Quantcast

http://picasion.com/

Συμβαίνει τώρα: Σφοδρή κακοκαιρία «χτύπησε» το Σέλι

Πλημμύρισαν δρόμοι και πεζοδρόμια
Έντονη κακοκαιρία σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 25 Αυγούστου στο Σέλι. Το γραφικό χωριό του Βερμίου δέχθηκε μια άνευ προηγουμένου βροχόπτωση, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι κεντρικοί δρόμοι και τα πεζοδρόμια της
περιοχής. Όπως είναι λογικό, οι κάτοικοι του Σελίου, αμέσως ανησύχησαν και βγήκαν στις αυλές τους για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους. Απαιτείται μεγάλη προσοχή από τους διερχόμενους οδηγούς, μιας και το οδικό δίκτυο εγκυμονεί πολλούς κινδύνους.

Δείτε φωτογραφίες και video από την πλατεία του χωριού:




18 σχόλια:

  1. Κατάρες πληρώνουν οι Βλάχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ζορι εχεις ρε φιλε με τους βλαχους;;; Καθε φορα που γραφει κατι για Σελι ..ΖΟΡΙΖΕΣΑΙ..πρεπει να ηταν μεγαλη...ΚΑΙ ειδικα απο σελιωτη..

      Διαγραφή
  2. αργία μήτηρ πάσης κακιάς ητη "εκεί που φύτρωνε φλισκούνι και άγρια μέντα κι έβγαζε η γης το πρώτο της κυκλάμινο τώρα αγωγιατες παζαρεύουν τσιμέντα και τα πουλιά πέφτουν νεκρά στην υψικάμινο". παρατησαν τα δαση την υπαιθρο και πλεον μας πνιξαν. ετοιμαστειτε και για μουσωνες.

    ΥΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. λεν οτι παλια το σελι ειχε 150.000 με 200.000 ζα
    αυτη την στιγμη δεν εχει ουτε 15.000
    και ακομα αναρωτιόνται απο τι συμβαινουν αυτα τα φαινομενα, φυσικα
    απο τα δάση που απλώνονται άνευ προηγούμενου.
    το ίδιο συμβαίνει σε ολους τους ορεινούς όγκους απο την εγκατάλειψη και την οκνηρία. αν δεν υπαρξει σχεδιο ανασχεσης αλλα και επιστροφη στα χωρια και στην φυση απο τους νεους, θα δουμε και μουσωνες. και φυσικα τα επακολουθα αυτης της καταστασης(του ημιτροπικου καιρου) ειναι πλειστα.

    ΥΓ χιονια μην περιμενετε, οτι συστημα ειναι να ερθει θα το διασπαει η εκληση μεθανιου και αλλων χημικων απο την οργανικη υλη που θα λιωνει κατα το φθινοπορωχειμωνο η θα ερχεται εξασθενημενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να μην ακούω χαζά.
    Όλα τα κακά για το Σέλι ξεκίνησαν από τη στιγμή που αποφάσισαν να δώσουν το όνομα ενός αξιοπρεπούς βραβευμένου, εγγράμματου Βλάχου σε κεντρικό δρόμο του χωριού. Μέχρι τότε όλα ήταν εντάξει. Τι θέλουν και μας ανακατεύουν ; Ας έδιναν στο δρόμο ένα όνομα πρόιν προέδρου που μάλιστα βοήθησε το χωριό μοιράζοντας οικόπεδα,το ένα πάνω στο άλλο και τώρα τρέχει για να σταματήσει την ονομασία της οδού. Τι τους θέλουμε τους μορφωμένους ; Οικόπεδα άναρχα ανακατεμένα θέλουμε και ας πλημμυρίζουμε, όχι βιβλία. Με τα οικόπεδα τα σπίτια, τα αυτοκίνητα τα λούσα θα δείξουμε τι είμαστε, όχι με τα βιβλία. Φοριούνται τα βιβλία ;
    (Νουάρι φιλότιμο) που λένε και στο χωριό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..Γιατι να τρεχει ο πρωην....μαλωσε τον μπουνταλα που εχει βαλει για μπροστινο και μαζι προσπαθουσαν μα μπλοκαρουν την αποφαση για την ονομασια...ολους τους επιασαν την κυριακη επανω ....αλλα ματαια...νομισε ο μπουνταλας οτι θα περασει το θεμα με την υπογραφη του χωρις να το παρει κανεις ειδηση αλλα εγινε βουκινο παντου και ετρεχε τα μπαλωσει....

      Διαγραφή
    2. Μεγάλε (φράτε) τι είπες τώρα ;

      Διαγραφή
  5. Πολλά φαίνεται ότι γνωρίζεται και μας προετοιμάζεται να περιμένουμε και μουσώνες.
    Αλλά έχω να σας πω ότι και πριν από 50 χρόνια τα ίδια γινόταν. Πριν ασφαλτοστρωθούν οι δρόμοι και η πλατεία, το χώμα που κατέβαζαν οι παρόμοιες καλοκαιρινές μπόρες γέμιζε την πλατεία και απομακρύνονταν με τις μπουλντόζες της τότε ΜΟΜΑ, στους δε δρόμους τα αυλάκια έφθαναν και βάθος 60 & 70 εκατοστά.
    Δεν νομίζω ότι φταίει η βλάστηση, μάλλον περισσότερο φταίει η δημοσιότητα που δίνεται σήμερα για να γεμίσει το οκτάστηλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για να συνεβαιναν πριν 50 χρονια παει να πει οτι ειστε τουλαχιστον 70 για να τα θυμαστε. αλλα μην γιελιεστε οι μουσωνες θα ερθουν αν συνεχιστει η αργια και η οκνηρια. τα δαση επεκτεινονται και ειναι απο τις μεγαλυτερες αιτιες παραγωγης ραγδαιοτητας και υετου περα των ωκεανων και των θαλλασων.

      Διαγραφή
  6. ο κολιός που λέγεται απο τον αστεριο τζημα (στα βιβλια του) οτι ηταν σελιοτης αναφερει στην ιστοσελια kolios.gr οτι απο 1962 και μετα ειχε το δευτερο εποχιακο τυροκομειο στο σελι αναφεροντας μαλιστα οτι το χωριο παρηγαγε αφθονο και ποιοτικο γαλα
    https://www.kolios.gr/el/about_us/our-heritage/
    φωτογραφιες απο την αραιη βλαστηση της εποχης
    http://medusa.libver.gr/jspui/handle/123456789/6557
    http://medusa.libver.gr/jspui/handle/123456789/5550
    νομιζω στα βιβλια του αειμνηστου Αστεριου τζημα υπαρχει φωτ. υλικο
    και απο πανοραμα του χωριου( αραιη βλαστηση) περαν των οικογενιακων φωτογραφιων βλαχων που ζουσαν στο σελι.

    η ουσια ειναι οτι μην ψαχνετε αλλου αιτιες για την ραγδαιοτητα και τον αποτομο υετο. ειναι η χλωριδα που φυσικα αυξανει και την πανιδα.
    λαγοι μεσα στο σελι, λυκοι ξεκοιλιαζουν κυνηγοσκυλα, αλεπουδες κατω απο την εληα, λυκοι στο τριποταμο, λυκοι στο φραγμα ,αγριογουρουνα κατα εκατονταδες, αργριοκατσικα στον ολυμπο που ηταν αυπο εξαφανιση πλεον εχει δεκαδες, αρκουδες στο καμπο και σε μερη που σπανιζαν πλεον εμφανιζονται πολυ συχνα και πολλα αλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν πλυμηριζει το χωριό.
    Βρέχει και το νερό θέλει να πάει στα ρεμματα, στα ποτάμια και μετά στη θάλασσα.
    Αν έχτισε ο άνθρωπος σπίτια, τσιμεντένιους φραχτες, δρόμους χωρίς υπονομους και όλα αυτα αναρχα χωρίς σχέδιο δε φταίει η βροχή.
    Όπως δε φταίει ο σεισμός που πέφτουν πολικατοικιες και πεθαίνει κόσμος.
    Είδατε κανένα άλλο ζώο να πεθαινει όταν γίνεται σεισμός;

    Ε, άνθρωποι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτοι που μοιραζαν οικοπεδα δεξια και αριστερα εδω και 30 χρονια λες και ηταν δικα τους ας εκαναν και κανενα εγο αποχετευσης .Το μονο που τους ενδιεφερε το σαββατοκυριακο ηταν πως θα σταματησουν την ονομασια της οδου ....για την πλατεια που ονομαστηκε περισυ ουτε κουβεντα....βγαλαν τα ματια μονοι τους ενδοοικογενειακα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτοί(εδώ και 30-40 χρόνια) φταίνε που κατάντησε το Σέλι έτσι, το κατέστρεψαν, αλλά και πάλι στο προσκήνιο και σ' αυτο φταίνε οι κάτοικοι που "συνεχίζουν την παράδοση" ξαναψηφίζοντας τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ....μειοψηφια ειναι πανω στο Σελι και το ξερουν...γιαυτο και δεν ερχονται πια συχνα επανω,μονο με τις παχιες μυγες τον 15 αυγουστο...ας ειναι καλα οι υπερηλικες ψηφοφοροι του καμπου που δεν ξερουν που πεφτει το χωριο αλλα ψηφιζουν γιαυτο ....αλλα και αυτοι τελειωνουν σιγα σιγα..υπαρχουν νεα παιδια που ζουν στο χωριο και τρεχουν γιαυτο

      Διαγραφή
  10. Ευτυχως κρυωσε λιγο ο καιρος ,περασε και η περιοδος με τις χαιρετουρες επισημων στο χωριο και η γραφικη κουστωδια νυν και τεως κατεβηκαν στα χειμαδια στον καμπο.....στο καφενεδακι της γερουσιας στο αγιο αντωνιο....ξανα παλι τον επομενο 15 αυγουστο πανω στο χωριο αυτοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχως θα ειναι στο χωριο τεμπελης στο καφε με τα ποδια στις καρεκλες, και ο μετεωρολογος δημοσιογραφος σχολιαστης

      Διαγραφή
  11. βρε κακιες που βγαζει μια βροχουλα..
    καλα ελεγε ενας φιλος μου απο το σελι
    προσεχε οι βλαχοι το κρατανε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ