Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ιτούδης μετά την ανάρρωσή του: «Ο ιός υπάρχει, είναι δίπλα μας!»

Ο Δημήτρης Ιτούδης έχοντας αναρρώσει από τον κορωνοϊό μίλησε για αυτή τη δύσκολη εμπειρία, την αντιμετώπιση των γιατρών και τα μαθήματα που πήρε. Ο Ημαθιώτης προπονητής της ΤΣΣΚΑ αφού διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, ξεπέρασε με επιτυχία τον ιό κι αφού ανάρρωσε ετοιμάζεται σε λίγες μέρες να ταξιδέψει στη Μόσχα, ώστε να αναλάβει την προετοιμασία της ομάδας του για τη νέα σεζόν. Ο δις πρωταθλητής Ευρώπης με την «ομάδα του στρατού» μίλησε στην εφημερίδα «Live Sport» για όσα βίωσε, ευχαριστώντας τη γιατρό του, αλλά και όσους επιστήμονες και γιατρούς αγωνίζονται καθημερινά για να… αποκρούσουν την πανδημία.

Μεταξύ άλλων ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ είπε στη συνέντευξή του:

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει μετά την ανάρρωσή του: 

“Πρώτα ότι στην Ελλάδα γίνεται μια τεράστια προσπάθεια απέναντι σε έναν άγνωστο παγκοσμίως εχθρό. Η κυβέρνηση και οι γιατροί δίνουν μεγάλη μάχη. Και θα ήθελα να τονίσω πως υπάρχουν άτομα που δεν πιστεύουν πως υπάρχει ο κορωνοϊός ή δεν δίνουν σημασία. Έχω συνομιλήσει με ανθρώπους που ήταν δύσπιστοι ή που δεν έχουν συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα και την επικινδυνότητα. Τώρα που συνέβη με εμένα, τώρα που ο ιός ήρθε κοντά τους, αντιλήφθηκαν πως είναι πολύ επικίνδυνη κατάσταση. Απευθύνομαι σε όλους αλλά κυρίως σε εκείνους, λέγοντας τους πως δεν χρειάζεται να χτυπήσει την πόρτα σας για να πιστέψετε και να ακολουθείτε τους κανόνες. Ο ιός υπάρχει, είναι εδώ, είναι δίπλα σας, είναι επικίνδυνος και πρέπει να προφυλάσσεστε για τον εαυτό σας και τους γύρω σας”.

Για αυτά που βίωσε με τον κορωνοϊό και ποιο μάθημα του αφήνει: “Ήμουν πάντα πολύ προσεκτικός και γενικώς είμαι πειθαρχημένο άτομο. Ωστόσο η κοινωνία και η ζωή έχουν καθημερινές προκλήσεις. Συνέβη και σε εμένα και έπρεπε να το αντιμετωπίσω. Το θέμα είναι ότι έχοντας αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συνανθρώπους μας, ενημέρωσα τους πάντες προκειμένου να γνωρίζουν και να ελεγχθούν. Ήταν η πρώτη αγωνία μου, να μην υπάρχει κάποιος που να χτυπήθηκε από τον ιό, αν και ουσιαστικά δεν μπορείς να γνωρίζεις πώς, πού και ποιος μπορεί να στον έχει μεταδώσει”.

Για την εισαγωγή του στο νοσοκομείο “Σωτηρία” και την αντιμετώπιση της γιατρού του: “Δεν ήταν μόνο από πλευράς υγείας. Ήταν και ψυχολογικό. Όταν νιώθεις πως πριν συμπληρωθεί 24ωρο ο οργανισμός αντιδρά θετικά και ο πυρετός υποχωρεί, νιώθεις καλύτερα πνευματικά. Νιώθεις ότι ο οργανισμός σου λέει πως όλα πάνε καλά. Ήταν καταλυτική η προσέγγισή της. Ήρθε να μου μιλήσει και αφού είπαμε τα προκαταρκτικά, ένα ιστορικό που πάντα λέγεται σε αυτές τις περιπτώσεις, μου είπε: “κ. Ιτούδη, εδώ πλέον τα πράγματα αλλάζουν. Οι ρόλοι αλλάζουν. Εδώ είμαι εγώ ο κόουτς και εσείς ο παίκτης”. Και επειδή είμαι πειθαρχημένο άτομο, αλλά και ως προπονητής επιζητώ από τους παίκτες μου πειθαρχία, ως όφειλα άκουσα τις οδηγίες της κόουτς μου και νικήσαμε τον αγώνα που δώσαμε μαζί. Με εκείνη και τους άλλους γιατρούς, που ξαναλέω ότι ευγνωμονώ. Ακολούθησα τις εντολές και πήγαν όλα καλά. Η κουβέντα που μου είπε ήταν καταλυτική και θα τη θυμάμαι για πάντα”.

Για τις σκέψεις που έκανε στην καραντίνα: “Η εξέλιξη της ασθένειας και το τελικό αποτέλεσμα, αλλά επίσης και το γεγονός ότι γυμνάζομαι καθημερινά, οπότε έχω πολύ καλή φυσική κατάσταση, με κράτησαν ήρεμο. Εκείνο που σε καταβάλλει είναι το άγνωστο. Το άγνωστο σου προκαλεί ανησυχία. Είναι ανθρώπινο. Όμως ήταν σημαντικό και καθοριστικό ότι έχουμε άριστους επιστήμονες, γιατρούς που έχουν τεράστια εμπειρία και με μεγάλη αυταπάρνηση προσφέρουν τη βοήθειά τους και τις γνώσεις τους για να θεραπευτεί ο κόσμος. Είναι σπουδαίο αυτό που κάνουν. Είναι ανεκτίμητη η βοήθειά τους και δυσκολεύομαι να περιγράψω τον αγώνα που δίνουν για εμάς”.

1 σχόλιο:

  1. Και η φτώχεια υπαρχει.
    Και η ανασφάλεια.
    Και η πείνα.
    Και η αδικία.
    Και η αναξιοκρατία.
    Και η ανεργια
    Και η υποκρισία.

    Γιατί δε μιλάει κάποιος;
    Ο covid19 είναι το ζόρι σας;
    Δυστυχώς για εμάς είναι αυτά που προϋπήρχαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ