Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ξεκίνησε η «γιορτή του τρύγου» στην Πιερία

Στους αμπελώνες της Πιερίας εδώ και μια εβδομάδα περίπου οι αμπελουργοί της ξεκίνησαν τον τρύγο. Στο λοφώδες ανάγλυφο της Πιερίας που το δροσίζει, ο «Ολυμπιάτης αηρ» και η θαλασσινή αύρα του Θερμαϊκού, οι αμπελώνες της παράγουν εξαιρετικής ποιότητας οινοστάφυλα. Η φετινή σοδειά του τρύγου από
το ξεκίνημά της προμηνύεται μια εξαιρετική οινική χρονιά χάρης της υψηλής ποιότητα των σταφυλιών που αποτελούν τη βάση για την παραγωγή ενός καλού κρασιού.

Ο τρύγος είναι από τις πιο πανάρχαιες αγροτικές εργασίες, που απαιτεί γνώση για να αποφασίσουν την στιγμή που πρέπει να πραγματοποιηθεί καθώς είναι γνωστό το κρασί γίνεται στο αμπέλι. Μια γνώση την κατέχουν καλά οι οινοπαραγωγοί της Πιερίας. Όλα αρχίζουν με τις σωστές καλλιεργητικές φροντίδες στο αμπέλι ώστε να τρυγηθούν εξαιρετικά σταφύλια υψηλής ποιότητας στη βέλτιστη φάση της ωρίμανσης τους. Έτσι ανάλλαγα με την ωριμότητα των σταφυλιών μπαίνουν στους αμπελώνες και τρυγούν κάνοντας την ημέρα του τρύγου μια πραγματική γιορτή.

Η χρονιά φέτος είναι κατά 15 ημέρες όψιμη σε όλες τις ποικιλίες (πρώιμες και όψιμες), όπως και ο περσινός τρύγος σε κανονικούς φυσιολογικούς χρόνους ωριμότητας. Σε αυτό επέδρασε οι βροχές πάνω στην ωρίμανση των σταφυλιών που ήταν ευεργετικές και είχαν ως αποτέλεσμα να οδηγήσουν σε μία αργή ωρίμανση, δίνοντας την δυνατότητα να γεμίσουν σε αρώματα και γεύση τα σταφύλια και σε μία εξαιρετική φαινολική ωρίμαση.

1 σχόλιο:

  1. Δηλαδή θα ψάχνουμε ως καλά κρασιά αυτά του 2020; Έχει χιούμορ το σύμπαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ