Quantcast

http://picasion.com/

Απαλλάσσει από δημοτικό τέλος τους πληγέντες καταστηματάρχες ο δήμος Βέροιας

Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που έκλεισαν λόγω κορωνοϊού
Την απαλλαγή του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που διέκοψαν τη λειτουργία τους λόγω covid-19, αποφάσισε ο δήμος Βέροιας, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της αντιδημαρχίας Οικονομικών. Οι καταστηματάρχες που επλήγησαν, καλούνται να να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να ενταχθούν στη σχετική διάταξη. Η καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων είναι η 15η Οκτωβρίου 2020. Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Βέροιας:

Ο Δήμος Βέροιας συμμετέχει στην προσπάθεια στήριξης της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας, και διασφάλισης της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης. Προκειμένου λοιπόν να δρομολογηθεί η διαδικασία απαλλαγής του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας για τις επιχειρήσεις που διέκοψαν την λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, καλεί τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την ισχύ των περιοριστικών μέτρων, όπως ενταχθούν στις προβλεπόμενες ευεργετικές διατάξεις καταθέτοντας στο αρμόδιο Τμήμα Προσόδων της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών τα κάτωθι δικαιολογητικά:

1. Ταυτότητα αιτούντα ή νόμιμη εκπροσώπηση.
2. Αντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού ρεύματος.
3. Αντίγραφο άδειας λειτουργίας ή γνωστοποίησης της επιχείρησης.
4. Δήλωση Αναστολής Εργασιών - Υ. Δ. «ΕΡΓΑΝΗ» (από δημόσια αρ-χή).
5. Υπεύθυνη Δήλωση υπογεγραμμένη από τον νόμιμο εκπρόσωπο της επιχείρησης, ότι έκανε πλήρη διακοπή εργασιών και ότι δεν λειτούργησε με παράδοση κατ’ οίκον.*

* Η περίπτωση αφορά μόνο τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ταβέρνες, ταχυφαγεία, καφετέριες κ.α.).

Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων: 15/10/2020.

Σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής, αυτά θα συμψηφίζονται.

3 σχόλια:

  1. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν πλήρωναν τις υποχρεώσεις τους στο Δήμο ούτε όταν δούλευαν. Έτσι τώρα τους ανταμείβει ο Δήμος με απαλλαγή. Ωραία πράγματα.
    Θα πρέπει να μάθουν εκεί στο Δήμο ότι δεν σώζονται με τίποτα αυτές οι επιχειρήσεις. Αντί να δώσει κινητά για τη δημιουργία παραγωγικών επιχειρήσεων βοηθώντας στην ανάπτυξη της οικονομίας,τους χαϊδεύουν λίγο πριν την καταστροφή. , λέει ο λαουτζίκος.
    Αυτά είδαν οι Ευρωπαίοι δέκα χρόνια τώρα και δεν εμπιστεύονται κανένα Ελληνα πολιτικό και μας έδεσαν με τρία μνημόνια.
    Καλά να μας κάνουν. Θα μας κάνουν κράτος με το ζόρι. Για να μην μας δανείζουν κάθε τόσο χρήματα που πάνε χαμένα από την ψήφοθυρικη μας συμπεριφορά.
    Ότι και να τους κάνετε δεν τους σώζετε, είναι εκτός ποραγωγικού μοντέλου.
    Απλά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αγαπάω την Ελλάδα, αγαπάω την Βέροια (επαρχία) και εισαγωγή μου έχει να κάνει με την λέξη εισοδήματα και τα παράγωγα έσοδα σοδειά. μάγκες δεν είναι λύση τα καφέ. η λύση είναι επιστροφή στη φύση. αν δεν δοθούν άμεσα κίνητρα σε νέους για καλιεργεια της γης και μεταποιητικά κομμάτια με ευρωπαϊκό πρότυπο. πόλεις σαν την βεροια θα σβησουν. λυπάμαι.

    ποιος δεν θα ηθελε να μεινει σε πολη σαν την βεροια και να ευημερεί απο το να παζαρεύει τσιμεντα σε θεσσαλονικη και αθηνα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλοι οι πολιτικάντηδες δεν ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη της χώρας, παρά μόνο για την επανεκλογή τους με κάθε κόστος.
    Τιμορίστε τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ