Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

5 λάθη που κάνουμε στη δίαιτα

Η έναρξη μιας διατροφής για απώλεια βάρους, είναι για πολλούς συνώνυμη με δραστικές αλλαγές στον τρόπο ζωής, συχνά όμως η προσπάθεια γυρίζει μπούμερανγκ. Για σταθερή και σωστή απώλεια βάρους οι ειδικοί συνιστούν μικρά και αργά βήματα, ώστε η κάθε αλλαγή που προσπαθείτε να εφαρμόσετε, να γίνει τελικά συνήθεια και όχι να αποτελεί ένα πρόσκαιρο μέτρο. Στο ξεκίνημα λοιπόν της δίαιτας, αποφύγετε αυτά τα 5 συχνά λάθη:

Μην αποκλείετε τροφές ή ολόκληρες διατροφικές ομάδες: Μη βγάλετε εντελώς από τη ζωή σας τα γαλακτοκομικά ή τα προϊόντα με γλουτένη με την πεποίθηση ότι έτσι θα χάσετε πιο γρήγορα ή πιο πολλά κιλά. Οι αυστηροί περιορισμοί στη διατροφή είναι αντιπαραγωγικοί και οδηγούν αργά ή γρήγορα σε έντονες λιγούρες ή και σε διατροφικές ελλείψεις.

Να «ακούτε» την πείνα σας: Πρέπει πάντα –είτε βρίσκεστε σε δίαιτα είτε όχι– να «ακούτε» το σώμα σας και να μην το ταλαιπωρείτε. Η πραγματική πείνα, όταν είστε σε θέση να την ξεχωρίσετε από τη λιγούρα, είναι ενδεικτική της ανάγκης για τροφή, οπότε αν εμφανίζεται συχνά και είναι πολύ έντονη είναι θέμα χρόνου να σαμποτάρει την προσπάθειά σας. Ακόμη και κάτι πολύ μικρό, όπως ένα κομμάτι τυρί ή ένα φρούτο, μπορεί να ικανοποιήσει προσωρινά τις ανάγκες του οργανισμού.

Μη θυσιάζετε τον ύπνο για τη γυμναστική: Είναι σημαντικό να βρείτε χρόνο για να γυμνάζεστε και να προετοιμάζετε τα γεύματά σας, δεν πρέπει όμως αυτό να λειτουργεί σε βάρος του ύπνου. Η έλλειψη ύπνου (λιγότερο από 7 ώρες κάθε βράδυ) οδηγεί σε ορμονικές ανισορροπίες που ευνοούν την πείνα και τις λιγούρες. Επίσης, όταν δεν κοιμάστε καλά, πέφτουν οι αντιστάσεις σας και γίνεστε πιο παρορμητικοί (π.χ. απέναντι στο φαγητό και στα γλυκά).

Μην κάνετε πολλές αλλαγές ταυτόχρονα: Είναι σημαντικό να χαράξετε ένα σχέδιο που θα σας επιτρέψει να συνηθίσετε και να ενσωματώσετε τις αλλαγές που θέλετε να κάνετε. Ο στόχος είναι η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών μακροπρόθεσμα ώστε να είναι μόνιμο και το αποτέλεσμα που θα πετύχετε.

Επιλέγετε μορφές άσκησης με βάση τον αριθμό των θερμίδων που θα κάψετε: Το τρέξιμο οδηγεί σε μεγαλύτερη καύση θερμίδων από τη γιόγκα, εάν όμως δεν σας αρέσει το τρέξιμο τότε είναι πιθανότερο να αποφύγετε εντελώς τη γυμναστική. Επιλέξτε λοιπόν μια μορφή άσκησης που ταιριάζει στην ψυχοσύνθεσή σας ώστε να καταφέρετε να παραμείνετε συνεπείς στον στόχο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ