Quantcast

http://picasion.com/

1 κρούσμα σήμερα στην Ημαθία

315 είναι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν ακόμα 7 θάνατοι, ενώ 68 είναι οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί και καταγραφεί μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι της 26ης Σεπτεμβρίου 2020. Στην Ημαθία, έπειτα από δύο ημέρες με μηδενικό αριθμό κρουσμάτων, σήμερα καταγράφηκε μόνο ένα νέο κρούσμα, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού από την αρχή της πανδημίας να ανέρχεται στον νομό μας στα 214.

Αναλυτικά τα κρούσματα εντοπίστηκαν:

165 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 16 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 7 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
32 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας, όλα συνδεόμενα με γνωστή συρροή
17 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
11 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
6 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
6 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
5 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας, όλα συνδεόμενα με γνωστή συρροή
5 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
5 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
5 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
4 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
4 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
3 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
2 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
2 κρούσματα στην  Π.Ε. Σάμου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας 
1 κρούσμα στην Π.Ε.  Γρεβενών
1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Ημαθίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηρακλείου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρόδου
1 κρούσμα στην  Π.Ε. Σερρών
Ακόμη 16 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 315 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 59 συνδέονται με γνωστές συρροές και 19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 17228, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

2783 (16.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7131 (41.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

68 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 16 (23.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 199 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 7 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 376 θανάτους συνολικά στη χώρα. 140 (37.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

12 σχόλια:

  1. Περνᾶνε οἱ μέρες π.χ. ἀπό τήν ἐκδήλωσι διαμαρτυρίας στήν Ἐλῃά ἢ καί ἀπό τήν συναυλία στό ἄλσος Παπάγου, καί δέν βλέπουν τούς διασωληνωμένους λόγῳ κοροϊδοϊοῦ πού ὀνειρεύονται καί εὔχονται οἱ κοροϊδοϊοψεκασμένοι καραντινάκηδες κάθε φορά πού ὑπάρχει ἔστω καί de facto ἀντίδρασι στίς μάσκες - φίμωτρα καί στά λοιπά, ἀντισυνταγματικά, ἄθλια μέτρα τῆς σατανοκινήτου κυβερνήσεως κατά τῆς δῆθεν πανδημίας._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμα να σε συλλάβουν εσένα;

      Διαγραφή
    2. Ἀκόμα νά μᾶς 'πῇς κάθε πότε τεσταρίζεσαι;
      Δέν φαντάζομαι νά εἶσαι τίποτε ἀνεύθυνος καί νά φαντάζεσαι ὅτι ἐπειδή εἶσαι ἀσυμπτωματικός εἶσαι καί ὑγιής. Ὑπάρχει πιθανότης νά εἶσαι ἀσθενής. Τράβα κάνε τέστ PCR - Γ.Τ.Π. ( = γιά τά πανηγύρια) γρήγορα καί καραντινιάσου 14 ἡμέρες ἂν βρεθῇς «θετικός». Εἶσαι κίνδυνος γιά τήν δημόσια ὑγεία ὅσῳ κυκλοφορεῖς ἀτεστάριστος. Κάθε μέρα τέστ! Τό λένε οἱ «εἰδικοί» (ἀπό τά Lidl καί τά ΑΒ)._

      Διαγραφή
    3. Χατζηνικολάου, θαρρείς πως φωτίζεις τον κοσμο?

      Διαγραφή
  2. Πιο επίσημα στοιχεία δεν υπάρχουν: οι θάνατοι, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, στις πρώτες 26 εβδομάδες ήταν, το 2019 65.496 και το 2020 64.469. Δηλαδή, παρόλες τις "κατακόμβες" νεκρών, λόγω βλακείας, είχαμε 1.027 θανάτους λιγότερους θανάτους το 1ο 6μηνο του 2020.
    Τα νούμερα αποκαλύπτουν το ψέμα τους.
    Τα στοιχεία θα τα βρείτε, εδώ: https://www.statistics.gr/el/statistics/-/publication/SPO09/2020

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην κάνεις πως δεν ξέρεις την αλήθεια. Με κοινωνικό αποκλεισμό( βαρβαρικά lockdown...) δεν υπάρχουν μετακινήσεις άρα και τροχαία, μειώνονται τα εργατικά ατυχήματα, πνιγμοί, αυτοκτονίες λόγω εργασιακού και οικονομικού στρες, η ξεκούραση μειώνει καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια κλπ... Στη Βρετανία σύμφωνα με τη λογική σου αυξήθηκαν εν μέσω αποκλεισμού οι θάνατοι κατά 45.000 παρά την μείωση ΟΛΩΝ των άλλων παραγόντων Ήταν οι νεκροί της πανδημίας....Και είμαστε ακόμη στην αρχή.

      Διαγραφή
    2. Αυτά είναι εικασίες, θεωρίες, πιθανότητες. Περιμέναμε να δούμε άλλα αριθμητικά δεδομένα με βάση τον χαμό στα νοσοκομεία, τις έκτακτες ειδήσεις, τις συνεχόμενες παρατάσεις των lockdown, τους ηρωοποιημένους γιατρούς που μέρα νύχτα πάλευαν υπέρ πίστεως και πατρίδος και τα νούμερά απέδειξαν ότι ήταν τελικά τρίχες κατσαρές. Με αγωνία περιμένω, αν και είμαι σίγουρος, τα αποτελέσματα του Β' εξαμήνου.

      Διαγραφή
  3. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ;
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Σ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ,ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ;ΑΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ,ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΑΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΕΙΣ; ΘΑ ΜΟΛΥΝΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ;
    ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ Ο ΕΝΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ,ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ;
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ, Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΠΟΙΟΥ,ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΘΙΣΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΟΡΘΗ ΣΚΕΨΗ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΝΤΟΤΙΝΑ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ.
    ΚΑΤΟΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρητορικό ήταν το ερώτημα,μην τα μπερδεύεις!

      Διαγραφή
    2. 12:25 πες μας οτι εισαι αρνητης και μην λαικιζεις με το κατεβατο σου.

      Διαγραφή
  4. ΑΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΕΙΜΑΙ,ΟΧΙ ΤΟΥ ΙΟΥ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΛΑΙΚΙΖΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΘΑΤΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.
    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΑΛΑΣΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην μαλωνετε τον Χατσηνικολάου ειναι χαρα οφθαλμον οι διαλογοι του . χεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ