1,8 εκ. ευρώ για ενίσχυση με προσωπικό στα Νοσοκομείο Ημαθίας

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τις ανάγκες της πανδημίας
Την ενίσχυση με επικουρικό προσωπικό σε μονάδες υγείας σε όλη την Κεντρική Μακεδονία ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες της πανδημίας του κορωνοϊού, προχωράει η Περιφέρεια. Οι προσλήψεις θα
γίνουν για διάστημα δύο ετών και θα αφορά ειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό υγείας για την ενίσχυση των νοσοκομείων της Κεντρικής Μακεδονίας και φορέων, όπως το ΕΚΑΒ, ο ΕΟΠΥΥ κ.ά. Συγκεκριμένα, για το Γενικό Νοσοκομείο Ημαθίας, το κονδύλι που διαμορφώθηκε από το Υπουργείο Υγείας ανέρχεται σε 1.807.800 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας:

Με επικουρικό προσωπικό ενισχύει τις μονάδες υγείας σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες της πανδημίας του κορωνοϊού, η Περιφέρεια, έπειτα από την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξασφάλισε και αξιοποιεί 35 εκ. ευρώ από τους ευρωπαϊκούς πόρους της, προκειμένου να ενισχυθούν με επικουρικό προσωπικό δεκάδες μονάδες υγείας του Δημοσίου και φορέων του Υπουργείου Υγείας.

Θα προσληφθεί ειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό υγείας, ώστε να ενταχθεί στο εθνικό σχέδιο του Υπουργείου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στην Κεντρική Μακεδονία.

Θα ενισχυθούν μονάδες της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδας, των νοσοκομείων της Κεντρικής Μακεδονίας και φορέων, όπως το ΕΚΑΒ, ο ΕΟΠΥΥ κ.ά. Οι προσλήψεις θα γίνουν για διάστημα δύο ετών.

Η δράση αποσκοπεί στην λειτουργική ετοιμότητα και ανθεκτικότητα του συστήματος υγείας στο πλαίσιο της υγειονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, μέσω αύξησης του προσωπικού για την ικανοποίηση αναγκών:

- Άμεσης λειτουργικής αναδιάταξης μονάδων και κλινικών εντός των υφιστάμενων υποδομών με προσαρμογές για να ενισχυθούν σημαντικά οι ειδικές κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας, με αύξηση του υπηρετούντος προσωπικού.

- Εφαρμογής των πρωτοκόλλων διαλογής, έγκαιρης ανίχνευσης και διαχείρισης ενδεχόμενων κρουσμάτων κορονοϊού, καταρχήν στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας αναφοράς στην ασφαλή διακομιδή των κρουσμάτων και στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των περιστατικών που χρήζουν νοσηλείας, στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια φροντίδα υγείας.

- Παροχής υπηρεσιών υγείας και καλύτερης εξυπηρέτησης των ασθενών με χρόνια νοσήματα ή οξεία νόσο που δεν αφορά μόνο σε λοίμωξη του αναπνευστικού.

- Ενίσχυσης της αντοχής του υπηρετούντος δυναμικού και της δυνατότητας αναπλήρωσής του σε περιπτώσεις άσκησης δικαιώματος άδειας ειδικού σκοπού, σε περιπτώσεις καραντίνας και για την αποτροπή της επαγγελματικής εξουθένωσης.

Για να επιτευχθούν όλα αυτά απαιτούνται προσλήψεις από ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων, που εμπλέκονται στην επιχειρησιακή λειτουργία των μονάδων και φορέων υγείας.

Η πρόσληψη του προσωπικού γίνεται με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο επικουρικού προσωπικού, όπως διαμορφώθηκε και επεκτάθηκε σε νέους φορείς με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και σύμφωνα με τους καταλόγους όπως αυτοί καταρτίζονται και τηρούνται από το Υπουργείο Υγείας και τις Υγειονομικές Περιφέρειες της Ελλάδας.

Οι προσλήψεις πραγματοποιούνται με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Το προσλαμβανόμενο προσωπικό αμείβεται σύμφωνα με τις ισχύουσες εθνικές διατάξεις. Στο προσωπικό περιλαμβάνεται και η κάλυψη όσων εκτάκτως είχαν προσληφθεί από την έναρξη της πανδημίας, προκειμένου να συνεχίσουν για τα επόμενα δυο χρόνια να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στις κρίσιμες μονάδες, που επιλαμβάνονται των περιστατικών κορονοϊού.

Η κατανομή των κονδυλίων ανά μονάδα υγείας που ενισχύεται διαμορφώθηκε από το Υπουργείο Υγείας και τις ΥΠΕ και είναι η εξής:

-Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης – 3.582.480 ευρώ.
-Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης – 6.251.400 ευρώ.
-Γενικό Νοσοκομείο Ημαθίας – 1.807.800 ευρώ.
-Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης – 243.600 ευρώ.
-Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς – 1.316.520 ευρώ.
-Γενικό Νοσοκομείο Σερρών – 1.021.200 ευρώ.
-Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής – 540.960 ευρώ.
-Νοσοκομείο «Θεαγένειο» Θεσσαλονίκης – 1.035.000 ευρώ.
-ΕΚΑΒ – 3.565.920 ευρώ.
-Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης – 4.148.280 ευρώ.
-Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και «Άγιος Δημήτριος» Θεσσαλονίκης – 1.068.120 ευρώ.
-Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» Θεσσαλονίκης – 1.010.160 ευρώ.
-Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης – 4.300.080 ευρώ.
-Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας – 2.111.400 ευρώ.
-ΕΟΠΥΥ – 187.680 ευρώ.
-4η ΥΠΕ – 2.586.120 ευρώ.
-3η ΥΠΕ – 82.800 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ