Quantcast

http://picasion.com/

Με εντολή Χρυσοχοΐδη στον εισαγγελέα αναρτήσεις με θεωρίες συνωμοσίας για τον κορωνοϊό

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπονται με εντολή του Ημαθιώτη υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αναφορές που αφορούν σε «θεωρίες συνομωσίας» για τον κορωνοϊό. Θεωρίες οι οποίες αναρτήθηκαν τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα σε μικρά site και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχουν προκαλέσει ανησυχία στους πολίτες.

Χρυσοχοϊδης: Ο κορονοϊός δεν προσφέρεται για θεωρίες συνομωσίας

Οι συγκεκριμένες αναρτήσεις αναφέρουν ότι η Covid-19 είναι «παραμύθι» επί της ουσίας και εκτός των άλλων παροτρύνουν τον κόσμο να αρνείται να δεχτεί πρόστιμα και κυρώσεις και να μην εφαρμόζει τα μέτρα για περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

«Ο κορωνοϊός δεν προσφέρεται για θεωρίες συνομωσίας, θα πάρουμε όλα τα μέτρα να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος έδωσε εντολή στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υλικό αναρτήσεων στο διαδίκτυο προς ενημέρωση και ποινική αξιολόγηση.

«Θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα ώστε να μην απειληθεί η δημόσια υγεία»

Το υλικό ήδη εστάλη στον εισαγγελέα ο οποίος θα το αξιολογήσει και πιθανόν να διατάξει προκαταρκτική εξέταση. Ο κ. Χρυσοχοϊδης δήλωσε: «Θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα ώστε να μην απειληθεί η δημόσια υγεία από παραπληροφόρηση ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Ο κορωνοϊός δεν προσφέρεται για εκκλήσεις ανυπακοής ή για σενάρια συνωμοσίας. Σε κάθε ενέργεια, σε κάθε πράξη μας, να κυριαρχεί η ευθύνη και η συναίσθηση των συνεπειών για τους συμπολίτες μας. Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία εστιών κινδύνου της δημόσιας υγείας, από ανεύθυνες κοινωνικά συμπεριφορές».

18 σχόλια:

  1. Η στήριξη της τήρησης των μέτρων ειναι αναμφισβήτητη. ΟΜΩΣ τέτοια χουντικης έμπνευσης μέτρα δεν έχουν καμία θέση σε μια υποτίθεται δημοκρατική κοινωνία. Κάθε διαδικτυακός τόπος έχει τα μέσα να απομακρυνει ποστ που κρίνονται ακατάλληλα όπως επίσης υπάρχουν και οι περιφημοι ελεγκτές fake news που flagαρουν αναρτήσεις. Αυτά τα μέτρα με εισαγγελείς κτλ είναι κατήφορος που δεν ξέρουμε που μπορεί να τελειώσει.de facto κατάργηση ελευθερίας λόγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απλά, δημοκρατικά.
    Η είσαι με εμας, η είσαι με τους κακούς.
    Τίμια, αντρίκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σενάριο - προϊόν μυθοπλασίας: Νά νοσηλεύεσαι στό Νοσοκομεῖο Εὐαγγελισμός, ν' ἀκοῦς γιά ἑκατόμβες νεκρῶν ἀπό τά χρυσοπληρωμένα ΜΜΕ καί ἀπό κάτω, ἀπό τό... ἀνατρεπόμενο, νά σοῦ κάνῃ καντάδα ἡ Πρωτοψάλτη: «ἄ, ρέ χρόνε, ἀλήτη, [...] μή μέ πᾷς ἀπ' τό σπίτι, στόν Θεό νά μέ πᾷς!», ἀφοῦ πέρασε μετά συνωστισμοῦ ἀπό τόν ἀφωρισμένο Κούλη, χωρίς νά τῆς κόβῃ κανένα ὄργανο τοῦ ἀδιάβαστου ΠΡΟΠΟτζῆ Τενεκοχοΐδη πρόστιμο, διότι δέν ἦταν ἄσκοπη ἡ μετακίνησί της οὔτε ἐπικίνδυνος ἡ συνάθροισι καί ὁ συνωστισμός πού προκάλεσε· ὅποιος ἀποκαλεῖ ἄσκοπη τήν μετακίνησι καί ἐπικίνδυνη τήν συνάθροισι εἶναι συνωμοσιολόγος! Στήν πραγματικότητα δέν συμβαίνουν τέτοια πράγματα, ἀλλά θά γινόταν ὡραία ταινία, δέν νομίζετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσενα σου αξιζει κοροναιος

      Διαγραφή
    2. Εἶμαι πολύ ἁμαρτωλός. Σίγουρα μοῦ ἀξίζουν πολύ βαρύτερα ἀπό ὅ,τι τό συνάχι τοῦ κοροϊδοϊοῦ, ἀγαπητέ._

      Διαγραφή
  4. Άντε μακάρι μπας και μαζέψουν τον κύριο καθηγητή και ησυχάσουμε από τις συνωμοσίες του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχουν και πιο σοβαρά και εγκληματικά να ψάξουν αλλά δεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικά από τον σοσιαλισμό του Χρυσοχοΐδη στην χούντα μισή ανάσα δρόμος .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γέρασε κ ξεκουτιανε η υπουργαρα μας. Αλλους ψηφισανε άλλοι μας κυβερνάνε. Μιλάνε τώρα κ αυτοί που άφησαν δύο ανθρώπους. Χαρδαλιάς κ τσιοδρας. Να κυβερνάνε τη χώρα τρεις μήνες. Μη κ τυχών τους ριξουμαι καμία ευθύνη. Δε μας παρατάς ρε χρυσοχοιδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ἕνα καθηγητή ἀπό τά Lidl, πού τῷ 2009 εἶχε παραγγείλει 16 ἑκατομμύρια ἐμβόλια γιά τόν ἄλλο κοροϊδοϊό τῆς δῆθεν πανδημίας (τόν Η1Ν1), πού ἀντί νά ντρέπεται νά κυκλοφορήσῃ, ξαναβγῆκε γιά νά μᾶς σῴσῃ καταστρέφοντάς μας, ποιός νά τόν μαζέψῃ; Παριστάνει ἐνίοτε καί τόν ἀριστερό ψάλτη ὁ ἀδίστακτος θεομπαίχτης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μιχαλακη ...Τελικα εισαι πιο Χουντα και απο την χουντα.....μονο εσυ εχεις το δικαιωμα να μιλας ....σαν πολυ καβαλλησες το καλαμι;;;; συμμαζεψου....σε ξερουμε πολυ καλα οι Ημαθιωτες που τρεχαμε για σενα για να μας κουνας το δακτυλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φτάνει Μιχάλη. Μας έπεισες. Έγινες δεξιός. Μην το φτάνεις στο άκρο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σας ανεχτήκαμε ως 62% λόγω δημοκρατίας,γιατί στη δημοκρατία χωράει η κάθε βλακεία, ανώνυμη ή επώνυμη. Ελπίζουμε, καθότι εξ ορισμού όλοι μα όλοι οι συνωμοσιολόγοι και ξεκασμένοι είναι κότες, να λέτε τις μπούρδες σας πλέον ανώνυμα κε Δημήτριε. Μιας και με αρκετή ασφάλεια μπορούμε να υποθέσουμε ότι ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ το καταλληλο επιστημονικό υπόβαθρο, και σίγουρα θα πρέπει να βιώσετε κάτι τόσο άσχημο για να πειστείτε ΤΕΛΙΚΆ, ας αντιμετωπίσουμε την λογική και την ευθύνη που έχουμε ο καθένας την όλη κατάσταση. Εγώ ελπίζω όλοι κάπως να αφουγκραστούν την όλη κατάσταση και να τηρήσουν τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής, κι ας φροντίσουν να μην θεωρούν τίποτα δεδομένο και να απολαύσουν τα απλά μπας και αναγνωρίσουν ότι το να στριμώχνονται στις τράπεζες ή σούπερ μάρκετ δεν είναι δικαίωμα ούτε πολιτισμός. Να απλώνουν με τις ώρες την αρίδα τους στα καφέ δεν είναι δικαίωμα ή πολιτισμός. Να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο ή σε δραστηριότητες ενώ είναι για παράδειγμα με βήχα είναι το λιγότερο καφρίλα. Περιττό να συνεχίσω. Ας αναλογιστεί ο καθένας τι καλύτερο μπορεί να κάνει για τον εαυτό του και τους γύρω τους. Αλλά η βλακεία είναι ΑΝΊΚΗΤΗ, υπάρχει ελπίδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά καλά μην συγχυζεσαι θα παθεις τίποτα πουλακι μου. Και εμείς η πλειοψηφια ανεχόμαστε εσας το 40 % (επί ψηφισάντων όχι εγγεγραμμένων) και αυτά που μας φέρατε και φοβόμαστε για το αυριο με την ατελειωτη μασα που έχει πεσει. Δεν σου στεναχωρουμε τον Κουλη και τους ακροδεξιους του πουλακι μου.

      Διαγραφή
  12. Το 40% (πάνω από 30% πληβείοι),έχετε αναρωτηθεί ποιος διέλυσε την οικονομία και το ΕΣΥ; Και κάθεσαι και ακούς τα περί ατομικής ευθύνης από ανευθυνουπαεθυνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επίσης να συλλάβουν ,για διασπορά ψευδών ειδήσεων,όσους υποστηρίζουν ότι η κατάσταση στην οικονομία είναι καλή και ελεγχόμενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ἀντί νά ζητᾶτε γονατιστοί (bending the knee, you know) συγγνώμη ἀπό τούς Χριστιανούς καί ἀπό ὅλο τόν κόσμο γιά τά ἄθλια, καταστροφικά, χριστιανοφοβικά μέτρα, ἔχετε καί τό θράσος ν' ἀπειλῆτε ὅποιον δέν χάφτει τά παραμύθια σας γιά τόν κοροϊδοϊό. Ἀρκετά σᾶς ἀνεχτήκαμε. Ἐπειδή δέν καταλαβαίνετε τί σᾶς γίνεται, δέν σᾶς φταῖμε ἐμεῖς. Βγάλτε τόν σκασμό! Προκαλεῖτε._

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ