Βοργιαζίδης: «Φτάνει η παραπληροφόρηση κ. Παυλίδη»

Απάντηση στα λεγόμενα του επικεφαλής της παράταξης «Συνδημότες» Παύλου Παυλίδη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 24/8, καθώς και σε σχετική ανακοίνωσή του που ακολούθησε (δείτε παρακάτω), σχετικά με το Κτηματολόγιο στα Ριζώματα, την
ονοματοδοσία οδού στο Σέλι στη μνήμη του Αστέριου Κουκούδη και την πρόσληψη ειδικού συνεργάτη στον δήμο, δίνει ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης.

Φτάνει η παραπληροφόρηση κ. Παυλίδη

α. Παρότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας ο κ. Παυλίδης τα «μάζεψε» στο θέμα των Ριζωμάτων, επανήλθε μέσω ανακοίνωσης προκειμένου να συνεχίσει την παραπληροφόρηση. Στο έγγραφο λοιπόν της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δασών Κεντρικής Μακεδονίας του 1970 προς τον Υπουργό Γεωργίας και το οποίο επισυνάπτεται, φαίνεται ξεκάθαρα γιατί σήμερα η Διεύθυνση Δασών διεκδικεί από τους συνδημότες μας των Ριζωμάτων το 24% και όχι το 5% της δασικής έκτασης.
Ακόμα και για το 5% που αναφέρεται στο έγγραφο που παρουσίασε ο κ. Παυλίδης (απάντηση στη Βουλή περί παραχωρήσεως τίτλων κυριότητας με ημερομηνία 10-11-1995) αφαιρεί και δεν προσθέτει, αφού όπως αναγράφει «χωρίς μέχρι σήμερα να κριθούν από την Επιτροπή Απαλλοτριώσεων οι δικαιούχοι γεωργικού κλήρου» κάτι που επιβεβαιώνει δυο χρόνια αργότερα και ο τότε Πρόεδρος της Κοινότητας Ριζωμάτων κ. Δάλλας στη εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΩΝ ΠΙΕΡΙΩΝ» (Απρίλιος 1997). 
Δυστυχώς όπως αναφέραμε και στο Δ.Σ. τη μόνη λύση που θυμόμαστε από την πλευρά του κ. Παυλίδη είναι η λύση (κλείσιμο) της Αναπτυξιακής Εταιρίας του Δήμου. 

β. Μας συγκίνησε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον του κ. Παυλίδη για τον αείμνηστο συντοπίτη μας, Αστέριο Κουκούδη, αφού θεώρησε ότι το Σέλι είναι μικρό γι’ αυτόν. Έφτασε μάλιστα σε σημείο να μιλήσει και για διοικητική προσβολή της απόφασης του Δ.Σ. Βέροιας αφού ο δρόμος ανήκει στην αρμοδιότητα της Π.Ε. Ημαθίας. Μιλάμε για τέτοια συγκίνηση. 
Βέβαια, το αυτονόητο είναι ότι από την είσοδο του Σελίου διέρχονται κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ενώ αντίστοιχα από ένα μέσο δρόμο εντός του αστικού ιστού μόλις μερικές εκατοντάδες.
 Όπως κάθε κοινός νους αντιλαμβάνεται αυτό είναι απλά το προπέτασμα καπνού. Κι εμείς γίναμε αποδέκτες αιτήματος αναβολής του θέματος στο Δ.Σ. αλλά δεν μπήκαμε στον πειρασμό να το βάλουμε στη ζυγαριά των επόμενων εκλογών όπως ακριβώς έπραξε ο κ. Παυλίδης. 

γ. Σε μια εποχή που δυστυχώς υπάλληλοι αποχωρούν από το δυναμικό του Δήμου Βέροιας χωρίς να αναπληρώνονται στο ακέραιο (συνταξιοδοτήσεις, κινητικότητα κτλ), ευτυχώς που υπάρχει η δυνατότητα πρόσληψης ειδικών συνεργατών οι οποίοι καλύπτουν ειδικότητες και ανάγκες που διαφορετικά θα ήταν αδύνατον να καλυφθούν εσωτερικά από το υφιστάμενο μόνιμο προσωπικό του Δήμου όπως άλλωστε σήμερα συμβαίνει στους περισσότερους αν όχι σε όλους τους Δήμους της χώρας. Επιπλέον, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ένας ειδικός συνεργάτης κοστίζει μισθολογικά λιγότερα χρήματα σε σύγκριση μ’ έναν αντίστοιχο τακτικό υπάλληλο, αφού στερείται σειράς επιδομάτων. 
Όσο για τα υπόλοιπα, εντάσσονται στο συνήθη φτηνό λαϊκισμό του κ. Παυλίδη. Αλλά δυστυχώς για τον ίδιο, «έχουν γνώσιν οι φύλακες», όπως αποδείχθηκε περίτρανα και στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

Ανακοίνωση Δημοτικής Παράταξης «Συνδημότες» Παύλου ΠαυλίδηΑπό τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας της Δευτέρας 24/8/2020 έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

α. Αναφορικά με το θέμα της απαίτησης του Δημοσίου να εμφανιστεί ως συνιδιοκτήτης αγροτικών εκτάσεων σε ποσοστό 24% στα αγροκτήματα Ριζωμάτων, αποκαλύφτηκε για άλλη μια φορά ότι όταν η ανικανότητα συναντά το πολιτικό κόστος και την αρρωστημένη ισχυρογνωμοσύνη, η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη για τους πολίτες.

Επαναλαμβάνω για άλλη μία φορά τα στοιχεία. Η πολιτεία δια των επίσημων οργάνων της αναγνωρίζει ότι το συντριπτικό ποσοστό του 95% (δηλαδή των 19/20 των εκτάσεων) έχουν αγοραστεί από τους ιδιοκτήτες-κατοίκους Ριζωμάτων! Αυτό αποδέχεται η Επιτροπή Απαλλοτριώσεων σε συνεδρίαση για το θέμα αυτό, από το 1956!

Διαβάστε απόσπασμα της Επιτροπής Απολλοτριώσεων, το οποίο με απόλυτη σαφήνεια αποδέχεται ότι τα 19/20 έχουν αγοραστεί από 128 κατοίκους Ριζωμάτων βάσει συμβολαίου του 1925!
Το υπόλοιπο 1/20 της έκτασης (δηλαδή το υπόλοιπο 5%), το οποίο περιήλθε στο Δημόσιο λόγω θανάτου ενός εκ των συνιδιοκτητών Τουρκαλβανών και δεν ευρέθησαν κληρονόμοι, αφού αναφέρει τα στοιχεία και τις σχετικές διατάξεις, καταλήγει αναφερόμενη η επιτροπή στη διάθεση της έκτασης( που είναι 380 περίπου στέμματα) στους ίδιους ιδιοκτήτες και της υπόλοιπης έκτασης!
Ισχυριστήκαμε λοιπόν λογικά, ότι τα έγγραφα αυτά και κάποια επιπλέον που έχουν εκδοθεί και φέρουν υπογραφές Υπουργών και έχουν ακριβώς το ίδιο περιεχόμενο, ότι αποτελούν ισχυρή πολιτική και νομική βάση διεκδίκησης.

Όλως παραδόξως ο κ. Δήμαρχος κ. Βοργιαζίδης και το δεξί του χέρι η κα. Μπατσαρά, επιχείρησαν να αμφισβητήσουν τα στοιχεία!!! Προφανώς επειδή ο μεν πρώτος νιώθει άσχημα που ένας συνεργάτης του τον οδήγησε σε μια γελοία περιπέτεια να εμφανιστεί ως νέος Μαρίνος Αντύπας! Η δε δεύτερη επειδή επρόκειτο για την ιδιαίτερη πατρίδα της και δεν ένιωσε την ανάγκη να ασχοληθεί έστω για δέκα λεπτά με το θέμα!

Είναι ανίκανοι ή επικίνδυνοι! Ας επιλέξουν.

β. Σημαντικό επίσης θέμα ήταν το αίτημα του Συλλόγου Βλάχων, να δοθεί το όνομα του αείμνηστου Αστέριου Κουκούδη σε οδό της πόλης της Βέροιας. Ακούσαμε με μεγάλη έκπληξη ότι "δεν βρέθηκε δρόμος στην Βέροια"!!! Η δε πρόταση της Δημοτικής αρχής μετέφερε την ονοματοδοσία στο Σέλι. Αδυνατούμε να ακολουθήσουμε τέτοια σκεπτικά και να πιστέψουμε ότι ακόμα και πράγματα απλά οδηγούνται σε τέτοιες επιλογές. Η οφειλόμενη τιμή στο πρόσωπο του αείμνηστου Αστέριου Κουκούδη είναι πολύ ποιο μεγάλη από την ονοματοδοσία ενός δρόμου, σε ένα ορεινό χωριό.

γ. Έκπληκτοι ακούσαμε σε χαλεπούς καιρούς, να εισηγείται η παράταξη του κ. Δημάρχου την αναμόρφωση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας για να "ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ" και θέση ειδικού συνεργάτη-δημοσιογράφου του Δημάρχου. Να σημειώσουμε ότι το κόστος της επιλογής αυτής για δυο έτη είναι περί τις 51.000 ευρώ!!! Ο χρόνος που επιλέχτηκε να "περάσει" ένα τέτοιο θέμα, τα οικονομικά του Δήμου, οι δυνατότητες των πολιτών απέναντι στις υποχρεώσεις τους, δεν συνηγορούν σε τέτοιες επιλογές. Καταδείχτηκε πλέον ότι οι άνθρωποι δεν ζουν μαζί μας, δεν έχουν ούτε γνώση της επικαιρότητας και των προβλημάτων που έρχονται, αλλά φροντίζουν για τις καρέκλες και τον εαυτό τους. Οι ειδικοί συνεργάτες του Δημάρχου έφτασαν πλέον τους 8!!!

Δεν είμαστε εμείς που θα μιλήσουμε για "συναλλαγές" ή υπόγειες διαδρομές.

Όμως ο Δήμος έχει βαλτώσει, η πολιτική σήψη έχει προχωρήσει, κάποιοι βλέπουν τη συμμετοχή ως προσωπική τακτοποίηση.... Αυτά θα τελειώσουν!

Παύλος Παυλίδης
Επικεφαλής Παράταξης ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ

4 σχόλια:

 1. Ο υπερηλικας τεως ξερολας του Σελιου ...εδωσε μεγαλο αγωνα με τα τσιρακια του στην παραταξη Παυλιδη, που στηριξε με ολο του το σοι προεκλογικα ,αλλα ματαια...η ονομασια περασε...εβαλε σε αυστηρη νηστεια και τιμωρια τον μπουνταλα ανηψιο που προσπαθησε να παρει πισω την υπογραφη του χωρις ομως αποτελεσμα.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Απαιτώ να πάρει άμεσα θέση για το θέμα αυτό ο Μαρκούλης, μόνο αυτός μπορεί να μας πει τι συμβαίνει πραγματικά.
  Μαρκούλη προχώρα σε θέλει ο όλος ο λαός στην εξουσία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Άξιοι της μοίρας σας φασουλονταβάδες με αυτήν την δημοτική αρχή που έχετε. Βλαχοχώρι κατάντησε η πρωτέυουσα της Ημαθίας. Η μόνη διαφορά απο το παρελθόν σήμερα είανι που οι δρόμοι σας δεν έχουν κουράδες απο τα μουλάρια. Αυτά τα πήγατε στο δημαρχείο σας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ένα συμφωνώ πλήρως! Στις κουραδες! Γέμισε το μυαλό σου!

   Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ