Quantcast

http://picasion.com/

Επέστρεψαν στα... «παράθυρα» οι δημοτικοί σύμβουλοι - Ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση

Η 15η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας για το 2020 πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή, απόγευμα Δευτέρας 24 Αυγούστου. Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση που πραγματοποιείται μετά την διακοπή περίπου ενός μήνα για το καλοκαίρι και την έκτη που πραγματοποιείται μέσω τηλεδιάσκεψης, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού. Δήμαρχος, προεδρείο, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των ΜΜΕ, πήραν τις θέσεις τους, άλλοι από τα σπίτια τους και άλλοι από τους χώρους εργασίας τους για να συμμετέχουν στη συνεδρίαση. 

Άλλοι λίγο πιο μαυρισμένοι, άλλοι με κανένα κιλάκι παραπάνω (ονόματα δε λέμε), κάποιοι αξύριστοι, κάποιοι σκοτεινοί ή κακοφωτισμένοι, όλοι όμως στις θέσεις τους, έτοιμοι για την πρώτη συνεδρίαση. Αυτό που λέμε «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του», στο... παράθυρό του στην προκειμένη περίπτωση!

Η έναρξη της συνεδρίασης άργησε να ξεκινήσει περίπου μισή ώρα, λόγω κάποιων τεχνικών προβλημάτων, στο διάστημα όμως εκείνο, έλειψαν τα σχόλια, τα πειράγματα και τα «πώς πέρασα το καλοκαίρι», με τους συμβούλους να είναι ασυνήθιστα σιωπηλοί. Πιθανότατα είχαν απορροφηθεί στην προετοιμασία για τη συζήτηση.

Τον λόγο πήρε αρχικά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Άρης Λαζαρίδης, αναφερόμενος στα αυξημένα κρούσματα του κορωνοϊού, κάτι που δεν επέτρεψε όπως είπε και την δια ζώσης συνεδρίαση μετά το καλοκαίρι. Συνεχάρη τον Δημήτρη Πυρινό για τα νέα του καθήκοντα -ορίστηκε πρόσφατα διευθυντής της Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας- ευχόμενος καλή σταδιοδρομία, με τη σειρά του ο κ. Πυρινός να ευχαριστεί και να υπόσχεται κέρασμα στην πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση.
Το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ευχόμενος στον Δημήτρη Πυρινό σιδεροκέφαλος. Αναφερόμενος στα αυξημένα κρούσματα είπε πως του έκανε εντύπωση, όταν σε επισκέψεις του σε ιερούς ναούς, παρατήρησε πως τα 2/3 δεν φορούσαν μάσκα. Αναφέρθηκε και στον κίνδυνο να παρθούν από την κυβέρνηση μέτρα και για την περιοχή μας, προτείνοντας σε όλους να δείξουν σύνεση και να τηρούν τα ατομικά μέτρα προστασίας και υγιεινής, αποστάσεις κτλ, καθώς σε κανέναν δεν αρέσει όπως είπε να κλείνουν μαγαζιά κτλ.

Αυτή τη στιγμή συνεχίζεται η συνεδρίαση, στην οποία, πέρα από τα θέματα προ ημερησίας που θα θίξουν οι σύμβουλοι, θα συζητηθούν και 38 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

3 σχόλια:

  1. Ἀνέλαβε καί καθήκοντα δημοτικοῦ ἀστυνομικοῦ ὁ δήμαρχος; Καί πρός τί ἡ στοχοποίησι τῶν πιστῶν; Δέν κοιτάει πού ἡ γέφυρα τῶν ἀφῶν Κούσιου ἔχει κἄτι κιγκλιδώματα μέ ἀπαράδεκτα μεγάλα ἀνοίγματα στό κάτω μέρος, πού εἶναι ἐντελῶς ἐπικίνδυνα ἂν γλιστρήσῃ κἄποιος, οἱ ἐκκλησιαζόμενοι τοῦ φταῖνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε ρε κηφήνες σας πληρώνουμε κι όλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο αρχηγέ δίκασε τους για μια ακόμα φορά!

    Είσαι ο βασιλιάς της καρδιάς μας

    2023 η Βέροια αλλάζει σελίδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ