Καρχαρία 150 κιλών έπιασε ψαράς της Κατερίνης

Έναν καρχαρία 150 κιλών έπιασε ψαράς, ανοικτά της Θάσου και βρίσκεται στο ιχθυοπωλείο της Ελένης Φραγκουλίδου στην οδό Εθνικής Αντίστασης της Κατερίνης. Ο καρχαρίας τεμαχίστηκε ήδη και πωλείται στο κοινό. Τα ψάρια αυτά ζουν συνήθως σε μεγάλα βάθη και ανοιχτές θάλασσες με αποτέλεσμα να είναι πολύ σπάνιες έως ανύπαρκτες οι αναφορές παρατήρησής τους, λένε οι υδροβιολόγοι.

Οι φετινές εμφανίσεις

Ο πρώτος καρχαρίας της χρονιάς έκανε την εμφάνισή του στον Παγασητικό Κόλπο. Ήταν ένα καρχαριοειδές «Αλεπού», μήκους 4 μέτρων και βάρους περίπου 100 κιλών, το οποίο αλιεύτηκε στα ανοιχτά του Παγασητικού. Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι εξαιρετικά σπάνιο ένα τέτοιου είδους ψάρι να μπαίνει σε κλειστό Κόλπο, καθώς συναντάται μόνο σε ανοικτές θάλασσες.

Μαγνησία, Μάρτιος

Η πιο εντυπωσιακή, φετινή εμφάνιση έγινε στις 23 Μαρτίου, στο Αχίλλειο Μαγνησίας. Ενας καρχαρίας προσκυνητής, γνωστός και ως σαπουνάς ή παπάς, μπλέχτηκε στα δίχτυα του ψαρά Λεωνίδα Καριμαλή, στη θαλάσσια περιοχή Κροτερό που βρίσκεται 1,5 ναυτικό μίλι από το Αχίλλειο.

Καβάλα, Μάιος

Ενας άλλος καρχαρίας προσκυνητής, βάρους 330 κιλών, αλιεύτηκε στις 7 Μαΐου από μηχανότρατα ανοιχτά της Καβάλας και μεταφέρθηκε στην κεντρική ιχθυόσκαλα της πόλης. Σύμφωνα με τον τεχνολόγο-γεωπόνο Αρη Χρηστίδη, «το ψάρι αυτό είναι προστατευόμενο, αλλά δεν είναι είδος στόχου· δηλαδή, δεν είναι είδος που το κυνηγά ο ψαράς. Πιάνεται τυχαία. Πολλές φορές οι ψαράδες τα απελευθερώνουν, μιας και δεν έχουν τιμή, είναι μπελάς να το χειριστεί και να το μεταφέρει κάποιος… και υπάρχουν και πολλοί που καταλαβαίνουν ότι όχι μόνο δεν αξίζει τον κόπο… αλλά είναι και απειλούμενο και πρέπει να ζήσει μιας και έχουν λιγοστέψει. Στην ίδια περιοχή αλιεύτηκε και ο καρχαρίας που έφερε στην πόλη το ιχθυοπωλείο Φραγκουλίδη. Είναι ροζ και είναι τρομακτικός.

5 σχόλια:

 1. Ο σαπουνάς αν και τρομακτικός στην όψη και το μέγεθος, είναι άκακο για τον άνθρωπο, ψάρι. Επίσης είναι ΚΑΙ προστατευόμενο. Αν δεν πιάστηκε κατά λάθος στα δίχτυα ή δεν αλιεύτηκε κατά λάθος, τότε θα έχει πρόβλημα ο ψαράς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. “Είναι ροζ,και είναι τρομακτικός!»
  Τι ακούμε Παναγία μου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μάλλον με πήρατε μάτι τι ώρα που έκανα ντους γυμνός...

   Διαγραφή
 3. Κρίμα!!!! όσο τρομακτικά και να είναι αυτά τα είδη, δεν τα σκοτώνουμε. Ούτε φίδια, ούτε καρχαρίες, ούτε τίποτα. Όλα για κάποιο λόγο δημιουργήθηκαν.
  και αυτή η προβολή μου θυμίζει τους άθλιους που καμαρώνουν δίπλα στα σκοτωμένα λιοντάρια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Απαράδεκτο,και εμείς γράφουμε άρθρα για το που πουλιέται αν είναι δυνατόν!!! Απορώ πως υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι ακομα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ