Quantcast

http://picasion.com/

Αλλάζουν όλα στον take away καφε

Με δικά τους ποτήρια οι πελάτες
Νέα πραγματικότητα φέρνει νομοσχέδιο που αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ημέρες, και αφορά τη μείωση των επιπτώσεων πλαστικών στο περιβάλλον. Το σχέδιο νόμου αναμένεται να δημιουργήσει ένα νέο περιβάλλον, επιβάλλοντας περιβαλλοντικό τέλος σε πλαστικά μιας χρήσης, όπως το ποτήρι και το καπάκι στις καφετέριες. Το τέλος θα αγγίζει τα 0,05 ευρώ, χωριστά για το κάθε αντικείμενο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όσοι δεν επιθυμούν να πληρώνουν το τέλος θα μπορούν να φέρνουν στα καφέ το δικό τους ποτήρι. Ο νόμος αναμένεται να υποχρεώνει καταστήματα καφέ και φαγητού να εξυπηρετούν τους πελάτες στα επαναχρησιμοποιούμενα σκεύη που φέρει ο ίδιος. Ο νέος νόμος για το περιβαλλοντικό τέλος θα επιβάλλεται από την 1η Ιανουαρίου του 2022.

Τέλος στα πλαστικά μιας χρήσης

Στον ίδιο νόμο προβλέπεται η κατάργηση πώλησης πλαστικών μιας χρήσης από τα καταστήματα από τις 3 Ιουλίου 2021. Τα προϊόντα που αφορά είναι μαχαιροπίρουνα μιας χρήσης, τάπερ μιας χρήσης, καλαμάκια κ.α. Μάλιστα, από το 2023 οι εταιρείες που σχετίζονται με την πώληση νερού και αναψυκτικών μέσω καταστημάτων θα πρέπει να δημιουργήσουν σύστημα επιστροφής των συσκευασιών, όπου ο πελάτης είτε θα λαμβάνει χρήματα για τις συσκευασίες που επιστρέφει είτε έκπτωση για τις επόμενες αγορές του.

14 σχόλια:

  1. Για όσους δεν το κατάλαβαν, ξαναστείνουμε το κράτος σχεδόν από την αρχή.
    Καιρός ήταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαλαρωσε λιγο.....ξεκινησε με τις σακουλες πριν 2 χρονια.

      Διαγραφή
  2. Να μπει φορολογία και στα φασόλια 10 λεπτά τα 500 γρμ.
    Το κλάσιμο επιβαρύνει την ατμόσφαιρα και αυξάνει το κίνδυνο για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
    Στις πάνες ακράτειας, 10λεπτα το πακέτο των ενηλίκων και 0,5 λεπτά των βρεφών. Ιδίως οι γεμάτες είναι πολύ επιβαρυντικες για το περιβάλλον.
    Επισης15 λεπτά στο στυλό μπικ διότι όταν τελειώνει και τον πετάμε στα σκουπίδια δεν μπορεί να ανακυκλωθεί χωρίς κόστος. Να προωθηθεί η γραφη με μελανι και φτερό πελεκάνου, οικολογικη λύση αν είναι από νεκρό πτηνό.
    Επίσης στις κάποτες 20 λεπτά. Τα γούστα πληρώνοντας, ιδίως οι γεμάτες θελου· καμία κατοστάρα χρόνια να πολυμεριστουν. Στις γυναίκες 0,90 λεπτά γιατί τις χρησιμοποιούν πολύ πουταναφεραμε τελως πάντων.
    Να φορολογησουν και τους αθλητές ερασιτεχνική σωματείων διότι η λοξά τους στερεί το πολύτιμο οξυγόνο από τους τέλους που μας κλέβουν ενώ το παίζουν οικολόγοι του κλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1 για να ξαναστησετε το κρατος πρεπει να γκρεμισετε το δημόσιο. Οσο και να σας πονάει.
    2 εν μέσω πανδημίας περνουν τετοιο μέτρο. Εγω θα παω το ποτήρι απο το σπιτι μου οχι καλα πλυμενο και σιγουρα οχι αποκλεισμένο και αυτος που θα κάνει τον καφέ τι θα κανει ; θα το πλύνει θα το απολυμανει ; αυτο ειναι ανοησία ειδικα τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενω η συναυλια στο αλσος τωρα πιυ γινετε ο χσμος επιτρεπετε, για να παρει τα λεφτακια του ο δημαρχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδη εγω αν παω δικο μου ποτηρι δεν θα το πιασει αυτη αυτος που θα κσνει τον καφε?θεεε μου τη γελοιοτητες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν διαβασατε το άρθρο... Κριμα μονο τα σχολια.

      Διαγραφή
  6. Ωραία θα φέρω το δικό μου μισό λίτρο παγουρι να με το κάνει όλο fredo espresso για να εχω και πιο πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ήταν άστοχη κίνηση του ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ φέτος να οργανώσει την ΕΥΗΧΗ ΠΟΛΗ.Ο κορονοιος χτυπησε για τα καλά τον Νόμο μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΚΕ; ΡΕ ΟΤΙ ΛΕΝ ΑΠ΄ΕΞΩ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΕΧΕΙ ΚΟΝΟΜΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΧΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΡΑΒΑΝΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ