Quantcast

http://picasion.com/

Αυτά είναι τα 10 νηπιαγωγεία της Ημαθίας που βάζουν «λουκέτο» τη νέα σχολική χρονιά

Λόγω έλλειψης κτιρίων ή μαθητών
Την αναστολή λειτουργίας για 10 νηπιαγωγεία στο νομό Ημαθίας, λόγω έλλειψης κτιρίων ή μικρού ή μηδενικού αριθμού μαθητών προβλέπει η απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης. Συνολικά, σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία αναστέλλεται η λειτουργία για 56 δημοτικά σχολεία και 69 νηπιαγωγεία, στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Κιλκίς, Πιερίας, Σερρών, Χαλκιδικής και Ημαθίας, με απόφαση που αφορά το σχολικό έτος 2020-2021. Αναλυτικά ο πίνακας με τα 10 νηπιαγωγεία της Ημαθίας που αναστέλλουν την λειτουργία τους:


5 σχόλια:

  1. ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΙ ΚΑΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κάμπος ισοπεδώθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε θα μπω στη διαδικασία να σχολιάσω την απόφαση, αν και πολλά θα μπορούσε κάποιος να πει για τις περιπτώσεις αναστολής της λειτουργίας λόγω έλλειψης κτηρίων.
    Θα πω μόνο πως ο μηδενικός αριθμός νηπίων που παίρνει διαστάσεις χιονοστιβάδας ούτε τυχαίος είναι ούτε φυσικό φαινόμενο. Έχει συγκεκριμένες αιτίες σε συγκεκριμένες πολιτικές που ασκήθηκαν ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία - κι όχι μόνο - από συγκεκριμένα πολιτικά κόμματα. Κι οι ευθύνες διασπείρονται και σε μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας με τη στήριξη που έδωσε σε αυτές τις πολιτικές. Για αυτό ας αφήσουν ορισμένοι τα κροκοδείλια δάκρυα για χωριά που ερημώνουν κι ας αναλογιστούν τη δική τους συμβολή. Έστω και αργά ας βγουν πολιτικά συμπεράσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας μείνει και αυτό εδώ στον τοίχο του Βεροιώτη: Πάνω από διακόσιες πενήντα χιλιάδες (250.000..) είναι ετησίως οι εκτρώσεις στη χώρα. Σε λίγο θα κλείσουν όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τόσα νηπιαγωγεία κλείνουν από έλλειψη μαθητών και στο Κλειδί Ημαθίας που έχει 25 παιδιά ήδη, δεν θέλει η Πρωτοβάθμια να στείλει δεύτερη δασκάλα. Μια δασκάλα για 25 παιδιά(τα 14 προνηπια) . Και ζητάει η Πρωτοβάθμια από τους γονείς να βρουν ακόμα ένα παιδί για να γραφτεί...έτσι ώστε να στείλουν δεύτερη δασκάλα. Αυτό είναι είδηση. Αυτή είναι η πραγματικότητα στην ελληνική εκπαίδευση. Κατάντια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ