Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τσαβδαρίδης: «Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε κάθε εκατοστό του εδάφους μας»

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Καρφίτσα»
Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε στην εφημερίδα «Καρφίτσα» παραχώρησε ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Ο βουλευτής Ημαθίας αναφέρθηκε στην Τουρκική προκλητικότητα, αλλά και στην πανδημία του κορονοϊού και την αντιμετώπιση των
οικονομικών επιπτώσεων σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις με την αξιοποίηση του πακέτου των 72 δισ. Δείτε αναλυτικά την συνέντευξη:

Ποιες θεωρείτε πως είναι οι πραγματικές επιδιώξεις του Ερντογάν προχωρώντας σε σειρά παραβιάσεων στο Αιγαίο και ποιες είναι οι δικές μας κόκκινες γραμμές;

Η προκλητική στάση της Τουρκίας αποκαλύπτει μία εμμονή στην παραβατικότητα και καταδεικνύει ότι οι αναφορές της περί σεβασμού του διεθνούς δικαίου είναι προσχηματικές. Η Τουρκία δεν επιθυμεί να είναι παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή.

Ο Ερντογάν «πνιγμένος» από την κατρακύλα της τουρκικής οικονομίας και παγιδευμένος από την εμμονή του στον Ισλαμικό μεγαλοιδεατισμό επιθυμεί να σύρει την Ελλάδα σε διαπραγματεύσεις με ατζέντα μία σειρά αίολων διεκδικήσεων από μέρους της Τουρκίας, στην αγωνιώδη προσπάθειά του να επαναστυλώσει την βαριά κλονισμένη πολιτική του κυριαρχία στο εσωτερικό της χώρας του.

Δεν πρόκειται να συμβεί αυτό. Η Ελλάδα παραδοσιακά πιστεύει στον διάλογο και στις αρχές της καλής γειτονίας αλλά ξεκαθαρίζουμε ρητά ότι ο διάλογος με την Τουρκία είναι καλοδεχούμενος μόνο επί τη βάσει του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, θα αφορά αποκλειστικά το ζήτημα οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει κάτω από συνθήκες απειλών και εκβιασμών από την απέναντι πλευρά.

Η Ελλάδα δεν επιθυμεί ούτε την ένταση ούτε την κλιμάκωση της κρίσης. Είμαστε όμως έτοιμοι να υπερασπιστούμε κάθε εκατοστό του εδάφους μας με αποφασιστικότητα όταν και αν χρειαστεί.

Η Ευρώπη σε επίπεδο δηλώσεων είναι πραγματικά πιο αιχμηρή από ότι στο παρελθόν απέναντι στην Άγκυρα, ωστόσο δεν προχωρά σε ουσιαστικές κυρώσεις. Θα ήθελα το σχόλιο σας.

Οι ευρωπαίοι εταίροι μας όπως και ολόκληρη η διεθνής κοινότητα συνειδητοποιούν κάθε μέρα και περισσότερο ότι η Τουρκική παραβατικότητα υπερβαίνει τα όρια των διμερών διαφορών της με την Ελλάδα αλλά αφορά ολόκληρη την ΕΕ, όπως και ολόκληρο το ΝΑΤΟ μιας και - ας μην το ξεχνάμε - η Τουρκική επιθετικότητα εκδηλώνεται απέναντι σε μία σύμμαχο χώρα.

Συνειδητοποιούν επίσης ότι η Ελλάδα χωρίς μεγάλα λόγια αλλά με ψυχραιμία και μεθοδικότητα υπερασπίζει στο όνομα του δικαίου όχι μόνο τα δικά της κυριαρχικά δικαιώματα απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα και αλαζονεία αλλά και τα δικαιώματα της ίδιας της Ευρώπης.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, η συνειδητοποίηση αυτή, πέρα από τις καλοδεχούμενες ανακοινώσεις στήριξης που επιφέρει, θα πρέπει να μεταφραστεί και σε απτές επιπτώσεις προς την παραβατική Τουρκία. Επιπτώσεις που πρέπει να λάβουν τη μορφή συγκεκριμένων κυρώσεων από την ΕΕ, που θα υπενθυμίζουν στην Τουρκία ότι οι ευθείες απειλές απέναντι σε ένα κράτος – μέλος της ΕΕ, δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές.

Δυστυχώς η χώρα μας όπως δείχνουν τα νούμερα βιώνει ένα δεύτερο κύμα πανδημίας. Μήπως χρειάζεται πιο δραστικά μέτρα;

Πρώτα από όλα να σημειώσουμε ότι η χώρα μας ήταν και παραμένει σε καλύτερο επιδημιολογικό επίπεδο, σε σύγκριση με άλλες χώρες, παρά την έξαρση που παρατηρείται ξανά τις τελευταίες εβδομάδες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ασφαλώς δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Ούτε και υπήρξε εξάλλου από την Κυβέρνηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ενισχύσαμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας με περισσότερες από 6.000 προσλήψεις υγειονομικών μέχρι τώρα, πολλαπλασιάσαμε τις Μ.Ε.Θ., αυξήσαμε τον αριθμό των Νοσοκομείων αναφοράς, εντατικοποιήσαμε τα τεστ, έχοντας φτάσει πλέον στα 13.000 τεστ ημερησίως από τα 800 τεστ που πραγματοποιούνταν στα τέλη του Φεβρουαρίου.

Και συνεχίζουμε να αυστηροποιούμε τα μέτρα όπου χρειάζεται, σύμφωνα πάντα με τις γνώμες των ειδικών επιστημόνων, δίνοντας έμφαση στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. Και βεβαίως, με αποφασιστικότητα τονίζουμε συνεχώς την υποχρέωση όλων μας να τηρήσουμε αυστηρά τους κανόνες υγιεινής, τις αποστάσεις, την αποφυγή των συναθροίσεων και οπωσδήποτε τη χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Τα 72 δισ. ευρώ Ευρωπαϊκών χρημάτων που θα λάβουμε σε βάθος επταετίας αρκούν; Με ποιόν τρόπο σχεδιάζει η κυβέρνηση να στηριχθούν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις.

Η ουσιαστική αξιοποίηση του πακέτου των 72 δισ., που σημειωτέον υπήρξε μία τεράστια επιτυχία της Κυβέρνησης της ΝΔ και προσωπικά του Πρωθυπουργού μας του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα μας να κάνει το άλμα προς τα εμπρός μετασχηματίζοντας το οικονομικό της μοντέλο.

Το Σχέδιο Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία που έχει εκπονηθεί από επιτροπή με επικεφαλής τον Νομπελίστα οικονομολόγο, Χριστόφορο Πισσαρίδη θέτει ως κεντρικό στόχο για την ελληνική οικονομία κατά τα επόμενα χρόνια τη συστηματική αύξηση της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας καθώς και τη στενότερη διασύνδεση της παραγωγής με την τεχνολογία και την καινοτομία.

Η εποχή της φιλοσοφίας «δώσε και σε μένα μπάρμπα» έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Η Κυβέρνηση της ΝΔ θα αναστυλώσει την ελληνική οικονομία με σοβαρά βήματα και με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.


9 σχόλια:

  1. Μπροσταρηδες οι 300 του Κοινοβουλίου! Συγγνώμη ! Του Λεωνίδα ήθελα να πω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε κάθε εκατοστό του εδάφους μας», είπε ο Λάζαρος.
    Καλά τα είπε για το έδαφος, διότι στη θάλασσα αφήσατε τους Τούρκους να κάνουν ότι θέλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πλοίο τους έκανε έρευνες στην Ελληνική αοζ
    Ποτέ θα υπερασπιστουμε τα εκατοστά Ελληνικού χώρου όταν κάνουν ιχθυοτροφικες μοναδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. TO ALLO ME TON TOTO TO KSERH ?? O KYRIOS ND NYXTA THA FYGH AUTH H KYBERNISH TOU AFORIZMENOU NYXTA ,,SE LHGO DIASTHMA THA ERXONTE ANAPODIES APO PANTOU ,KAI THA APOROUNE POS TOUS PANE OLLA STRABA KAKA KAI ANAPODA,,,H APANTHSH EINE OTH O OURANOS DEN TOUS THELI ,,,, MEXRH KAI O TSIPRAS TO KATALABE ,KAI PARADEXTHKE THN PANAGIA MAS ,,O KOULHS PEZH KAI NOMHZH OLLA EINE KALLA,,,,,ALIMONO TOU ALIMONO TOU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφού ξεγέλασαν τον κόσμο με την ασυμφωνία των Πρεσπών τώρα θα υπερασπισθούν έδαφος μέσα στα κύματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άρα ελεύθερα για ψάρεμα στα Ίμια. Μετά από αυτή τη δήλωση, δεν υπάρχει ο φόβος για τους Έλληνες ψαράδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για γέλωτα, πραγματικά η δήλωση!!
    Σε κρετινους απευθύνεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αστα αδερφε περασαν πολυ απο το χωνεθτηρι της βουλης και εσεισ θα ξεχαστητε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σου έφυγε πόντος από το καλσόν, πρόσεχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ