Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Απάντηση Ακριβόπουλου σε σχόλια για το τουρνουά «Δημήτρης Γκίμας»

Ο Πρόεδρος του ΚΑΠΑ Λεωνίδας Ακριβόπουλος με επιστολή του στο veriotis.gr τοποθετείται για το θέμα που έχει προκύψει με το τουρνουά «Δημήτρης Γκίμας» που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Βόλο και δίνει τις δικές του απαντήσεις για τα σχόλια που προκλήθηκαν. Μάλιστα αναφέρει πως για να τιμηθεί η μνήμη του αείμνηστου προπονητή έγιναν δύο συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δ.Ε. μπάσκετ του Φιλίππου Βεροίας και καθορίστηκε από κοινού το πλαίσιο και το χρονοδιάγραμμα των δράσεων που θα πραγματοποιούσαν οι δύο πλευρές. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο Πρόεδρος του ΚΑΠΑ:


«Μια ανάρτηση του προέδρου της διοικούσας επιτροπής μπάσκετ του Φιλίππου Βεροίας στάθηκε αφορμή ώστε να εκφραστούν παντελώς άδικα σχόλια για την δημοτική αρχή εν γένει, σχόλια που προφανώς «αγγίζουν» το ΚΑΠΑ ως δημοτικό φορέα αθλητισμού. 

Aκριβώς λόγω της ουσίας της ανάρτησης, δηλαδή των συγχαρητηρίων για τη διοργάνωση τουρνουά εις μνήμη του εκλιπόντος, θεώρησα παντελώς ακατάλληλο το χώρο (facebook) ώστε να αποκρούσω κάθε ανακρίβεια, ηθελημένη ή αθέλητη. Δεδομένου ότι αναδημοσιεύεται από την ιστοσελίδα σας οφείλω να αναφέρω τα εξής:

Το ΚΑΠΑ ως δημοτικός φορέας αθλητισμού επέλεξε να συνεργαστεί με τον σύλλογο που υπηρέτησε επί έτη ο εκλιπών.

Προκειμένου να τιμηθεί η μνήμη του διακεκριμένου αθλητή και προπονητή της πόλης, συναντηθήκαμε (δύο φορές στα τέλη Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου) με τον πρόεδρο της Δ.Ε. μπάσκετ του Φιλίππου Βεροίας και καθορίσαμε από κοινού το πλαίσιο και το χρονοδιάγραμμα των δράσεων που θα πραγματοποιήσουμε. Θεωρήθηκε τότε σωστότερο και ιδανικότερο να μη γίνει οτιδήποτε κατά το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου αλλά αργότερα, οπότε ανανεώσαμε την συνεργασία για όταν θα ευνοούσαν περισσότερο οι συνθήκες. 

Ακολούθησε ένα προσωπικό του πρόβλημα που σεβαστήκαμε από την πρώτη στιγμή και το οποίο δεν επέτρεψε νέα συνάντηση και περαιτέρω συνεργασία μέχρι σήμερα. Συν τοις άλλοις, από 14-09-20 ίσχυαν ειδικά περιοριστικά μέτρα στη περιοχή μας που καθιστούσαν την διεξαγωγή φιλικών αγώνων αδύνατη. Τα μέτρα, ως προς την διεξαγωγή φιλικών αγώνων, ήρθησαν μόλις προ πέντε ημερών με νέα ρύθμιση της Γ.Γ. Αθλητισμού.

Όλα τα ανωτέρω ακολούθησε η επίμαχη δήλωση στην οποία εμμέσως πλην σαφώς καταλογίζονται ευθύνες στον φορέα αθλητισμού για αδράνεια και για λόγια δίχως πράξεις!!! Τη στιγμή μάλιστα που δίνονται συγχαρητήρια για μια δράση που προέκυψε από συνεργασία του Ολυμπιακού Βόλου με δημοτικό φορέα της πόλης του Βόλου, όπως ακριβώς σχεδιάστηκε από κοινού να γίνει με την συνεργασία του ΚΑΠΑ Βέροιας με τον Φίλιππο Βέροιας και δεν υλοποιήθηκε μέχρι σήμερα αποκλειστικά λόγω της μη διαθεσιμότητας του προέδρου της Δ.Ε. του εμπλεκόμενου συλλόγου και λόγω των ειδικών περιοριστικών μέτρων για την Ημαθία. Μόνο έκπληξη και αλγεινή εντύπωση προκαλούν τα δηλωθέντα.

Ως πρόεδρος του ΚΑΠΑ πιστεύω ότι τα ιδεώδη του αθλητισμού υπηρετούνται ιδανικότερα με ειλικρινή στάση και συνεργασία. Θεωρώ δε πως ότι ατυχώς ειπώθηκε στην ως άνω δήλωση δεν μπορεί να αλλάξει την ανάγκη που υπάρχει ακριβώς για συνέργειες και όχι για απομονωτισμό.

Σε ένα ιδανικό κόσμο ο αθλητικός τομέας του ΚΑΠΑ θα είχε υπάλληλο υπεύθυνο για τον προγραμματισμό εκδηλώσεων που θα συνεργαζόταν με τον αντίστοιχο της εκάστοτε ομάδας/φορέα. 

Σε ένα ιδανικό κόσμο το ΚΑΠΑ δε θα διέθετε μόλις τρεις εργαζόμενους για να διαχειριστεί των κυκεώνα των καθημερινών ζητημάτων σε τρία γυμναστήρια και 80 γήπεδα, ενώ θα διέθετε και τεχνικό προσωπικό για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων συντήρησης. 

Σε ένα ιδανικό κόσμο ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ θα είχε αποκλειστικά τις αρμοδιότητες σχεδιασμού κι ελέγχου που του αναλογούν και δε θα λειτουργούσε ως διοικητικός υπάλληλος καλύπτοντας υπηρεσιακές ανάγκες. 

Σε ένα ιδανικό κόσμο δε θα απαιτούνταν ένα μήνας και πλέον για να καταρτιστεί το πρόγραμμα χρήσης των υπαρχόντων γυμναστηρίων και το 24ωρο θα είχε 48 ώρες ώστε να είναι ικανοποιημένοι όλοι οι σύλλογοι και φορείς. Ο κόσμος όμως που ζούμε δεν είναι ιδανικός. 

Σε αυτόν οφείλουμε να πορευτούμε προπαντός με καλή διάθεση και καλή πίστη. Και αν υπάρχουν αστοχίες και εμπόδια να τα ξεπερνάμε με τη συνεργασία και όχι την περιχαράκωση. Αυτή είναι η λογική μου και με βάση αυτή κινείται η διοίκηση του νομικού προσώπου τουλάχιστον για όσο θα βρίσκομαι στην εν λόγω θέση».

2 σχόλια:

  1. Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι για όλους, ειδικά για τους φορείς οι οποίοι θα πρέπει να ικανοποιήσουν όλα τα χατήρια όλων, χωρίς όμως να μπορούν για αντικειμενικους λόγους. θα πρέπει όλοι να δείξουν ψυχραιμία και σοφροσίνη. Κανείς δεν θέλει να κοροϊδέψει κανένα ειδικά για τέτοιο θέμα. Αντιλαμβανόμαστε την συναισθηματική φόρτιση των φίλων του Τζίμη, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα καταλάβαινε και αυτός τα προβλήματα, όπως άλλωστε το είχε αποδείξει πολλές φορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η παιδική κλάψα και τα προβλήματα σας είναι κάτι που δε μας αφορά..ευχόμαστε και ελπιζουμε στο μέλλον να γίνει κι ένα γήπεδο άξιο της προσφοράς του εκλιπόντος που τίμησε και ανέδειξε περισσότερο από όλους αυτή την πόλη και τον αθλητισμό με πενιχρά μέσα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ