Quantcast

http://picasion.com/

Κορωνοϊός: Μόνο 1 κρούσμα ανακοινώθηκε στην Ημαθία

«Σκούρυνε» στον χάρτη ο νομός μας
170 είναι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ, πέφτοντας έπειτα από μέρες κάτω από τα 200, ενώ το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί
και καταγραφεί μέχρι στις 15:00 το μεσημέρι της 24ης Αυγούστου 2020. Από τα νέα κρούσματα, τα 36 είναι εισαγόμενα. Τέλος, σχετικά με την Ημαθία, ανακοινώθηκε μόνο 1 νέο κρούσμα, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας να ανέρχεται στα 78.
Μάλιστα, σήμερα στον χάρτη με τη γεωγραφική διασπορά του κορωνοϊού, η Ημαθία εμφανίστηκε με το πιο σκούρο πράσινο χρώμα, στο «κουτάκι» 50+, δηλαδή με τα περισσότερα από 50 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας.

Αναλυτικά τα κρούσματα εντοπίστηκαν:


-27 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
-9 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
-51 κρούσματα από την Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 15 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,
-18 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης , εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή και 3 με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
- 1 στην Π.Ε. Δωδεκανήσου
- 1 στην Π.Ε. Έβρου
-1 στην Π.Ε. Κέρκυρας
-1 στην Π.Ε Ηλείας
- 1 στην Π.Ε Ημαθίας
-4 στην Π.Ε Ηρακλείου
-1 στην Π.Ε Ιωαννίνων
-2 στην Π.Ε Καβάλας
-2 στην Π.Ε Καρδίτσας
-2 στην Π.Ε Καστοριάς
-15 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης, εκ των οποίων 14 συνδέονται με επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα
-5 στην Π.Ε Κυκλάδων
-1 στην Π.Ε Λασιθίου
- 3 στην Π.Ε Λέσβου
-1 στην Π.Ε Μαγνησίας
-2 στην Π.Ε Μεσσηνίας
-4 στην Π.Ε Πέλλας, συνδεόμενα με γνωστή συρροή
-3 στην Π.Ε Πιερίας
- 1 στην Π.Ε Πρέβεζας
-1 στην Π.Ε Ροδόπης
- 1 στην Π.Ε Σερρών
-2 στην Π.Ε. Τρικάλων
- 1 στην Π.Ε. Φλώρινας
-3 στην Π.Ε Χανίων
-1 στην Π.Ε Χίος
-5 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 170, εκ των οποίων τα 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 8819 (ημερήσια μεταβολή +2.0%), εκ των οποίων 55.3% άνδρες. Από το σύνολο των 8819 κρουσμάτων, 1886 (21.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 4009 (45.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 77 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν
καταγραφεί συνολικά 242 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 77 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 31 (71.0% άνδρες).

19 σχόλια:

  1. Μία απορία, τα προ 3-4 εβδομάδων κρούσματα δεν αφαιρούνται από το σύνολο? Εφόσον έκλεισαν τον κύκλο τους και θεραπεύτηκαν, άρα λογικά αφαιρούνται. Έτσι ενδεχομένως σήμερα να είναι +1 κρούσμα, -10 ιάσεις, = το χρώμα ανοίγει στον νομό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός ο χάρτης δείχνει τα κρούσματα συνολικά (ασχέτως αν έχουν αναρρώσει ή όχι). Αυτό που λες είναι τα ενεργά κρούσματα, δηλαδή το ποιοι είναι ακόμα άρρρωστοι, αν ακατάλαβα καλά τι εννοείς.

      Διαγραφή
    2. Αν θεραπευτούν όλοι, πάλι χρώμα θα έχει ο Νομός? Ενδιαφέρει να συντηρούμε τον πανικό με χρώματα και αρώματα, και όχι να δώσουμε αισιοδοξία στους ταλαίπωρους μασκοφόρους?

      Διαγραφή
  2. Όλοι γίναμε ειδικοί ! Έτσι θα το παίξω και εγώ! 1 κρούσμα επιβεβαιωμένο ίσον 10 χωρίς ιχνηλατήση! Άρα μια χαρά είμαστε στο σκούρο! Ακόμα έχουμε πολύ πράμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1χ10 πολύ καλά τα λες αυτά είναι περίπου τα πραγματικά κρουσματα

      Διαγραφή
  3. Δέν ξέρω ἂν θά μέ καταλάβουν ὡρισμένοι, διότι θά ὁμιλήσω... ἐπιστημονικῶς!

    Τά ποσά ἀριθμός τέστ καί ἀριθμός «κρουσμάτων» εἶναι εὐθέως ἀνάλογα. Δηλαδή ὅσῳ περισσότερα τέστ γίνονται (μέ τήν ὅποια ἀξιοπιστία τους), τόσῳ περισσότερα «κρούσματα» θά εὑρίσκωνται. Καί ὅσῳ λιγώτερα δείγματα ἐξετάζονται, τόσῳ λιγώτεροι «θετικοί» θά παρουσιάζωνται._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή έτυχε να διαβάσω ένα έγκυρο άρθρο, την άνοιξη ημερησίως είχαμε, στην έξαρση, περίπου 120 κρούσματα στα 1.200 τεστ, ενώ σήμερα αντίστοιχα, 280 στα 40.000 με 50.000.
      Άρα η διασπορά στον πληθυσμό σήμερα είναι αποδεδειγμένα πολύ μεγαλύτερη.

      Διαγραφή
    2. Κωνσταντῖνε, 120 «κρούσματα» στά 1.200 τέστ σημαίνει ποσοστό «θετικῶν» 10%! Ἐξωφρενικά ὐψηλό, ἀλλά δικαιολογημένο στατιστικῶς, ἂν σκεφτῇ κανείς ὅτι τά τέστ τῆς πρώτης περιόδου ἔγειναν κυρίως σέ ἀνθρώπους μέ συμπτώματα ὡς ἐπί τό πλεῖστον καί ὄχι στήν τύχη, σέ ἐντελῶς ἀσυμπτωματικούς ἀνθρώπους (π.χ. ταξιδιῶτες, ἀνθρώπους πού ἔπρεπε νά κάνουν μία ἄσχετη ἐγχείρησι ἢ βιοψία κ.τ.ὅ.).

      280 «κρούσματα» στά 40.000 τέστ σημαίνει ποσοστό «θετικῶν» μόλις 0,7%! Στά 50.000 τέστ, τό ποσοστό «θετικῶν» εἶναι 0.56%!

      Σέ καμμία περίπτωσι δέν ἀποδεικνύεται μεγαλείτερη διασπορά, τό ἀντίθετο θά ἔλεγα._

      Διαγραφή
    3. εσυ δεν ελεγες οτι δεν υπαρχει ιος;

      Διαγραφή
    4. Εντάξει, εννοούσα η αραίωσις είναι μεγαλύτερη και τα κρούσματα επί των εξετασθέντων, σήμερα, κάτω του 1%.

      Διαγραφή
    5. Ἀκριβῶς. Καί οἱ περισσότεροι ἐκ τῶν «κρουσμάτων» εἶναι ἀσυμπτωματικοί, οἱ ἴδιοι οἱ κράχτες τῆς δῆθεν πανδημίας τό παραδέχονται.

      Ἐπίσης, εἶναι κοινό μυστικό πώς σέ περιπτώσεις ἀσθενῶν στά νοσοκομεῖα κάνουν στό ἴδιο πρόσωπο 2 καί 3 φορές τό τέστ ὥσπου νά... βγῇ θετικό! ΣΑΝ νά ὑπάρχῃ κἄποια ἀόρατος διαταγή νά θέλουν νά παρουσιάσουν περισσότερα κρούσματα καί - πρό πάντων - περισσότερους νεκρούς μέ αἴτιο θανάτου τόν κοροϊδοϊό.

      Πάντως ματαιοπονοῦν. Τά παραμύθια περί κατειλημμένων Μ.Ε.Θ., ὁμαδικῶν τάφων, ἑκατόμβης νεκρῶν καί ἄλλων τέτοιων ἀρρωστημένων σεναρίων καί προβλέψεων κανείς ἐχέφρων ἄνθρωπος δέν τά πιστεύει._

      Διαγραφή
    6. Όλα πορεύονται βάση σατανικού σχεδίου. Αυτοί που δημιουργούν το πρόβλημα, οι ίδιοι θα προτείνουν τη λύση. Όσο περισσότερο πιεστούν οι κοινωνίες, ή οι μάζες κατ αυτούς, τόσο πιο εύκολα και με ανακούφιση θα δεχθούν τη λύση.
      Και η λύση είναι το εμβόλιο. Και μάλιστα το γενετικής μορφής που αλλοιώνει το DNA του ανθρώπου.
      Οψόμεθα εξελίξεων.

      Διαγραφή
  4. Μπράβο αρχηγέ! Για μια ακόμα φορά τους αποστομωσες με την επιχειρηματολογια σου.
    Θέλω να ξέρεις πως το Κίνημα που σε υπηρετεί μεγαλώνει και γιγαντώνεται. Χρειάζεται εγρήγορση γιατί έχουμε γίνει στόχος των σκοτεινών σιωνιστων της σατανιστικης και μαρξιστικής αντίληψης που κυβερνάει εδώ και πολλά χρόνια τη Βέροια.
    Είμαστε πολλοί είμαστε ανεξάρτητοι (ουπς! Αυτό είναι αλλουνού συνθημα). Τα όνειρα μας οι εφιάλτες σας.
    Περιμένουμε διαταγές σου για τον τρόπο δράσης μας...
    Κίνημα Υποστηρικτών D. H.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέλειος είμαι μαζί σου χα ΧΑ χα

      Διαγραφή
    2. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει την άποψή με επιχειρήματα. Είναι η αρχή της Δημοκρατίας, για την πραγματική πρόοδο του ατόμου και της κοινωνίας. Σε διάφορα θέματα και στις επιστήμες υπάρχουν διαφορετικές, ακόμη και συγκρουόμενες απόψεις. Στην προκειμένη περίπτωση της ασθένειας, ο πολίτης έχει πρόσβαση στην πληθώρα απόψεων? Ή σαν ζώο τρώγοντας μόνο σανό αισθάνεται ικανοποίηση, μη γνωρίζοντας ότι υπάρχουν και άλλες πιο γευστικές και θρεπτικές τροφές?
      Έτσι, προσοχή στο σανό που μας ταΐζουν οι κρατικοί θηρευτές μας.

      Διαγραφή
    3. Και εγώ είμαι μαζι σου. Θα πω και τα άλλα παιδιά από το συλογο περιστεραδων να ενισχύσουν το κίνημα.
      Δε θα αφησουμε τους αμόρφωτος και όσους δε έχουν άποψη και κριση, γνώση της ιστορίας και ελεύθερη επώνυμη έκφραση της γνώμης τους να καπελωσουν το ποπολο που έχει την Σοφία της μάζας και τη συμπεριφορά κοπαδιού.

      Διαγραφή
    4. Ο Σύλλογος περιστεράδων είναι μικρός και ασήμαντος επί του πληθυσμού. Οι αμόρφωτοι έχουν ελπίδα με μελέτη να ξεστραβωθούν. Εκεί που γίνεται συνωστισμός, κοινώς πάρτι, και δεν υπάρχει ελπίδα, είναι ο σύλλογος μαλάκινσης εγκεφάλου.

      Διαγραφή
  5. Αρχηγέ όπως βλέπεις καθημερινά οι υποστηρικτές σου αυξάνονται. Ήρθε η ώρα να ηγηθείς! 2023 για δήμαρχος Βέροιας.

    Καλούμε όλους τους πολίτες που τάσσονται κατά της δαιμονισμενης εβραιομασωνικης και αντιχριστιανικης κυβέρνησης να συστρατευουν στο Κίνημα Υποστηρικτών D. H.

    Μετα από εντολές του αρχηγού θα διοργανωθεί συγκέντρωση στην Πλατεία Δημαρχείου για να προκαλέσουν σεισμό στους απανταχού λάτρεις της σκοτεινής νέο μαρξιστικής προπαγάνδας που θέλουν να μας επιβάλουν τα μυρμήγκια της παγανιστικης έξωκοινοβουλευτικος αριστεράς των κατσαπλιάδων προδοτων που ονειρεύονται διοικήσεις Τσολακογλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα ενημερώσω τον σύλλογο ραπτοφιλεναδων και ντεκουπαζ να συμμετέχουμε στο κίνημα dh

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ