Quantcast

http://picasion.com/

Μόσιαλος: Στο 1% η ανοσία της αγέλης στην Ελλάδα

Τι είπε για το εμβόλιο
Στη μειοψηφία του πλανήτη η ανοσία από τον κορωνοϊό βρίσκεται στο 10%-15%, είπε σήμερα ο καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας στο LSE Ηλίας Μόσιαλος, σύμφωνα με τον οποίο «στην Ελλάδα η ανοσία είναι σίγουρα κοντά στο 1%». «Για να έχουμε την ανοσία της αγέλης θα χρειαστεί να φτάσουμε σε ένα 50%-60% για να υπάρξει ανάσχεση της πανδημίας», εξήγησε ο κ. Μόσιαλος μιλώντας στον Θέμα 104,6. Με αφορμή τις προσπάθειες για παραγωγή εμβολίου, διευκρίνισε ότι «αν ήταν 100% αποτελεσματικό και το έκανε το 50% του πληθυσμού και έχουμε ένα 10% που είχε ήδη ανοσία θα ήμασταν εντάξει, αλλά αποκλείεται η πρώτη γενιά των εμβολίων να είναι 100% αποτελεσματικά. Για παράδειγμα, το εμβόλιο της γρίπης είναι 40%-60% αποτελεσματικό. Στο καλό σενάριο, που είναι 70% αποτελεσματικά και το έκανε το 30% των πολιτών, τα ποσοστά θα είναι πολύ μικρά».

«Στόχος είναι να το κάνει το 70% του πληθυσμού και μετά να προστεθεί το 10% που ήδη έχει ανοσία για να γίνει μεγάλη ανάσχεση. Στην Ελλάδα, όμως, το εμβόλιο πρέπει να το κάνει πολύ περισσότερος κόσμος», συμπλήρωσε. Ο ίδιος εκτίμησε σε 4-6 εβδομάδες το χρονικό διάστημα της έγκρισης των εμβολίων από τις ρυθμιστικές αρχές.

Επειδή, όμως, όπως είπε, «οι πρώτες ποσότητες θα πάνε κατά βάση για το ιατρικό προσωπικό, δεν θα περίμενε κανείς μεγάλη ανάσχεση από τον Δεκέμβριο αν πάρουν έγκριση τον Νοέμβριο. Η εκτίμησή μου είναι ότι από τον Μάρτιο θα είναι διαθέσιμα σε μεγάλες ποσότητες τα εμβόλια, ώστε να υπάρξει σοβαρή ανάσχεση».

Ο κ. Μόσιαλος είπε, επίσης, ότι «δεν θα ήθελα να δω περισσότερα μέτρα και περιορισμούς, γιατί έχουν επιπτώσεις στην οικονομία και άρα στην υγεία με αύξηση της ανεργίας και λιγότερους πόρους για το σύστημα υγείας».

3 σχόλια:

  1. Κοινωνική ανοσία κ.καθηγητά η συλλογική,άκου ανοσία της αγέλης δεν είμαστε ζώα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΔΩΣΑΤΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΟΤΙ Η ΑΝΟΣΙ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΕΙΝΑΙ 1% ΝΑ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ 0,13%.
    14041 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΕ 11.000.000 ΑΤΟΜΑ.
    ΑΝ ΤΟ 0,13% ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ( ΠΑΣ Ο ΔΗΜΟΣ ) ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΠΗΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΜΕΤΑ 30 - 40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΙΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ