Βέροιας με συμμετοχή Δημάρχου και αντιδημάρχων, με αντικείμενο το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς. Στο τραπέζι έπεσε αμέσως η πρόταση αναβολής του ανοίγματος των σχολείων με αιτιολογία τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στον νομό Ημαθίας.

Η πρόθεση των συμμετεχόντων ήταν η αναβολή, με βάση το σκεπτικό που ακολούθησαν και οι Δήμαρχοι της Πέλλας, βασιζόμενοι σε Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει την αναστολή λειτουργίας των σχολείων μέχρι και 3 μέρες με ευθύνη των Δήμων, και αφορά περιπτώσεις που υπάρχουν δυσκολίες ή κίνδυνοι τόσο στην μετακίνηση όσο και στη διαμονή των μαθητών στην τάξη, όπως επί παράδειγμα όταν υπάρχει έντονη χιονόπτωση.

Όμως, διαπιστώθηκε ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά τα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού, υπερισχύει νομικά του Προεδρικού Διατάγματος. Οι Δήμοι λοιπόν ΔΕΝ μπορούν να αναστείλουν την λειτουργία των σχολείων λόγω κορωνοϊού, καθώς η αρμοδιότητα αυτή ανήκει αποκλειστικώς στα Υπουργεία (Παιδείας και Υγείας).

Συνεπώς αν δεν προκύψει απόφαση του Υπουργείου, τα σχολεία στον Νομό Ημαθίας θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα 14/09.

Δείτε (κάνοντας κλικ ΕΔΩ) λεπτομερές ρεπορτάζ για το άνοιγμα των σχολείων στην Ημαθία

18 σχόλια:

  1. Δηλαδη ετσι θα μας αφησετε; Στο ελεος της Κεραμεως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και θα ανοίξουν φυσικά χωρίς να σκέφτονται -αυτοί από το υπουργείο-το φόβο των γονιών και την αγωνία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πείτε μας και τι ωρα;;; Υπάρχει μεγάλη σύγχυση γιατι η υπουργική απόφαση λέει 8:15 ενω οι διευθυντές των σχολείων στείλανε μηνύματα για 11:15!!!
    Ποιο υπερισχύει;;;
    Αν διαβάσει κάποιος το σχολείο ας μας ενημερώσει παρακαλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η υπουργικη αποφαση πηγε στα σχολεια μετα τις 2 που ειχαν ολοι φυγει αρα καθε σχολειο εκανε το προγραμμα του με βαση την ωρα του αγιασμου. Μετα θυμηθηκε το υπουργειο να αυξησει τις πιθανοτητες μας να κολλησουμε και θελει τα παιδια να πανε απ τις 8.15 χωρις λογο. Εμεις παντως αποφασισαμε να μην τα στειλουμε καν τη Δευτερα. Οτι σας ειπε ο διευθυντης του σχολειου ισχυει.

      Διαγραφή
  4. Στον δήμο Πέλλας έχουν αλλά μέτρα και σταθμά? Εκεί γιατί αποφάσισαν να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τωρα ολη η φασαρια αυτη γινεται για 3 μερες....γ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πείτε μας όπως λέει και ο απο πάνω τι ωρα;;;
    Κ σε εμάς στείλανε μηνύματα σήμερα για 11

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι γονείς της Ημαθίας ειδικά ανησυχούν πάρα πολύ, αφού ο Νομός συνολικά έχει φτάσει τα 188 (!) κρούσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 208 είναι φιλε μου. Απλώς ο Βεροιωτης είχε κάνει ένα λαθάκι και δεν μέτραγε κάποια συγκεκριμένα

      Διαγραφή
  8. Έχουμε περιορισμούς να είμαστε το μέγιστο εννέα άτομα σε οικιο χώρο και τα παιδιά μας θα βρίσκονται σε 25αρες αίθουσες? Πάτε καλά ρε θα μας χαζεψετε τελείως.....η βλακεία έχει και όριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα σχολεία δεν ισχύει ο μέγιστος αριθμός των εννέα ατόμων γιατί οι μαθητές ενός σχολείου αποτελούν ομοιογενή ομάδα, με εύκολη ιχνηλάτηση. Διαβάστε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ πριν γράψετε τα σχόλιά σας. Δεν είναι χαζοί αυτοί που δίνουν τις οδηγίες.

      Διαγραφή
  9. Ρωτάω καλοπροαίρετα. Ακόμα κι αν ανασταλεί το άνοιγμα το σχολείων για 3,5,10 μέρες πιστεύετε ότι με τους με τις προϋποθεσεις που θα ανοίξουν εντέλει τα σχολεία, θα λυθεί το πρόβλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι κατηγορηματικά. Τα σχολεία μπορεί να ανοίξουν με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια μόνο με τους όρους που θετουν και ζητούν τα συνδικάτα.

      Διαγραφή
    2. οχι εχεις δικαιο , δεν θα λυθει , ολα γινονται για οικονομικους λογους..... η τηλεκπαιδευση ειναι η λυση στην ευρωπη αναγκαστηκαν να τα κλεισουν γιατι εκτοξεύτηκαν τα κρουσματα , εδω ομως η ολμε δεν θελει τηλεκπαιδευση , καμερες και ολη την τεχνολογια οποτε βρισκομαστε σε αυτην την δυσκολη ολο ρισκο για τον πληθυσμό ....25 μαθητες και ο Θεος βοηθος

      Διαγραφή
  10. Όλοι εσείς που γράφετε να μην ανοίξουν τα σχολεία να υποθέσω δεν δουλεύετε ή τα αφήνετε στους παππούδες τα παιδιά σας; Μπορεί να σκεφτεί κάποιος και αυτους που δουλεύουν και δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους και όλο το καλοκαίρι πλήρωναν ΚΔΑΠ; ή να υποθέσω δεν σας νοιάζει; δλδ για 188 κρούσματα σε νομο με πληθυσμό κοντά στις 100.000 θα πρέπει να ανησυχούμε; Ξέρει κανείς σας μαθηματικά να βγάλει την αναλογία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ