Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ψήνουμε τις τέλειες πατάτες γεμιστές με κιμά

Επιμέλεια Γιώργος Μεταξάς
Ήρθε ξαφνικά παρέα στο σπίτι και ψάχνετε κάτι γρήγορο και γευστικό για να συνοδεύσετε το κρασί ή την μπύρα; Θέλετε να ετοιμάσετε ένα τέλειο σνακ για τους μικρούς και τους μεγάλους της οικογένειας; Έχετε πατάτες στο σπίτι; Και κιμά; Τέλεια! Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς μας δίνει τη λύση που θα μας λύσει τα χέρια, για ένα γρήγορο και πάνω από όλα γευστικό σνακ. Πατάτες γεμιστές με κιμά! Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

Υλικά:

4 πατάτες
200γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
½ ποτηράκι λευκό κρασί
2 αβγά 
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι
150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις αφήνουμε με τη φλούδα τους. Τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45΄ σε δυνατό φούρνο. Μπορούμε επίσης να τις βράσουμε.

Ετοιμάζουμε τον κιμά μας: Σε μια σοτέζα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Όταν μαλακώσει, προσθέτουμε τον κιμά, το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 6-7΄. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και εκτός φωτιάς προσθέτουμε το μαϊντανό, τα αβγά και την κρέμα γάλακτος.

Όταν ψηθούν οι πατάτες, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και με μια οριζόντια τομή κόβουμε στη μέση. Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε με προσοχή τη σάρκα τους και τη βάζουμε στον κιμά. Αλατοπιπερώνουμε τη σάρκα της πατάτας και γεμίζουμε τις φωλιές πατάτας έτσι ώστε η γέμιση να προεξέχει σαν βουναλάκι. Πουδράρουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 για 30-35΄.

Εναλλακτικά μπορούμε επίσης να κάνουμε μια μπεσαμέλ και να τελειώσουμε τις πατάτες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ