Τι θα γίνει με τους μαθητές που δεν θα φορέσουν μάσκα στο σχολείο;

Τη σημασία της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία τόνισε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδια για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή, Σοφία Ζαχαράκη. «Είναι πολύ σημαντικό να βρεθούν οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς και να
ξεκινήσει πάλι μια μαθησιακή διαδικασία η οποία έχει όρους κανονικότητας» ανέφερε μιλώντας στο OPEN. «Πρόκειται για μια πανδημία που έχει παγκόσμιο χαρακτήρα και διαστάσεις οι οποίες σε μεγάλο βαθμό ανακαλύπτονται ή εξετάζονται και αποτιμώνται κάθε μέρα» επισήμανε. Το υπουργείο Παιδείας καλείται να εφαρμόσει με φροντίδα όλα όσα εφιστώνται από τους ειδικούς ανέφερε η υφυπουργός.

«Θα δοθούν δύο μάσκες σε κάθε παιδί» είπε. Συμπλήρωσε δε πως θα υπάρχει ειδική εκπαίδευση προς όλους για την ορθή χρήση της και ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά για τις καλές υπηρεσίες που προσφέρουν ειδικότερα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες ενός τόσο απαιτητικού εγχειρήματος.

«Θα έχουμε τη μορφή εκπαίδευσης για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τη μάσκα, πως την φοράμε, πως την αφαιρούμε, έτσι ώστε να μπορέσουν αυτά να γίνουν γνώση», τόνισε.

«Όλα αυτά τα στοιχεία που συλλέγουν οι επιστήμονες, δεν είμαστε οι άνθρωποι οι οποίοι συλλέγουμε τα στοιχεία ή κάνουμε την αποτίμηση αυτών, είμαστε αυτοί όπως που θα εφαρμόσουμε τα μέτρα που επιστήμονες αξιολογούν εκείνη τη στιγμή και μας υποδεικνύουν» είπε, όπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Θύμισε δε ότι και την προηγούμενη περίοδο κατά την οποία τα σχολεία διέκοψαν ακόμη και την λειτουργία τους, το υπουργείο ακολούθησε βήμα-βήμα όλες τις υποδείξεις, οι οποίες, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «με ασφάλεια επέτρεψαν να επαναλειτουργήσουμε τα σχολεία, να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία αλλά και να πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις».

Η υφυπουργός διαβεβαιώνοντας πως τίθενται όλα τα ζητήματα στην Επιτροπή τόνισε πως «είναι σημαντική η πλήρης επιστροφή των παιδιών στην τάξη για να επανασυνδεθούν με τη σχολική πραγματικότητα. Είναι μακρά η περίοδος που παρέμειναν εκτός, με εξαίρεση την περίοδο που επέστρεψαν για να επανασυνδεθούν με το σχολείο».

Και πρόσθεσε: «Είναι πολύ σημαντικό να βρεθούν οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς και να ξεκινήσει πάλι μια μαθησιακή διαδικασία η οποία έχει όρους κανονικότητας. Στα τμήματα, λοιπόν, αυτά, σε όλη την Ελλάδα, οι ειδικοί υπέδειξαν ότι πρέπει να έχουμε υποχρεωτικά τη χρήση μάσκας».

Η Σοφία Ζαχαράκη ανέφερε πως θα υπάρχουν σε κάθε σχολείο στην ελληνική επικράτεια ειδικότερες διευκρινιστικές οδηγίες και πως όλοι οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται στις θέσεις τους στην αρχή του Σεπτεμβρίου, έτσι θα μπορέσουν και οι ίδιοι να τις μελετήσουν αρκετά νωρίς και «να υπάρχει μια καλύτερη πρόσληψη των νέων δεδομένων», όπως τόνισε.

Συμπλήρωσε ότι μόλις χθες το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχώρησε στις προσλήψεις πάνω από 24.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την Ειδική και Γενική εκπαίδευση νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Παράλληλα διευκρίνισε πως σε κάθε τάξη θα βρίσκονται, όπως και έγινε από το πρώτο κύμα της πανδημίας, αντισηπτικά ενώ οι υποδεικνυόμενοι κανόνες για θα ισχύσουν το ίδιο για όλους.

«Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να ενημερώνουμε υπεύθυνα με αγάπη και φροντίδα για την υγεία των παιδιών. Για εκείνα, άλλωστε, γίνονται όλα. Υποχρεωτική χρήση μάσκας. Πιθανόν το παιδί που δεν θα φοράει μάσκα να μην μπορεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα. Οι κανόνες θα ισχύσουν για όλους», κατέληξε.

4 σχόλια:

 1. ΔΗΛΑΔΗ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οἱ πειθήνιοι πού θέλουν νά φορᾶμε ὅλοι #μάσκες μοῦ θυμίζουν τούς «δασκάλους» στό πείραμα τοῦ #Milgram, πού βασάνιζαν* τούς συνανθρώπους τους πειθαρχῶντας στίς ὑποδείξεις «εἰδικῶν»._
  * Στήν πραγματικότητα δέν τούς βασάνιζαν, ἀλλ' αὐτό τό ἀγνοῦσαν κατά τήν διάρκεια τοῦ πειράματος._

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εκείνος ο Υπουργός ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που σαρωνε στις δημοσκοπήσεις που είναι ρε παιδια; Σχόλασε; Μήπως λέω μήπως αν μπορουσαν οι μαθητές να παρακολουθουν τα μαθήματα διαδυκτιακα ένας μεγάλος αριθμός μαθητών θα μπορουσε να μην πηγαινει σχολείο με αποτέλεσμα την αποσυμφόρηση; Λέω εγώ τώρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Απορία
  Θα μου απαντήσει κάποιος?
  Πως απο το η μάσκα δινει την "ψευδαίσθηση ασφαλείας " οπως χαρακτηριστικα ανεφερε η Υποργος Παιδειας, τον Μαιο του 2020 , επικαλουμενη τα λογια του κ,.Τσιοδρα τωρα εγινε ενα ", σημαντικο εργαλειο" ??

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ