Βέροια - Αθήνα: Πού κλείνει η Εθνική Οδός για 3 ημέρες

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν για 3 μέρες από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας στη γέφυρα του Αλιάκμονα στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, η οποία θα κλείσει για διάστημα 12 ωρών κάθε μέρα, προκειμένου να γίνουν εργασίες ενίσχυσης της γέφυρας. Συγκεκριμένα, η γέφυρα θα παραμείνει κλειστή από τις 08:00 το πρωί μέχρι και τις 19:30 το απόγευμα από την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου έως και την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020 και τα αυτοκίνητα στην κατεύθυνση προς Αθήνα θα εκτρέπονται από εναλλακτική διαδρομή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:
Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας, λόγω εκτέλεσης εργασιών ενίσχυσης της υφιστάμενης γέφυρας του ποταμού Αλιάκμονα στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς Αθήνα, από τον Α/Κ Κλειδίου (χ/θ 471+481) έως τον Α/Κ Μεθώνης /Αγαθούπολης (χ/θ 459+860)

Από τη Τρίτη 01-09-2020 έως και τη Πέμπτη 03-09-2020, και κατά τις ώρες από 08:00 έως 19:30 έκαστης ημέρας, ή μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών αν αυτές ολοκληρωθούν νωρίτερα, τον αποκλεισμό εισόδου στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς Αθήνα, από τον Α/Κ Κλειδίου της Εγνατίας Οδού, λόγω αποκλεισμού της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς Αθήνα, από τον Α/Κ Κλειδίου (χ/θ 471+481) έως τον Α/Κ Μεθώνης / Αγαθούπολης (χ/θ 459+860).

α) Τα οχήματα που κινούνται από Βέροια προς Αθήνα, θα εκτρέπονται από τον Α/Κ Νησελίου της Εγνατίας Οδού στη συνέχεια θα εισέρχονται στην Π.Ε.Ο. Αλεξάνδρειας - Κατερίνης, με κατεύθυνση προς Κατερίνη - Αθήνα και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. διαμέσου του Α/Κ Μεθώνης / Αγαθούπολης στην κατεύθυνση προς Αθήνα.

β) Τα οχήματα που κινούνται από Θεσσαλονίκη με κατεύθυνση προς Αθήνα θα εκτρέπονται μέσω Α/Κ Κλειδίου στην Εγνατία Οδό με κατεύθυνση προς Βέροια, στη συνέχεια από τον Α/Κ Νησελίου θα εισέρχονται στην Π.Ε.Ο Αλεξάνδρειας - Κατερίνης με κατεύθυνση προς Κατερίνη - Αθήνα και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. διαμέσου του Α/Κ Μεθώνης/Αγαθούπολης στην κατεύθυνση προς Αθήνα.

γ) Τα οχήματα που τυχόν δεν εξήλθαν από την Εγνατία Οδό στον Α/Κ Νησελίου, θα εισέρχονται στην Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη και διαμέσου του Α/Κ Μαλγάρων, θα κατευθύνονται στον προορισμό τους.

α) Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω εργασιών, η εργοταξιακή σήμανση καθώς και τα μέτρα ασφάλειας που θα εφαρμόζονται, θα είναι σύμφωνα με τα συνημμένα σχέδια, τα οποία αναφέρονται στη διαδικασία «AMSA - OM - OPR - OP -002 - ΣΗΜΑΝΣΗ ΕΡΓΩΝ» του Εγχειριδίου Λειτουργίας της εταιρείας «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.», ενώ στις περιπτώσεις που δεν καλύπτονται από το Εγχειρίδιο Λειτουργίας, θα είναι βασισμένα στις Προδιαγραφές και Οδηγίες Σήμανσης Εκτελούμενων Έργων των Οδηγιών Μελετών Οδικών Έργων (ΟΜΟΕ - ΣΕΕΟ), σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (ΔΜΕΟ/Ο/613/16-02-2011, ΦΕΚ 905, τ.Β΄ 20-05-2011), σήμανση η οποία εγκρίθηκε ως κατάλληλη προς εφαρμογή για τις ανωτέρω εργασίες και από την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.».

β) Οι ρυθμιστικές πινακίδες και λοιπές σημάνσεις θα τοποθετούνται από τον ανάδοχο του έργου της «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.»., με μέριμνα της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.»., εντός εδαφικής της αρμοδιότητας, έκαστη ημέρα πραγματοποίησης των εργασιών, πριν την έναρξη αυτών και σε κάθε περίπτωση μετά την ανατολή του ηλίου και θα απομακρύνονται μετά το πέρας των εργασιών και σε κάθε περίπτωση πριν τη δύση του ηλίου, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται κανονικά μετά το πέρας των εργασιών.

γ) Επιπρόσθετα, η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» οφείλει να ενημερώνει έγκαιρα τους χρήστες της οδού, πέραν της σήμανσης που θα τοποθετηθεί στον Α/Κ Νησελίου και Α/Κ Κλειδίου, για την εκτέλεση των εν θέματι εργασιών και την ύπαρξη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, διάμεσου των υπαλλήλων στα διόδια Πολυμύλου, καθώς και με τις πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων που υφίστανται κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου.

δ) Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, δε θα εκτελούνται εργασίες τις ημέρες που υφίστανται επικίνδυνες, για την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καιρικές συνθήκες (βροχόπτωση, ομίχλη κτλ).

Οι παραβάτες της απόφασης αυτής, διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 4, 5, 52, 103, 104 και 105 του Ν.2696/1999 (Α-57) «Περί Κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει με την δημοσίευσή της, σύμφωνα με το αρθ. 109 του Κ.Ο.Κ., την ανάρτησή της στο διαδίκτυο σύμφωνα με το Άρθρο 4 του Ν.3861/2010 και την τοποθέτηση της σχετικής σήμανσης και θα ισχύει έως την αποκατάσταση της οδού, τα δε οριζόμενα από αυτή μέτρα ισχύουν από την τοποθέτηση των σχετικών πινακίδων σήμανσης, εκτός εάν κατά το χρόνο ισχύς των παραπάνω μέτρων, η κυκλοφορία ρυθμίζεται με τροχονόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ