Quantcast

http://picasion.com/

Πολλές και φέτος οι Φανουρόπιτες στο παρεκκλήσι της Μ. Αλεξάνδρου στη Βέροια

Μεγάλη προσέλευση και φέτος στο Ιερό Παρεκκλήσι Αγίου Νικολάου και Αγίου Φανουρίου επί της Μ. Αλεξάνδρου στη Βέροια. Παραμονή της εορτής του Αγίου Φανουρίου σήμερα και Βεροιώτες και Βεροιώτισσες τίμησαν τη μνήμη του φτιάχνοντας φανουρόπιτα, η κάθε μία με την δική της
παραδοσιακή συνταγή και την έφεραν στο παρεκκλήσι για να τις ευλογήσει ο ιερέας κατά τη διάρκεια του Εσπερινού. Αμέτρητες φανουρόπιτες, με απλές ή ιδιαίτερες συνταγές, άλλες με 7, άλλες με 9, αλλά πάντα με μονό αριθμό υλικών και άλλες με πρωτότυπη διακόσμηση, γέμισαν τον προαύλειο χώρο του παρεκκλησίου. Φέτος, λόγω των συνθηκών και των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι φανουρόπιτες ευλογήθηκαν λίγες λίγες προκειμένου να μην δημιουργηθεί συνωστισμός, ενώ δεν επετράπη να μοιραστούν στους πιστούς που παραβρέθηκαν στον εσπερινό, όπως προστάζει το έθιμο. Και του χρόνου!

Δείτε φωτογραφίες:





























8 σχόλια:

  1. Με 293 κρούσματα και 9 στην περιοχή μας το μόνο που μπορεί να φανερώσουν οι Φανουρόπιτες νέα κρούσματα covid... ��

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ενα μεγαλο μπραβο στους βεροιωτες για τις αποστασεις που κρατουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν θα το έλεγες και λίγο τον κόσμο....τελικά είμαστε άξιοι της μοίρας μας.....αν έχουμε κρούσματα τις επόμενες μέρες να μην διαμαρτυρηθούμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δλδ σε πειραξαν αυτοι που οι μισοι ειναι με μασκες και δεν σε πειραξε ο κοσμος που ειναι στις καφετεριες και στα κλαμπ που ειναι ο ενας πανω στον αλλο...ασε μας τωρα

      Διαγραφή
  4. Πολυκοσμία , συνωστισμός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπάρχει ένα πρόβλημα με την θρησκεία όχι στην πόλη της Βέροιας, αλλά συνολικότερα. Οι περισσότεροι μάλλον δεν μπορούν να κατανοήσουν την θαυματουργική δύναμη της Ορθόδοξης πίστης μας και βλασφημούν συνεχώς. Καταλάβετε το, αν έχουμε πίστη και αγαπητική προαίρεση προς τον Θεό, δεν έχουμε να φοβόμαστε όχι κορονοϊό αλλά κανένα κακό. Αλλά όλα αυτά φωνή βοώντος εν τη ερήμω, σε μια κοινωνία πνιγμένη στον υλικό κόσμο που όλα τα εξετάζει με την λογική της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΕΣΥ; ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ;

    ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΣΑΊΩΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ἐπί 2,5 μῆνες, πρίν ἐπιβληθῇ τό ἄθλιο μέτρο τῶν μασκῶν, ἐκκλησιαζόμαστε, κοινωνοῦμε, ἀσπαζόμεθα τίς ἅγιες εἰκόνες καί δέν ἔχουμε κανένα πρόβλημα ἀπό τόν κοροϊδοϊό, ὄπως δέν ἔχουμε κολλήσει κανένα ἰό καί κανένα μικρόβιο κἄπου 2.020 χρόνια τώρα ἀπό τίς παραπάνω δραστηριότητες. Ἂν εἶχαν λίγο φιλότιμο οἱ χριστιανοφοβικοί ἐκκλησιομάχοι, θά μᾶς ζητοῦσαν γονατιστοί (bending the knee) συγγνώμη.

    Ὅπως καί νἄχῃ, τ' ἀγγελοκρούσματα πού ὀνειρεύονται γιά νά νοιώσουν δικαιωμένοι δέν πρόκειται νά συμβοῦν. Πάλι θά ἐξευτελιστοῦν καί μᾶλλον μέ τήν κακία τους θά μείνουν. Ἔτσι εἶναι αὐτά. Ἢ μετάνοια ἢ παράνοια. Τούς εὔχομαι τό πρῶτο._

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ