Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Βέροια: Ένα καλοκαίρι, χωρίς πανηγύρια - Η οικονομική κρίση χτύπησε δεκάδες επαγγέλματα

Σίγησαν τα χωριά - Αβέβαιο το μέλλον 
Ακριβά πλήρωσε την εξάπλωση της πανδημίας η οικονομική ζωή της Βέροιας, καθώς το καλοκαίρι του 2020 θα παραμείνει στην μνήμη όλων, ως η εποχή που δεν έγινε σχεδόν καμία κοινωνική εκδήλωση στην περιοχή. Τα προηγούμενα χρόνια σ'
ολόκληρο το νομό και ειδικά στα χωριά του δήμου μας (Πατρίδα, Μακροχώρι, Βαρβάρες, Κουμαριά, Άμμος, Άγιος Γεώργιος, Σέλι, Ξηρολίβαδο, Ραχιά, Κουλούρα, Διαβατός Νέα Νικομήδεια κ.α.), είχαν διοργανωθεί πετυχημένες εκδηλώσεις και πανηγύρια με τον κόσμο να συρρέει κατά χιλιάδες. 


Τρανταχτά ονόματα της Ελληνικής και Παραδοσιακής μουσικής έκαναν την εμφάνισή τους σε πλατείες και ποδοσφαιρικά γήπεδα, με αποτέλεσμα οι πολίτες να διασκεδάζουν και να χορεύουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. 


Τα μέτρα που αναγκάστηκε να πάρει η κυβέρνηση για την προστασία της υγείας των πολιτών είχαν σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις. Δεκάδες επαγγελματίες που ζούνε μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις μπήκαν ουσιαστικά στην... «κατάψυξη»! Επαγγέλματα, όπως τραγουδιστές, μουσικοί, ηλεκτρολόγοι, δημοσιογράφοι, security, φωτογράφοι, ζαχαροπλάστες, μικροπωλητές, κρεοπώληδες, κάβες ποτών, μανάβηδες κ.α. που είχαν ενεργή συμμετοχή στα πανηγύρια, είδαν τεράστιες απώλειες στα εισοδήματά τους, αφού ο κορωνοϊός δεν επέτρεψε την διεξαγωγή τους.


Τα χειρότερα όμως δεν σταματούν εδώ, αφού όπως όλα δείχνουν, ούτε το φθινόπωρο θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις. Αν η πανδημία συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό και τα κρούσματα αντί να μειώνονται, αυξάνονται, τότε δυστυχώς θα οδηγηθούμε σε μια νέα βαθιά οικονομική ύφεση. Η κρίση θα χτυπήσει την πόρτα εκατοντάδων συμπολιτών μας. Το μέλλον μοιάζει πιο αβέβαιο από ποτέ!

6 σχόλια:

  1. Ούτως ή άλλως τόσα χρόνια είμασταν για τα πανηγύρια, κάποια στιγμή καλό θα είναι να σταματήσουν .... έστω και λόγω COVID 19 .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κράτος που στηρίζεται σε εσπρέσο, βότκες και σουβλάκια δεν έχει καμία τύχη. Δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συναυλιες ομως ανα την Ελλαδα και στο Ηρωδειο πραγματοποιηθηκαν και πραγματοποιουνται!!
    Δυο μέτρα και δυο σταθμά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὑπαίθριες συναυλίες μετά συναθροίσεων ἐπιτρέπονται μόνον σέ ὅσους καλλιτέχνες στηρίζουν τήν προπαγάνδα περί κοροϊδοϊοῦ. Οἱ ὑπόλοιποι ἂς πεθάνουν τῆς πείνας! Kαί πού τοὐς ἀφίνει τό καθεστώς τοῦ Κούλη καί δέν τούς στέλνει σέ γκούλαγκ εἶναι λόγῳ δημοκρατικῆς μεγαλοψυχίας._ xD

      Διαγραφή
  4. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΛΛΑΞΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ, ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΟΥΝ ΤΖΟΥ, ΣΤΟ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΟΥ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΒΟΝΑΠΑΡΤΗ, ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΑΜΑ ΔΕΙ ΑΝΤΙΧΡΙΑΣΤΙΑΝΙΚΑ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΙΑΖΕΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΣΤΟ ΒΕΡΟΙΩΤΗ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΟΥ ΟΜΟΙΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ. ΑΡΧΗΓΕ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ. HATERS GONNA HATE, FRIENDS GONNA FRIENDS.

    KINHMA ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ D.H.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ