Μπατσαρά: «Όταν διαφωνείς, παραιτείσαι και φεύγεις αξιοπρεπώς»

Απαντήσεις για όλα τα τρέχοντα πολιτικά ζητήματα που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες δίνει η Γεωργία Μπατσαρά. Η επικεφαλής της παράταξης «Βέροια Πρωτεύουσα Πόλη» με μακροσκελή ανακοίνωσή της, εξηγεί λεπτομερώς το παρασκήνιο των Αντιδημαρχιών και τονίζει με
έμφαση ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη των επιλογών της ως επικεφαλής του συνδυασμού. Διαβάστε αναλυτικά την δήλωσή της:

«Ο κύριος Χρήστος Τσιούντας, Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Βέροια Πρωτεύουσα Πόλη», το απόγευμα της Παρασκευής 04/9/2020,έδωσε συνέντευξη τύπου, σε γνωστά Μέσα Ενημέρωσης της Βέροιας.

Εξακολουθώ ακόμα και τώρα να μην κατανοώ το λόγο και την αναγκαιότητα αυτής της συνέντευξης.

Πρώτον διότι η μη ανανέωση της θητείας του κυρίου Κελεσίδη, πρώην Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, δε θίγει τον κύριο Τσιούντα προσωπικά και δεύτερον τα όσα επικαλείται ότι τον έθιξαν, θα μπορούσαν κάλλιστα να λυθούν είτε με συζήτηση εντός της παράταξη είτε με μία κατ΄ιδίαν συζήτηση, όπως πολλές φορές γινόταν στο παρελθόν και όπως γίνεται νομίζω σε όλες τις παρατάξεις και τα συλλογικά όργανα.

Αν και έχω ως αρχή να μην απαντώ σε επικριτικά σχόλια και κριτικές, στην προκειμένη περίπτωση θεωρώ χρέος μου να απαντήσω, ως επικεφαλής της παράταξης «Βέροια Πρωτεύουσα Πόλη».

Πρώτον για να ενημερωθούν οι πολίτες και από τη δική μου πλευρά και δεύτερον επειδή τα όσα είπε διασύρουν εμένα προσωπικά και προσβάλλουν βάναυσα την παράταξή μου, από την οποία κι ο ίδιος προέρχεται και την οποία οφείλω να προστατεύσω.

Απαντώ λοιπόν.

Είναι πολύ σοβαρή υπόθεση να φέρει κάποιος το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου.

Είναι εκπρόσωπος των δημοτών που τον εξέλεξαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου του, αποφασίζει για τα προβλήματα της πόλης, την καθημερινότητα των πολιτών και την ποιότητα της ζωής τους.

Όταν λοιπόν αποφασίζει να δώσει συνέντευξη τύπου, οφείλει να σκεφτεί πάρα πολύ καλά τι θα πει και πως θα το πει. Ο λόγος του πρέπει να είναι λόγος σοβαρός, πολιτικός και πολύ προσεκτικός.

Δεν αφορούν τους πολίτες οι ιδιωτικές ή παραταξιακές συζητήσεις και τα «είπα-είπες».

Δε δίνει κάποιος συνέντευξη τύπου για να κάνει χιούμορ και να προκαλέσει το γέλιο ή να μεταφέρει λόγια που λέγονται στην παράταξη, όσα τον συμφέρουν βέβαια, αποκόπτοντας λέξεις από σοβαρές συζητήσεις, με στόχο την αυτοπροβολή του μέσα από τη σπίλωση της προσωπικότητας και του ήθους της επικεφαλής της παράταξης και την προσβολή της ίδιας της παράταξής του, χωρίς να σεβαστεί τίποτα.

Δεν αφιέρωσε ούτε ένα λεπτό ο κύριος Τσιούντας, δεν είπε ούτε μία κουβέντα για το έργο που πρόσφερε ένα χρόνο ως Δημοτικός Σύμβουλος, ως πρόεδρος, αντιπρόεδρος ή μέλος των επιτροπών που συμμετέχει χάρις στην παράταξη, έτσι για να δώσει μια σοβαρότητα στη συνέντευξή του. Ένα χρόνο δεν έκανε τίποτα άξιο λόγου; Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τον πρώην Αντιδήμαρχο κύριο Κελεσίδη. Φαίνεται πως ήταν πιο σοβαρές οι καταγγελίες για τη Μπατσαρά!!!

Ο κύριος Τσιούντας έφτασε στο σημείο να πει ότι η παράταξή μας απέτυχε παταγωδώς στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Ιουνίου 2019 και ντρέπονταν να βγει από το σπίτι του για αρκετές μέρες, επιρρίπτοντας το μέγιστο μερίδιο της ευθύνης στην επικεφαλής, η οποία κατά την άποψή του θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί.

Αλήθεια γιατί δεν παραιτήθηκε ο ίδιος αμέσως, μετά από τόση ντροπή;

Θυμίζω στον κύριο Τσιούντα ότι η «Βέροια Πρωτεύουσα Πόλη», πέρασε στο β΄γύρο των εκλογών, με 8 συμβούλους, μεταξύ των οποίων κι αυτός, τελευταίος σε σειρά εκλογής από τους εκλεγέντες.

Στο β΄γύρο η παράταξή μας συγκέντρωσε ποσοστό 40,76%.

Θα μπορούσα να απαντήσω σε όλα όσα είπε ο κύριος Τσιούντας λέξη προς λέξη και με επιχειρήματα επικαλούμενη και τη μαρτυρία των Δημοτικών Συμβούλων της παράταξής μας.

Δε θα το κάνω όμως. Το θεωρώ ευτελές και δεν αρμόζει στην πολιτική μου πορεία, την ιδιότητά μου ως επικεφαλής παράταξης, την προσωπικότητα και το ήθος μου.

Θα πω μόνο τούτο.

Όλοι μας γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά το πρόβλημα το οποίο προκαλούσε έντονες συζητήσεις, ένταση και εκνευρισμό στην ομάδα καθώς και ποιος έφερε την ευθύνη γι αυτό. Ας μην το ανοίξουμε περισσότερο.

Έκρινα λοιπόν ότι όλη αυτή η γκρίνια, έπρεπε να σταματήσει και ο πλέον κατάλληλος χρόνος ήταν η λήξη της θητείας των Αντιδημάρχων.

Άλλωστε και ο κύριος Κελεσίδης και η κυρία Τζήμα και όλα τα μέλη της ομάδος γνώριζαν πολύ καλά ότι η θητεία των Αντιδημάρχων έληγε στις 31/8/2020. Το ζήτημα αυτό επανειλημμένα το συζητήσαμε και με τους δύο Αντιδημάρχους.

Πού θα ήταν λοιπόν ο αιφνιδιασμός αν δεν ανανεώνονταν η θητεία τους ή η θητεία του ενός;

Μετά από πολύ έντονη και ώριμη σκέψη κατέληξα και ναι αποφάσισα ως επικεφαλής, να προτείνω στην ομάδα μου τη μη ανανέωση της θητείας του κυρίου Κελεσίδη και την ανάληψη της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας από μένα την ίδια, μια καθαρά πολιτική θέση, αναλαμβάνοντας πλήρως την πολιτική ευθύνη, εφόσον φυσικά θα είχα και τη σύμφωνη γνώμη της ομάδας.

Τώρα αν κάποιους πολύ ευαίσθητους τους ενόχλησε η λέξη «αποφάσισα» και άρχισαν να κάνουν συνειρμούς και να με ψέγουν, τους απαντώ ότι οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις έχουν επικεφαλής και οι ομάδες και τα κόμματα αρχηγούς, προέδρους, γενικούς γραμματείς οι οποίοι πρέπει να μπορούν να αποφασίζουν και να «σπάνε αυγά». Αν δεν είναι ικανοί να το κάνουν δεν αξίζουν ανάλογων θέσεων. Τους ερωτώ δε όταν αυτοί κατείχαν θέσεις ευθύνης δεν αποφάσιζαν; Τι ρόλο έπαιζαν; Διακοσμητικό;

Να προσθέσω επίσης πως κανένα αξίωμα δεν είναι ισόβιο. Όλοι γνωρίζουμε ότι όλα κάποια στιγμή τελειώνουν και πρέπει να αντιμετωπίζουμε αυτό το τέλος με αξιοπρέπεια, παρά την ανθρώπινη πικρία μας και καλόν είναι τουλάχιστον για λόγους ευγένειας, να λέμε και ένα «ευχαριστώ» σ ’αυτούς που μας τίμησαν. Ας διαβάζουμε και λίγο Καβάφη «απολείπειν ο Θεός Αντώνιον» δε βλάπτει.

Προτού λοιπόν συνεδριάσει η ομάδα μας, κάλεσα τον κύριο Κελεσίδη να συζητήσουμε.

Δυστυχώς η συζήτηση αυτή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, με ευθύνη του κυρίου Κελεσίδη λόγω της έντονα αρνητικής του στάσης και συμπεριφοράς. Βλέπετε του χρωστούσε ο Δήμος Αντιδημαρχία και τώρα η κακιά Μπατσαρά του την αφαιρούσε ενώ ήταν κτήμα του.

Προκειμένου να προβούμε στη νόμιμη διαδικασία συνεδρίασε δύο φορές η ομάδα μας, πέρασε με πλειοψηφία η πρόταση της επικεφαλής με το ως άνω περιεχόμενο και την πρόταση του κυρίου Παλουκίδη ως Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας , ενώ ο κύριος Τσιούντας κατέβασε δική του πρόταση την οποία ψήφισε και ο κύριος Κελεσίδης.

Το τι ακολούθησε μετά τον ορισμό των Αντιδημαρχών από το Δήμαρχο είναι γνωστά.

Την Κυριακή 06/9/2020 κάλεσα προσωπικά σε συνεδρίαση όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής μας με μοναδικό στόχο την ενότητα και την ηρεμία, παρά τα όσα προσβλητικά προηγήθηκαν. Οι κύριοι Κελεσίδης και Τσιούντας επέλεξαν να μην παραστούν.

Δε γνωρίζω τις προθέσεις τους. Τις πληροφορούμε μέσα από τις συνεντεύξεις τους όπου αφήνουν να διαφανεί ότι είναι αποφασισμένοι να ακολουθήσουν το δικό τους δρόμο.

Άλλωστε ο κύριος Τσιούντας και το 2013 είχε ακολουθήσει το δικό του μοναχικό δρόμο, ανεξαρτητοποιούμενος από την παράταξη του κυρίου Λάζαρου Τσαβδαρίδη επικαλούμενους λόγους προσωπικής ευαισθησίας, την οποία δε διέθετε ως βουλευτής της ΝΔ ο κύριος Τσαβδαρίδης.

Θυμίζω και στους δύο την προσωπική μου άποψη την οποία δημόσια επανειλημμένα έχω εκφράσει και είναι γνωστή στην ομάδα μας.

Όταν διαφωνείς παραιτείσαι και φεύγεις αξιοπρεπώς χωρίς να διασύρεις πρόσωπα και προπαντός την παράταξή σου και δε γυρνάς από ραδιόφωνο σε ραδιόφωνο παριστάνοντας το θύμα.

Και οι δύο εξελέγησαν με την Παράταξη ΒΕΡΟΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΠΟΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΠΑΤΣΑΡΑ

Κι αυτό οφείλουν να το τιμούν.

Η επικεφαλής της παράταξης
ΒΕΡΟΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΠΟΛΗ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΠΑΤΣΑΡΑ


Υ.Γ Επειδή ο κύριος Τσιούντας στη συνέντευξή του έθεσε κάποια ζητήματα και ρητορικά ερωτήματα σε σχέση με την τύχη των ανεξάρτητων Δημοτικών Συμβούλων και την Αξιωματική Αντιπολίτευση, ας μην ανησυχεί, τα προέβλεψε όλα ο σοφός νομοθέτης και θα τηρηθεί πιστά το γράμμα του νόμου».

32 σχόλια:

 1. Πολύ ωραίο λόγο μπράβο της τον έσφαξε με το γάντι....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Παρά τις μη πειστικές δικαιολογίες, το ερώτημα παραμένει. Γιατί αρνείθηκες να δώσεις θέση αντιδημάρχου σε ένα πρώην Δήμαρχο για τον οποίο δεν υπάρχουν σκάνδαλα, αλλά όπως λες και εσύ έχει έργο στη σχολική επιτροπή, ενώ η εμπειρία του δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Θα μπορούσε μάλιστα κάποιος να πει ότι στην αυτοδιοίκηση έχει μεγαλύτερη εμπειρία και από εσένα. Γιατί λοιπόν αρνείσαι να τον αξιοποίησης ; Δεν θέλεις το καλό της παράταξης και της πόλης ; Μήπως η ανάληψη της Αντιδημαρχίας κοινωνικής πολιτικής είναι ένα καλό "εκλογικό πελατολόγιο" ΚΑΙ για βουλευτικές εκλογές ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τι κάνει νιαυ νιάου στα κεραμίδια; ένας σκύλος που ξέρει ξένες γλωσσες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Θέλουμε Συρμουλα για δήμαρχο Βέροιας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. θέλουμε Γεωργία για βουλευτή, τη Βέροιας με το ντάμπλ φέτος και το εμβόλιο να ανακαλυφθεί από ελληνική εταιρεία,
   έτσι να δέσει το γλυκό....

   Διαγραφή
 5. ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑΤΊ ΤΌΣΟ ΣΙΩΠΉ; ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΎΝΤΑΙ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Georgia bravo sou! Eisai entimi Kai sosti. I alitheia vgainei panta sto fos

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αυτά βλέπει ο Παυλίδης και τρίβει τα χέρια του. Επιτέλους ενωθείτε και πάρτε τον Δήμο. 30 χρόνια ΠΑΣΟΚ έλεος δηλαδή. Βλαζακης 12 χρόνια χάσιωτης 8 χρονια Χαρούλα 8 χρονια Βοργιαζίδη 9 χρόνια. Πόσο ακόμη;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τον βοργιαζίδη για ΠΑΣΟΚ τον έχετε ? Κούνια που σας κούναγε !

   Διαγραφή
  2. κρυφοσυριζα μυριζει

   Διαγραφή
  3. Δεν μυρίζει απλά, μπόχα! Είναι τα γνωστά τρολ του ΣΥΡΙΖΑ που μπαίνουν και σχόλιαζουν στα σαιτ.

   Διαγραφή
  4. Εσένα το ΠΑΣΟΚ σε πειράζει; Καλά που ήταν και Βλαζάκης, Χασιώτης, Χαρούλα και έγιναν όλα τα έργα στη Βέροια.Είχατε βέβαια και σεις τη Δημαρχάρα τον Σκουμπόπουλο!ΕΛΕΟΣ ΡΕ! Δεν τα βλέπετε τα "στελέχη" σας; Αυτούς θέλετε να ενωθούν για να "πάρετε" το Δήμο; Αράχνες πιάσαν τα μυαλά σας! ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ!! Αν μπορείτε!

   Διαγραφή
  5. Αγησιλάου Τριποδης10 Σεπτεμβρίου 2020 - 10:47 π.μ.

   Δεν υπάρχει βεροιώτης που δεν βρίζει για τα "έργα" της φίλης σου της Χαρούλας. Διέλυσε το όμορφο πάρκο αγίων Αναργύρων, το έκανε κάτι άσχημο και αφιλόξενο, και φυσικά η πλατεία ωρολογίου, μια από τις πιο άσχημες και αφιλόξενες πλατείες στην Ελλάδα, φτιάχτηκε επι των ημερών της.

   Διαγραφή
  6. Πολύ πειστική η απάντησή σου! Να σου θυμίσω ύδρευση - αποχέτευση, Κυριώτισσα και Μπαρμπούτα, Δημαρχείο, Χώρος Τεχνών, θέατρο Μ. ΜΕΡΚΟΥΡΗ,κεντρική αγορά, παραδοσιακά κτίρια και και και.....Ζοφερή παρένθεση ο φίλος σου ο Σκούμπυ(η Χαρούλα δεν είναι φίλη μου, δεν τη γνωρίζω προσωπικά) που έθαψε τα αρχαία! Επιτέλους, πάρτε το Δήμο να τον θάψετε μια και καλά!

   Διαγραφή
 8. Η ΜΠΑΤΣΑΡΑ ΕΊΝΑΙ Η ΗΘΙΚΉ ΝΙΚΉΤΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΏΝ ΌΤΑΝ ΌΛΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΟΥΣΑΝ ΕΚΕΊΝΗ ΒΓΉΚΕ ΜΠΡΟΣΤΆ ΚΑΙ ΤΡΆΒΗΞΕ ΤΟ ΚΆΡΟ. ΑΚΌΜΑ ΚΑΙ ΌΤΑΝ Ο ΜΗΤΣΟΤΆΚΗΣ ΔΕΝ ΕΊΠΕ ΚΟΥΒΈΝΤΑ ΓΙΑ ΕΚΕΊΝΗ ΣΤΟ ΣΤΑΡ Η ΓΕΩΡΓΊΑ ΈΔΩΣΕ ΤΗΝ ΜΆΧΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΈΡΑΣΕ ΔΕΎΤΕΡΟ ΓΎΡΟ. ΚΑΙ ΠΉΡΕ 41% ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ. ΟΠΌΤΕ ΚΆΤΙ ΔΕΞΙΟΊ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΈ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΊΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΣ ΚΆΝΟΥΝ ΝΑΝΆΚΙΑ ΤΩΡΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Δεν χορταινετε θέσεις και μισθούς όλοι σας... Ουστ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Μπατσαρα τσιουντας καραπαναγιωτιδης καλά πάτε εκεί στη ΝΔ. Τόπο στα νιάτα δηλαδη. Αλλά 30 χρόνια θα κάνετε για να δειτε Δήμο δεξιουληδες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Και δηπεθε και αντιδημαρχια και επικεφαλης συνδυασμού και αρχηγος αξιωματικης αντιπολιτευσης. Μηπως να παραιτηθει ο Λαζαρίδης να της δώσουμε και την προεδρια δημοτικου συμβουλιου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Δυστυχώς η ΝΔ έχει γίνει ένα κλειστό κλαμπ 5-10 ανθρώπων που μοιράζονται θέσεις και αξιώματα. Και εμείς οι αγνοί νέο δημοκράτες που τρέξαμε και ματωσαμε για το κόμμα βλέπουμε το σημαιάκι με τον πυρσο στο δωμάτιο μας και αναπολούμε το παρελθόν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΣΙΓΆ ΡΕ ΦΊΛΕ ΜΑΣ ΠΉΡΑΝ ΤΑ ΔΆΚΡΥΑ..........

   Διαγραφή
  2. Μακάρι να μείνετε για πάντα στην αναπόληση!

   Διαγραφή
 13. Μπατσαρα είσαι απίθανη,τους έβαλες στη θέση τους! Μόνο τα λεφτά και οι θέσεις τους νοιαζανε μάλλον

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Την ψήφισαν όχι για την ίδια, αλλά για να μην βγει πάλι ο αγαπημένος της Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδου, και τελικά καλύτερη ουρά του ούτε στο όνειρό του δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Βοργιαζίδης. Αλλά είναι κι αυτός γαλαντόμος (με τα λεφτά του Δήμου). Άλλη έμμισθη θέση αιρετού στον Δήμο υπάρχει; Γιατί να μην γίνει και πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ η συνταξιούχος μαθηματικός (που επί χρόνια ολάκερα ήταν αποσπασμένη διοικητική υπάλληλος); Είμαι βέβαιη πως δεν θα αρνηθεί να διοριστεί και σε εκείνη την θέση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. μπράβο κ. Μπατσαρά αποδείχθηκες άλλη μια φορά 'ΑΝΤΡΆΚΙ',εξαιρετικό κείμενο!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στα γραπτά καλή,αλλά δεν έπρεπε να καταλάβει η ίδια θέση αντιδημάρχου με αντιμισθία ούσα συνταξιούχος.

   Διαγραφή
 16. Η καρέκλα,της καρέκλας ,την καρέκλα ,Ω νομή της Εξουσίας! Είναι απλά τα πράγματα. Κάντε άλλες 5 θέσεις Αντιδημαρχειας ,να βολευτουν κι άλλοι.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Φτάνει ξευτελίσατε την τοπική αυτοδιοίκηση, την ΝΔ, τον κόσμο που σας ψήφισε και κυρίως όλους τους Δημότες Βέροιας οι οποίοι παρακολουθούν μια γελοιότητα που δεν τους αφορά. Μοιράστε τις θέσεις πάρτε το μισθό σας και αφήστε μας ήσυχους. Την επόμενη φορά ας προσέξουν καλύτερα οι Δημότες τι ψηφίζουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ok. Η Μπατσαρά ειναι απίθανη, αντράκι, εχει κότσια, πανάξια κλπ. Φαντάζομαο οτι καταλαβαίνει οτι την εκθέτουν τετοια σχόλια , εσχετα ποιος τα γράφει. Στα τελείως πεζά όμως, ας δει καλύτερα την ορθογραφία σε τοσο σοβατά κείμενα. διάβάζω "Δε γνωρίζω τις προθέσεις τους. Τις πληροφορούμε μέσα από τις συνεντεύξεις...". Ποιες πληροφορεί; Οχι οτι καποιος αγράμματος ειναι πιο οξυδερκής απο εναν Πανεπιστημιακό αλλά, μια εκπαιδευτικός, δεν επιτρέπεται. Αυτά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ν.4670/2020:
  Συνταξιούχοι 61 ετών και άνω λαμβάνουν το 70% της σύνταξης και της αποδοχές της θέσεις που τοποθετούνται στο δημόσιο τομέα,ενώ πριν την ψήφισή του(2/2020) η σύνταξη αναστέλλονταν !!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Σε ευχαριστώ φίλε 7:30 δεν είχα χρόνο να το ψάξω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ