Άλλα 2 κρούσματα ανακοινώθηκαν στην Ημαθία - 124 συνολικά στη χώρα

124 είναι τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ, ενώ το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε ακόμα ένας θάνατος, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί και καταγραφεί μέχρι την 5η Αυγούστου 2020 και ώρα 15:00. Από αυτά, τα 24 είναι εισαγόμενα, τα
15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας και 9 εισαγόμενα που προσήλθαν αυτοβούλως για εξέταση, ενώ ακόμα 2 ακόμα κρούσματα ανακοινώθηκαν στην Ημαθία, εκ των οποίων το ένα πρόκειται για κρούσμα που επιβεβαιώθηκε χθες, από εξέταση που έγινε σε ιδιωτικό εργαστήριο.

Αναλυτικότερα τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν:

- 15 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
- 9 εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,
- 22 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
- 22 στη Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων 4 αφορούν ενδονοσοκομειακή συρροή στην ουρολογική κλινική του Γ.Ν.Θ. Γεννηματάς, δύο συνδέονται με το κρούσμα στην Α’  Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης, ένα συνδέεται με τον γάμο στους Αμπελοκήπους και άλλα έξι αναφέρουν ενδοοικογενειακή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.
- Ένα στην Αρκαδία
- Ένα στη Δράμα
- Δύο στη Ρόδο, συνδεόμενα με τον γάμο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.
- 18 στον Έβρο, όλα συνδεόμενα με το γάμο της Αλεξανδρούπολης.
- Δύο στην Ημαθία
- Οκτώ στην Καβάλα, συνδεόμενα με το cluster στην κρεατοβιομηχανία.
- Οκτώ στη Λάρισα, από τα οποία τα έξι αφορούν σε γιατρούς από τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, οι οποίοι έκαναν διακοπές στη Χαλκιδική και ένα είναι στενή επαφή τους.
- Έξι στη Μαγνησία, από τα οποία τα τέσσερα συνδέονται με το cluster του στρατοπέδου του Στεφανοβίκειου στο Βόλο και το ένα συνδέεται με τον γάμο στην Αλεξανδρούπολη.
- Ένα στην Πιερία.
- Ένα στην Καστοριά.
- Ένα στην Κέρκυρα.
- Δύο στην Κοζάνη.
- Ένα στις Κυκλάδες.
- Ένα στην Πέλλα.
- Δύο στη Χαλκιδική.
- Ένα στα Χανιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 124 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4973, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες. 1349 (27.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2479 (49.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 69.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 210 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ